► Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

► ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

► ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΣΙΜΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑ ΚΚΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ!

DSC06031

Το πανό των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα στην απεργιακή πορεία 2/10. Φωτό Ε.Α.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωρά αυτή τη βδομάδα στη ψήφιση στη Βουλή του διχτατορικού αντεργατικού νομοσχεδίου, που ουσιαστικά εξαφανίζει τις ΣΣΕ. Αλλά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και τα κόμματα της Αριστεράς αρνούνται να διοργανώσουν ένα πρόγραμμα συνεχών μαζικών κινητοποιήσεων με όλα τα μέσα – γενική απεργία διαρκείας, καταλήψεις, μπλοκαρίσματα κ.α. – για την ήττα της Κυβέρνησης!

Το αντεργατικό νομοσχέδιο – συνταγμένο στις Βρυξέλες – απαγορεύει τις ΣΣΕ με δικαιολογία τις οικονομικές δυσκολίες επιχειρήσεων και την ανταγωνιστικότητα! Ενισχύει την ελαστική και μερική απασχόληση, και επιβάλλει αναγκαστικά στους Δήμους τις ιδιωτικοποιήσεις καθαριότητας, πράσινου, ηλεκτροφωτισμού κ.α.

Καθώς οι γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες αρνήθηκαν απεργιακές και δυναμικές κινητοποιήσεις, ο Μητσοτάκης πρόσθεσε στο νομοσχέδιο του κι άλλες διατάξεις, όπως τη λειτουργία και τις Κυριακές των κέντρων διανομής εμπορευμάτων και την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης σε φαντζ ιδιωτών για να σπεκουλάρουν στο χρηματιστήριο!

Είναι φανερό ότι με διαταγές της ΕΕ ο Μητσοτάκης σκοπεύει να επιφέρει ένα μεγάλο πλήγμα στα μεροκάμματα, στα δικαιώματα και στις συντάξεις των εργαζομένων.      

localit.gr

Από την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ΤΟ Σάββατο 19/10 ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φωτό localit.gr

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία προδοτικά αρνείται κάθε σοβαρή κινητοποίηση ενάντια στο νομοσχέδιο, και ετοιμάζει μια βραδυνή συγκέντρωση στη Βουλή τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου. Το ΚΚΕ – ΠΑΜΕ επίσης οργανώνουν μια βραδυνή βόλτα στην Αθήνα την Πέμπτη.

Οι συνδικαλιστές της Ταξικής Πορείας στο ΕΚΑ, που υποστηρίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλούν στην οργάνωση 24ωρης Γενικής Απεργίας την Τετάρτη 23/10 – ως μιας μέρας απεργία να φόβιζε την Κυβέρνηση και να απέσυρε το νομοσχέδιο! 

Για την Τετάρτη 23/10 η ΠΟΕΔΗΝ (νοσοκομειακοί) κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία και οι εργαζόμενοι στη ΝΟΚΙΑ έχουν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ η ΠΟΕ-ΟΤΑ συνεχίζει κι αυτή τη βδομάδα τον αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με 48ωρη απεργία (Τρίτη-Τετάρτη 22-23/10) στις υπηρεσίες καθαριότητας, πράσινου και ηλεκτροφωτισμού, μηχανοκίνητη πορεία την Τετάρτη, και 24ωρη πανελλαδική απεργία όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Πέμπτη 24/10 με συλλαλητήριο 11 π.μ. στα γραφεία της Ομοσπονδίας και πορεία.

Αλλά το πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων είναι η διαμαρτυρία και ο περιορισμός τους στους κλάδους, ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλο. Οι διακηρύξεις ΚΚΕ-ΠΑΜΕ, Ταξικής Πορείας και Παρεμβάσεων, δείχνουν την άρνηση τους για την οργάνωση ενός αποφασιστικού μετωπικού αγώνα ενάντια στην Κυβέρνηση.

Οι διάφορες δικαιολογίες των κομμάτων της Αριστεράς για την άρνηση τους να καλέσουν σε Γενική Απεργία Διαρκείας και στην Ανατροπή της Κυβέρνησης, μπορούν να συνοψιστούν στην παραδοχή τους ότι το εργατικό κίνημα έχει ηττηθεί και δεν είναι έτοιμο για αγώνες!

Πρόκειται για τον πιο αντιδραστικό πεσιμισμό και ηττοπάθεια, καθώς βρισκόμαστε στην επαναστατική περίοδο της βάρβαρης λιτότητας των μνημονίων που προξενούν επαναστατικές εκρήξεις, όπως δείχνουν οι συνεχείς κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλία και στην Καταλονία και άλλοι, μικρότερης εμβέλειας, εργατικοί αγώνες σ’ όλη την ΕΕ.

Στην Ελλάδα έχει ξεσπάσει ένα τσουνάμι απεργιακών κινητοποιήσεων που όμως παραμένει ασύνδετο και χωρίς αποφασιστική ηγεσία. Σ’ αυτή τη διαίρεση της εργατικής τάξης και στην απουσία επαναστατικής ηγεσίες για αγώνα έως τη νίκη, ποντάρει η χούντα Μητσοτάκη για να περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο και να σταματήσει την ανάπτυξη των απεργιακών κινητοποιήσεων που σηματοδότησαν οι πρόσφατες δυο γενικές απεργίες αλλά και οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων.

Χωρίς ένα σαφές πρόγραμμα οργάνωσης ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη ΣΥΝΤΡΙΒΗ των μνημονιακών νόμων και την ΑΝΤΡΟΠΗ της χούντας Μητσοτάκη-ΕΕ, η όποια 24ωρη Γενική Απεργία και κινητοποίηση, δεν είναι παρά εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που ο Μητσοτάκης τις γράφει στα παλιά του τα παπούτσια και οι τραπεζίτες και τ’ αφεντικά γελάν με την απλοϊκότητα της σκέψης των ηγετών των κομμάτων της Αριστεράς!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, με το τεράστιο χρέος επιχειρήσεων και κρατών, έχει επιβάλλει το σημερινό ταξικό πόλεμο απίστευτης αγριότητας και τεράστιας ιστορικής σημασίας.

Ζούμε σε μια επαναστατική περίοδο σ’ όλη την Ευρώπη, με τα ηφαίστεια εξεργετικών κινητοποιήσεων να εκρήγνυνται σ’ όλες τις χώρες. Το ότι οι ηγεσίες των κομμάτων της Αριστεράς δεν έχουν επίγνωση της επαναστατικής περιόδου ή την αρνούνται, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει! Ας διαβάσουν τί γράφουν ανοιχτά για την κατάρρευση της οικονομίας ο Ντράγκι, η Λαγκάρντ και η διάδοχος της στην ηγεσία του ΔΝΤ Κριστάλινα Γκεοργκίεβα.

Σ’ αυτή την κατάσταση η άρνηση των κομμάτων της Αριστεράς για ένα πρόγραμμα επαναστατικών κινητοποιήσεων, σημαίνει αποδοχή της σταθερότητας (ή σταθεροποίησης) του καπιταλισμού. Το τραγικό είναι ότι ηγέτες του ΚΚΕ και αγωνιστές συνδικαλιστές, πράγματι θεωρούν ότι η κρίση τέλειωσε, η εργατική τάξη ηττήθηκε και ο καπιταλισμός σταθεροποιήθηκε!

Αυτή στάση οδηγεί σε προδοσία των αγώνων της εργατικής τάξης και νεολαίας!

fullsizeoutput_5ec1

Ένα από τα φοιτητικα πανό στην απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα 24/9. Φωτό Ε.Α.

Ο δρόμος της νίκης της εργατικής τάξης είναι η πλατιά καμπάνια για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ της εργατικής τάξης, της αγροτιάς, της νεολαίας και των μικροεπαγγελματιών. Η ΕΝΟΤΗΤΑ της εργατικής τάξης πραγματοποιείται στην πράξη της επαναστατικής κινητοποίησης!

Η καμπάνια για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας είναι αγώνας για μια ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, όπου εκπρόσωποι και αντιπρόσωποι εργατικών και αγροτικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, μικροεπαγγελματιών και συνταξιούχων, Λαϊκών Συνελεύσεων και Συμβουλίων Δράσης, θα συντονίσουν την πάλη για τη συντριβή μνημονίων και Μητσοτάκη και θα εκδιώξουν την προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, και θα εκλέξουν νέα επαναστατική ηγεσία από τους μαχητές της νέας γενιάς. 

Η παγκόσμια οικονομική και πολιτική κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, που δημιουργεί πολέμους και μαζική ανεργία, και η πορεία διάλυσης της ΕΕ, βάζουν το καθήκον στους συνειδητούς αγωνιστές της εργατικής τάξης να συγκροτήσουν επαναστατικά κόμματα της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εκλογή εργατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης που θα στηρίζεται στα συνδικάτα και στα Συμβούλια Δράσης, με πρόγραμμα την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, την εγκαθίδρυση σχεδιασμένης οικονομίας για τις ανάγκες των εργαζομένων. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s