► «ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!» – Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ!

DSC06006

Το πανό εργαζομένων στις συγκοινωνίες στη σημερινή απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων από τα Χαυτεία. Φωτό Ε.Α.

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Η «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 100%!

ΑΜΕΣΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ στον Πειραιά και οι χιλιάδες εργαζόμενοι και νεολαία που διαδήλωσαν σήμερα στην Αθήνα και σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις, έκαναν ένα τεράστιο βήμα μπροστά με τη Γενική Απεργία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο. Χτύπησαν ταυτόχρονα την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, την κρατική ταξική «δικαιοσύνη» και τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ. 

fullsizeoutput_5eb8

Από τη σημερινή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στη Γενική Απεργία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν τρεις ξεχωριστές πορείες και συγκεντρώσεις. Από τα Προπύλαια ξεκίνησε η συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ με συμμετοχή περίπου 3.500 εργαζομένων και φοιτητών.  Στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησε συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας με αντιπροσωπείες και πανό από σωματεία στον πολιτισμό, εκπαιδευτικούς ΟΛΜΕ, υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς, την ΠΟΠΟΚΠ, νοσοκομεία, Ιντρακόμ, re-workers, ΣΥΔΑΠΤ, η παράταξη ΜΕΤΑ, το ΣΕΚ, η ΟΚΔΕ κ.α. Στην πορεία στη Βουλή συμμετείχαν περίπου 2.500.

Η πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων, περίπου 1.200 εργαζόμενοι και φοιτητές, ξεκίνησε από τα Χαυτεία. Συμμετείχαν με τα πανό τους Σωματείο Εργαζομένων Public, Σωματείο Εργαζομένων Πλαίσιο, Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Λάντζα, Σύλλογος ΝΟΚΙΑ, Ριζοσπαστική Παρέμβαση Μισθωτών Λογιστών, Ταξικό Μέτωπο στις Συγκοινωνίες, ΒΙΟΜΕ, Πρωτοβάθμια Σωματεία για το Συντονισμό, σύλλογοι εκπαιδευτικών, ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΕΚ, αναρχικές συλλογικότητες κ.α.   

Αρκετά συνθήματα στην πορεία ενάντια στο κράτος και στην κυβέρνηση που θέλουν να υποτάξουν τα εργατικά σωματεία. 

Στο κέντρο της Αθήνας τράπεζες και μεγάλα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

fullsizeoutput_5ec5

Από την απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στους καταπέλτες των πλοίων την Τρίτη πρωί. Απεργία ναυτεργατών επιτυχία 100%. Παταγώδης αποτυχία των εφοπλιστών και των δικαστηρίων. Φωτό ΠΕΝΕΝ

apergia-peiraias-15

Από τη Γενική “παράνομη” Απεργία των ναυτεργατών στον Πειραιά. Συγκέντρωση των ΠΕΜΕΝ-Στεφενσον κ.α. στο λιμάνι. Επιτυχία 100%. Φωτό 902.gr

Στο λιμάνι του Πειραιά οι ναυτεργάτες υπάκουσαν στις αποφάσεις των σωματείων τους και απήργησαν 100% με μαζικές συγκεντρώσεις στους καταπέλτες των πλοίων. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στις διαταγές της κρατικής ταξικής δικαιοσύνης που χτες Δευτέρα, μετά από μήνυση των εφοπλιστών, κήρυξε την απεργία της ομοσπονδίας ΠΝΟ «παράνομη».

Το ΠΑΜΕ και το Σωματείο Εργαζομένων στις προβλήτες ΕΝΕΔΕΠ στη ΚΟΣΚΟ, ναυτεργάτες και λιμενεργάτες οργάνωσαν μαζική συγκέντρωση πρωί-πρωί στο Ικόνιο μπλοκάροντας την είσοδο της εταιρείας. 

Η ενοποιητική Γενική Απεργία με μαζικές πορείες σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και η μαχητικότητα των ναυτεργατών ενάντια στο κράτος και την κυβέρνηση, είναι η βάση για την ανάπτυξη άμεσα ενός δυναμικού απεργιακού αγώνα για την απόσυρση του νομοσχεδίου του Μητσοτάκη και την έξωση της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ.

Το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει τώρα να νικήσει τους υποταγμένους της ΓΣΕΕ και τα τσιράκια τους, στους δρόμους. Το σχίσμα με τη γραφειοκρατία πρέπει να πάει ως το τέλος, ως την έξωση της από τα γραφεία της ΓΣΕΕ που ανήκουν στην εργατική τάξη.

Μια νέα ηγεσία από τους αγωνιστές της νέας γενιάς πρέπει να συγκροτηθεί μέσα από την πάλη για την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Σ’ αυτή την προοπτική οι αγωνιστές και συνδικαλιστές καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη σύγκλιση ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ για το συντονισμό και το πρόγραμμα της πάλης που μπήκε σε μια νέα φάση. –      

fullsizeoutput_5ea5

Η κεφαλή της πορείας των πρωτοβάθμιων σωματείων στη σημερινή Γενική Απεργία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Παρακάτω το κείμενο της προκήρυξης της Εργατικής Αντίστασης στη σημερινή πορεία της Γενικής Απεργίας στην Αθήνα:

► Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

► ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΚΔΙΩΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ τής 24ωρης Γενικής Απεργίας τής Τρίτης 24 Σεπτέμβρη για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου τής Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όλο και μεγαλώνει καθώς η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας κ.α., δεκάδες μεγάλες Ομοσπονδίες και εκατοντάδες εργατικά σωματεία πήραν αποφάσεις για απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σ’ όλη την Ελλάδα.

Η Γενική Απεργία της Τρίτης είναι τώρα ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ της πάλης για την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχέδιου του Μητσοτάκη και για την έξωση της υποταγμένης σε μνημόνια-καπιταλισμό διορισμένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Οι αγωνιστές συνδικαλιστές πρέπει να κινητοποιηθούν παντού για την απόλυτη επιτυχία της Γενικής Απεργίας και των διαδηλώσεων.

fullsizeoutput_5ec1

Ένα από τα φοιτητικά πανό στη σημερινή απεργιακή πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ για μια ακόμη φορά προσπαθεί να υπονομεύσει την απεργία και να διασπάσει την εργατική τάξη!

Παράλληλα ο ΣΕΕΝ [επιχειρήσεις επιβατικών πλοίων] έπεισε τη Δευτέρα το Πρωτοδικείο Πειραιά και κήρυξε “παράνομη” την απεργία της ΠΝΟ [ναυτεργάτες] και απειλούν να φυλακίσουν τους συνδικαλιστές! ΤΑ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΝ σύμφωνα με τις αποφάσεις τους.

ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ πορείες την Τρίτη πρέπει να κατευθυνθούν στο χτίριο της ΓΣΕΕ και να απαιτήσουν την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από την περιουσία της εργατικής τάξης! Αλλά μιας μέρας Γενική Απεργία και πορείες δεν αρκούν! Τα εργατικά συνδικάτα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές πρέπει να καλέσουν στην εξάπλωση και μετατροπή της Γενικής Απεργίας της Τρίτης, σε ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

fullsizeoutput_5ea6

Από τη σημερινή απεργιακή πορεία στην Αθήνα των πρωτοβάθμιων σωματείων. Φωτό Ε.Α.

Η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΟΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης και νεολαίας, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ στη σημερινή πάλη για την ανατροπή του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη – ΜΑΤ – ΕΕ, τη συντριβή των μνημονίων και των ιδιωτικοποιήσεων, και την εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ!

Μέσα στον αγώνα της Γενικής Απεργίας, οι αγωνιστές καλούνται να οργανώσουν Πανελλαδική Συνέλευση εργατικών σωματείων και φορέων, Επιτροπών Αγώνα και Συμβουλίων Δράσης, καθώς και αντιπροσώπων της νεολαίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των συνταξιούχων και των εργατικών κομμάτων, για το συντονισμό της πάλης. – Αθήνα Δευτέρα 23 Σεπτέμβρη 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s