► ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΕΕ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΗ!  

► ΟΙ ΠΕΣΙΜΙΣΤΕΣ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

► ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΧΟΥΝΤΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

DSC06180

Από την απεργιακή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ χτες Πέμπτη στην Αθήνα.Φωτό Ε.Α.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο («Επενδύω στην Ελλάδα»!) της χούντας Μητσοτάκη – ουσιαστικής κατάργησης των ΣΣΕ, αναγκαστικών ηλεκτρονικών ψηφοφοριών στα εργατικά σωματεία με επίβλεψη του Υπουργού Εργασίας, ιδιωτικοποιήσεων και μαζικών απολύσεων – ψηφίστηκε αργά την Πέμπτη το βράδυ από τους 165 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της ρατσιστικής Ελληνικής Λύσης.

Η υποταγμένη στα μνημόνια της ΕΕ συνδικαλιστική γραφειοκρατία στην ηγεσία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ (Εργατικού Κέντρου Αθήνας) αρνήθηκε να οργανώσει την παραμικρή αντίσταση. Καμιά 100ριά εργατοπατέρες μαζεύτηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά στην πλατεία Συντάγματος όπου μετά από σύντομες ομιλίες πήγαν σπίτια τους.

Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ οργάνωσε μια νυχτερινή βόλτα διαμαρτυρίας στην Αθήνα περίπου 3.000 εργαζομένων και φοιτητών από τα Προπύλαια στο Σύνταγμα με ρεφορμιστικά συνθήματα.

Οι Αριστερές παρατάξεις πραγματοποίησαν μια θλιβερή πορεία 300 εργαζομένων στο Σύνταγμα.

fullsizeoutput_1ea

Από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο έξω από τη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης. Φωτό Ε.Α.

Το μεσημέρι της Πέμπτης περίπου 2.500 εργαζόμενοι/ες στην Τοπική Αυτοδιοίηση πραγματοποίησαν απεργιακή πορεία από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – που είχε καλέσει 24ωρη πανελλαδική απεργία – στο Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια στη Βουλή.

Η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάλεσε την 24ωρη απεργία μόνο για το άρθρο 179 του νομοσχεδίου που επιβάλλει ιδιωτικοποιήσεις (και έτσι μαζικές απολύσεις) στους Δήμους (καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, πράσινο). Μια πέρα για πέρα αντιδραστική ηγεσία που διασπά και διαιρεί το εργατικό κίνημα αντί να το ενώνει με όλους τους άλλους κλάδους που αγωνίζονται ενάντια στα νομοσχέδια της χούντας Μητσοτάκη-ΕΕ.

Αυτή η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ – φανατικοί υπερασπιστές της γραφειοκρατίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – έχει ξεπουλήσει, με τέτοιες δήθεν αγωνιστικές πολιτικές, τον αγώνα των εργαζομένων στους δήμους.

fullsizeoutput_1fa

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Αθήνα στην οποία πήραν μέρος εργαζόμενοι απ’ όλους τους μεγάλους εργατικούς δήμους Αθήνας-Πειραιά καθώς επίσης από Λάρισα, Πάτρα και Λιβαδειά (στη φωτό). Φωτό Ε.Α.

Την ώρα που στη Χιλή, Αλγερία, Λίβανο, Βαρκελώνη οι εργαζόμενοι έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στη βάρβαρη λιτότητα που επιβάλει η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού και η καταστολή των κυβερνήσεων, στην Ελλάδα η προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, καθώς αρνήθηκε να οργανώσει μαζική απεργιακή αντίσταση διαρκείας, ουσιαστικά ΣΥΜΠΡΑΞΕ με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, τους τραπεζίτες και επιχειρηματίες, στη ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Η πάλη της εργατικής τάξης, νεολαίας και φοιτητών, ενάντια στη χούντα Μητσοτάκη πρέπει να είναι την ίδια στιγμή και αγώνας για την εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, αυτού του καρκινώματος από το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα.

Η συγκρότηση ενός τέτοιου μαζικού επαναστατικού κινήματος, για τη συντριβή Κυβέρνησης και συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, σημαίνει αγώνα από τους πρωτοπόρους συνδικαλιστές και φοιτητές μαχητές για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, και οργάνωση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ εργαζομένων, νεολαίας, φοιτητών, αγροτών κ.α. για το συντονισμό της πάλης και εκλογής Συντονιστικού Οργάνου από τους αγωνιστές της νέας γενιάς.

Η Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας είναι ο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ συγκρότησης Ενιαίου Μετώπου που θα συντρίψει μνημόνια και χούντα Μηστοτάκη-ΕΕ.

Η Πανελλαδική Συνέλευση, που θα αναπτυχθεί μέσα από τους αγώνες των επόμενων μηνών, θα αποτελέσει το ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ της εργατικής τάξης και νεολαίας για την εκδίωξη από το χτίριο της ΓΣΕΕ της γραφειοκρατίας και την οργάνωση της αντίστασης.

fullsizeoutput_1e3

Το πανό ΠΕΝΕΝ στο Σύνταγμα την Πέμπτη το βράδυ. Φωτό Ε.Α.

Η ρεφορμιστική πολιτική που ακολουθούν το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ και οι Αριστεροί (ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α.) έχει οδηγήσει σε συνεχείς υποχωρήσεις και απογοητεύσεις.

Αυτά τα κόμματα αρνούνται να καλέσουν για την Ανατροπή της καπιταλιστικής κυβέρνησης-κοινοβουλευτικής χούντας Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας. Δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι οι εργαζόμενοι έχουν ηττηθεί, ότι ο καπιταλισμός είναι δυνατός – αντιδραστικά ιδεολογήματα καθώς αρνούνται να αποδεχτούν ότι βρισκόμαστε στην κατάρρευση του παγκόσμιου οικονομικού καπιταλιστικού συστήματος και σε μια επαναστατική εποχή.

Ζούμε στην περίοδο καταστολής όλων των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, σε περίοδο μαζικής ανεργίας και φτώχειας. Ο παγκόσμιος καπιταλισμός με πολέμους μας οδηγεί στη βαρβαρότητα. Η εργατική τάξη πρέπει να σπάσει τις αλυσσίδες που την κρατούν δεμένη στον καπιταλισμό και στην αντιδραστική συνδικαλιστική γραφειοκρατία, στο ρεφορμισμό των Αριστερών, και να παλέψει για την συγκρότηση ενός επαναστατικού μαζικού κόμματος ανατροπής του καπιταλισμού. –  

 – Πορεία στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποίησαν οι Κούρδοι της Αθήνας καθώς και ομάδα υποστηριχτών της εξέγερσης στη Χιλή.

fullsizeoutput_1f9

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s