► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2 ΟΧΤΩΒΡΗ! – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΕΞΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

ΚΑΤΩ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗ ΓΣΕΕ ΚΑΙ Σ’ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 11:00 π.μ.

fullsizeoutput_5d

Τρίτη 1 Οχτώβρη: Πάνω από 2.000 συνταξιούχοι απ’ τις περιοχές Αθήνας Πειραιά πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην πορεία ιδιωτικοποίησης των συντάξεων και ζήτησαν αυξήσεις. Κάλεσαν σε συμμετοχή στη Γενική Απεργία αύριο Τετάρτη. Οι ναυτεργάτες και οι δημοσιογράφοι ανακοίνωσαν 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 2/10. Φωτό Ε.Α.

Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Γενική Απεργία τής 24ης Σεπτέμβρη ήταν ένα τεράστιο βήμα μπροστά της ανεξάρτητης δράσης της εργατικής τάξης για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχέδιου.  Η 24ωρη Γενική Απεργία χτύπησε ταυτόχρονα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, την κρατική ταξική «δικαιοσύνη» (που έβγαλε παράνομη την απεργία της ΠΝΟ) και τη ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ. 

Είναι φανερό στα πρωτοπόρα τμήματα της εργατικής τάξης και της νεολαίας, ότι απαιτείται άμεση ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ και ΕΝΑΝΤΙΑ στην υποταγμένη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ!

Η αντιδραστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ, με την απεργία που “προτείνει” για τις 2 Οχτώβρη, θέλει να διχάσει και να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους με μια ακόμη 24ωρη τουφεκιά στον αέρα. Η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ δεν έχει καμιά διάθεση να παλέψει ενάντια στην κυβέρνηση! Αντίθετα είναι πλήρως υποταγμένη στα διαταγές της ΕΕ, των τραπεζιτών, επιχειρηματιών και εφοπλιστών.

Τα αφεντικά και το Επιτελικό Κράτος των ΜΑΤ του Μητσοτάκη εφαρμόζουν σχέδιο απόλυτου ταξικού πολέμου για τη συντριβή των εργαζομένων και του ανεξάρτητου συνδικαλισμού.

Η Γενική Απεργία τής 24ης Σεπτέμβρη αποτέλεσε την πιο ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ενάντια στο Μηστοτάκη και για την εκδίωξη της αντιδραστικής γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ. Τα πρωτοπόρα σωματεία πρέπει να συνεχίσουν την ανεξάρτητη δρασή τους, να την ενοποιήσουν και να παλέψουν για τη διπλή νίκη: απόσυρση του νομοσχεδίου, έξωση της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ.

Η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ με τη δική της “πρόταση” για απεργία στις 2 Οχτώβρη, και τη χυδαία επίθεση στο ΠΑΜΕ, προσπαθεί απελπισμένα να κρατηθεί στην ηγεσία του εργατικού κινήματος.  

Είναι άμεσο απόλυτο καθήκον των πρωτοπόρων εργατικών σωματείων να μην επιτρέψουν στη γραφειοκρατία τής ΓΣΕΕ να κατευθύνει τη μάχη της εργατικής τάξης.

DSC06006

Το πανό εργαζομένων στις συγκοινωνίες στην απεργιακή πορείατης 24/9  των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα Χαυτεία. Φωτό Ε.Α.

Η πρωτοβουλία πρέπει να είναι στα χέρια του κινήματος της Γενικής Απεργίας της 24ης Σεπτέμβρη! Δεν μπορεί να υπάρξει ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και συμβιβασμός με την υποταγμένη γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ των υποστηριχτών των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ και των ιδιωτικοποιήσεων!

Με την απεργιακή “πρότασή” της η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να έχει την πρωτουβουλία δήθεν αντίστασης στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σκοπός της γραφειοκρατίας είναι να σαστίσουν και διαιρέσουν την εργατική τάξη για να ξεπουλήσουν τον αγώνα.

Πρέπει να είναι καθαρό ότι οι εργαζόμενοι απεργούν και διαδηλώνουν ανεξάρτητα στις 2 Οχτώβρη, ως μέρος της δικής τους πορείας νίκης με κλιμάκωση, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, που είναι ο ΠΟΛΟΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και νεολαίας, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ.

Δεν αρκούν οι 24ωρες απεργίες και διαδηλώσεις! Απαιτείται απεργία διαρκείας με μπλοκαρίσματα καταλήψεις και άλλες μορφές πάλης.

fullsizeoutput_5ec1

Ένα από τα φοιτητικά πανό στην απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα 24/9. Φωτό Ε.Α.

Είναι λοιπόν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να τονιστεί ότι τα εργατικά σωματεία ούτε συμβαδίζουν ούτε συνεργούν με τη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ. Η ΓΣΕΕ θέλει 24ωρες απεργίες εχτόνωσης, τα πρωτοπόρα εργατικά σωματεία ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Για διαδήλωση την Τετάρτη 2 Οχτώβρη στα γραφεία της ΓΣΕΕ για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας.

Μέσα σ’ αυτόν τον αγώνα κλιμάκωσης-οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, σωματεία και αγωνιστές καλούνται να συγκροτήσουν Πανελλαδική Συνέλευση εργατικών σωματείων και φορέων, Επιτροπών Αγώνα και Συμβουλίων Δράσης, καθώς και αντιπροσώπων της νεολαίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των συνταξιούχων και των εργατικών κομμάτων, για το συντονισμό της πάλης και εκλογής συντονιστικού οργάνου από τη νέα γενιά αγωνιστών. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s