► ΠΟΡΕΙΑ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ! – ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΙΟΝΙΣΜΟ!

fullsizeoutput_16b

Από τη χτεσινή πορεία στην Αθήνα Κούρδων προσφύγων και των υποστηριχτών τους ενάντια στην τουρκική εισβολή στη Συρία. Φωτό Ε.Α.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουρδιστάν οργάνωσε νέα πορεία χτες Πέμπτη στην Αθήνα ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία. Την ίδια ώρα στην Άγκυρα ο Αντιπρόεδρος των ΕΠΑ Μάϊκ Πενς συμφώνησε με τον Ερντογάν για την παράνομη στρατιωτική κατάληψη από την Τουρκία μιας “ζώνης ασφαλείας” στα τουρκο-συριακά σύνορα, μιας λωρίδας βάθους 20 χλμ και μήκους πάνω από 100 χλμ. μέσα στη Συρία, στα εδάφη που υπερασπίζονται οι Κούρδοι μαχητές των YPG.

Οι ΕΠΑ και Τουρκία παρουσίασαν προκλητικά αυτή τη συμφωνία στρατιωτικής επίθεσης και κατοχής ως “ειρηνική διευθέτηση” και έδωσαν “διορία” 5 ημερών στους Κούρδους μαχητές να αποσυρθούν από τη ζώνη κατοχής!

Ο αρχηγός του SDF (Σίριαν Ντιμοκράτικ Φόρσις – Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, ο συνασπισμός κουρδικών στρατευμάτων και αντι-καθεστωτικών Σύρων) και στρατιωτικός ηγέτης των YPG Μαζλούμ Κομπάνι, ανακοίνωσε ότι οι Κούρδοι αποδέχονται μόνο ένα μέρος της λωρίδας που αποφάσισαν ΕΠΑ-Τουρκία.

Στη χτεσινή βραδινή πορεία στην Αθήνα, από τα Προπύλαια, οι Κούρδοι πρόσφυγες κρατούσαν σημαίες του Κουρδιστάν και των YPG, πορτρέτα του Αμπντουλά Οτσαλάν, και πλακέτες που παρουσίαζαν τις ΕΠΑ, Ρωσία και ΕΕ ως “Πόντιους Πιλάτους” στην τουρκική εισβολή.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους το ΚΚΕ (μ-λ), η Επιτροπή Στήριξης Προσφύγων Λαυρίου και το ΜέΡΑ25.

fullsizeoutput_133

Από τη χτεσινή συγκέντρωση στα Προπύλαια ενάντια στην εισβολή του τουρκικού στρατού. Φωτό Ε.Α.

Στην ανακοίνωση του “Ενάντια στην τουρκική επέμβαση και κατοχή, ενάντια στην εθνοκάθαρση των Κούρδων, έξω τώρα ο τουρκικός στρατός από τη Συρία!”, το Πολιτιστικό Κέτρο Κουρδιστάν αναφέρει ότι, “η Ροχάβα δέχεται ένα ανελέητο σφυροκόπημα από το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ … Στις πρόσφατες συνομιλίες σχετικά με την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας στην περιοχή, η Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας απέδειξε τη δέσμευση της για την ειρήνη. Ωστόσο η απόφαση του Προέδρου Τραμπ παραβίασε κάθε συμφωνία.”  

Μετά την εισβολή της Τουρκίας, οι Κούρδοι συμφώνησαν με τον Αραβικό Συριακό Στρατό για την άμυνα συνοριακών πόλεων της Συρίας.

Γαλία, Γερμανία, Βρετανία και ΕΕ διαφώνησαν με την εισβολή της Τουρκίας καθώς θεωρούν ότι πρέπει να διατηρήσουν τη διαίρεση Κούρδων και Αράβων, και να έχουν τους Κούρδους ως στρατιωτική δύναμη ενάντια στη Συρία.

Τα σχέδια όλων των ιμπεριαλιστών – ΕΠΑ, ΕΕ – έχουν διαλυθεί μετά τις αλλεπάλληλες νίκες της Συρίας. Τώρα αναπτύσσονται ισχυρές πολιτικές τάσεις για μια συμφωνία μεταξύ Συρίας και Κούρδων για την επανένωση όλης της Συρίας, με τους λαούς της χώρας – Άραβες, Κούρδους, και μειονότητες – να έχουν ίσα δικαιώματα στο κοσμικό δημοκρατικό κράτος.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή των Κούρδων στη Συρία είχε αναγνωριστεί από το συριακό κράτος ως αυτόνομη περιοχή. –       

fullsizeoutput_130

Από τη χτεσινοβραδυνή συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων που οργάνωσε το ΜΑΣ στα Προπύλαια ενάντια στα νομοσχέδια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ομιλήτριες τόνισαν τη μεγάλη προσπάθεια φοιτητών/τριών για τις σπουδές τους καθώς σχεδόν το 50% εργάζεται. Φωτό Ε.Α.

► ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Χτες Πέμπτη φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν νέες πορείες στο κέντρο της Αθήνας – το μεσημέρι αυτοί που υποστηρίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το βράδυ αυτοί που υποστηρίζουν το ΚΚΕ – ενάντια στα νομοσχέδια της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και στην κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου.

Πολλές σχολές στην Αθήνα βρίσκονται υπό κατάληψη και οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν νέες κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα (21/10) και πανελλαδική πορεία την Πέμπτη 31 Οχτώβρη για την απόσυρση των νομοσχεδίων για την παιδεία του “επιτελικού κράτους” Μητσοτάκη.

Στα κύρια αιτήματα των φοιτητών περιλαμβάνονται: η επαναφορά του Ακαδημαϊκού Ασύλου, η απόσυρση του Νομοσχεδίου που εξισώνει τα διπλώματα από τα ιδιωτικά “κολλέγια” με τα πανεπιστημιακά πτυχία, ενάντια στην εντατικοποίηση των προγραμμάτων σπουδών, ενάντια στις  μειώσεις των κρατικών επιχορηγήσεων στην παιδεία, ενάντια στο νομοσχέδιο διαγραφής φοιτητών, ενάντια στα δίδαχτρα για σπουδές, για άμεση δημιουργία φοιτητικών εστιών για όλους/ες με δωρεάν σίτιση. –     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s