► ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ!

► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ!

► ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΕΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! 

Turkish-military

Τανκς του τουρκικού στρατού εισβάλουν χτες Τετάρτη στη Συρία. Φωτό του επιτελείου του τουρκικού στρατού.

Χτες Τετάρτη πρωί ο τουρκικός στρατός και οι συμμορίες μισθοφόρων του Ελεύθερου Στρατού της Συρίας, που αντιτίθεται στη συριακή κυβέρνηση, άρχισαν την παράνομη εισβολή τους στο κεντρικό βόρειο Ιράκ συνοδεία αεροπορικών επιδρομών και βομβαρδισμών.

Σκοπός της Τουρκίας είναι να καταφέρει ένα δυνατό πλήγμα στις κουρδικές στρατιωτικές δυνάμεις YPG και να σχηματίσει μια τεράστια ζώνη κατοχής, μήκους 120 χλμ. και βάθους 30 περίπου χλμ., στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας ώστε να αποκόψει την επικοινωνία μεταξύ των Κούρδων της Συρίας με τους Κούρδους στην Τουρκία.

Rodi Said 1

Κούρδες μαχήτριες του YPG. Φωτό Rodi Said.

 

ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Μονάδα του νικηφόρου Συριακού Αραβικού Στρατού στο μέτωπο το 2018. Τώρα η Συρία και οι Κούρδοι πρέπει να ενωθούν στην πάλη ενάντια στην τουρκική εισβολή.

Η εισβολή του τουρκικού στρατού και των μισθοφόρων πραγματοποιείται μετά από συνεννόηση της Τουρκίας και των ΕΠΑ και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Κούρδοι ηγέτες δήλωσαν προδομένοι από την αποχώρηση των ΕΠΑ. Οι Αμερικανοί εφοδίαζαν με όπλα και πυρομαχικά και εκπαίδευαν τους Κούρδους μαχητές στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που πολέμησαν ενάντια στους Τζιχαντιστές.

Οι Κούρδοι της Συρίας είχαν ανακηρύξει το βορειο-ανατολικό κομμάτι της χώρας (ανατολικά του ποταμού Ευφράτη) αυτόνομη περιοχή.

Τα συμφέροντα του κουρδικού λαού βρίσκονται σε συμμαχία με τη Συρία ως μέρος του ανεξάρτητου κοσμικού κράτους, ενάντια στην Τουρκία και τον ιμπεριαλισμό.

Στην Ελλάδα η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να κινητοποιηθεί για την εκδίωξη των βάσεων ΝΑΤΟ-ΕΠΑ απο τη χώρα! –    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s