► ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ KAI ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΣΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΔΕΚ 2015

Από απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΣ το Δεκέμβρη 2015. Φωτό Ε.Α.

Δικαστήριο του καπιταλιστικού κράτους οπλισμένο με τους νόμους των μνημονιακών κυβερνήσεων, κήρυξε χτες Δευτέρα «παράνομες» τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΣ (Ομοσπονδία σιδηροδρομικών) για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δικαίωσε τα αφεντικά τής ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ!

Τις προηγούμενες βδομάδες το δικαστήριο στον Πειραιά είχε κηρύξει «παράνομες» τις 24ωρες απεργίες της ΠΝΟ (Ομοσπονδία ναυτικών) για τις 24/9 και 2/10.

Αλλά ενώ τέσσερα σωματεία της ΠΝΟ δεν υπάκουσαν στην ταξική απόφαση των δικαστηρίων και πραγματοποίησαν 100% πετυχημένη απεργία, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΣ – συνταγμένο με την ξεπουλημένη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ – αμέσως ανέστειλε το πρόγραμμα απεργιών!     

Η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών – πρόσκειται στο ΠΑΜΕ – είχε καλέσει την ηγεσία της ΠΟΣ και τα σιδηροδρομικά σωματεία να μην αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΠΟΣ όπως και η ΓΣΕΕ αποδέχτηκαν – με διαμαρτυρίες για τα μάτια του κόσμου – το ξεπούλημα όλου του ΟΣΕ. Δεν έχουν καμιά διάθεση να κηρύξουν αγώνα διαρκείας, με συμπαραστάτη όλη την εργατική τάξη, με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις ενάντια στα αφεντικά ούτε βέβαια θα ζητήσουν ποτέ την επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές των σιδηροδρομικών εισητηρίων έχουν εκτοξευθεί από τότε που Ιταλοί επιχειρηματίες αγόρασαν πάμφθηνα τον ΟΣΕ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s