► ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΑ ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ – KILLAH P ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Version 2

Συναυλία την Τρίτη 17/9 στις 7.30 μ.μ Λιπάσματα, Δραπετσώνα, και στη συγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη 18/9/2019 στις 5.30 μ.μ στο Μνημείο Παύλου Φύσσα, οδός Παύλου Φύσσα, Αμφιάλη.

► ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ!

► ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΟΧΗ!  – ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΦΑΣΙΣΤΩΝ, ΡΑΤΣΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤ!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

Οι  μαζικές αντι-φασιστικές και αντι-ρατσιστικές κινητοποιήσεις και η αντίσταση της εργατικής τάξης και νεολαίας στις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, επέφεραν την εκλογική, πολιτική και οργανωτική συντριβή της Χρυσής Αυγής. Το νεο-ναζιστικό κόμμα δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και οργάνωσε δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές, αριστερούς, φοιτητές, πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής, οργανωτές και εκτελεστές του Φύσσα, πρέπει να κλειστούν στη φυλακή και οι φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες να διαλυθούν.

Η δράση της Χρυσής Αυγής προστατεύτηκε από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, τις κρατικές υπηρεσίες ασφάλειας, τα ΜΑΤ και την αστυνομία. Στόχος των φασιστών και ρατσιστών ήταν και είναι να διχάσουν και να διαιρέσουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους, να τους αποπροσανατολίσουν από τη σημερινή ιστορική ταξική πάλη για τη συντριβή των μνημονίων της ΕΕ και την ανατροπή των καπιταλιστικών κυβερνήσεων που φανατικά τα εφαρμόζουν.

fullsizeoutput_47cf

Το πανό της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών) στην περσινή αντιφασιστική αντιρατσιστική πορεία Μνήμης Παύλου Φύσσα. Φωτό Ε.Α.

Η Χρυσή Αυγή, και όλες οι φασιστικές και ρατσιστικές συμμορίες, ουσιαστικά ήταν και είναι τα εκτελεστικά όργανα της ρατσιστικής απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η ΕΕ έχει διαγράψει κάθε νόμο και κανονισμό διεθνών συμβάσεων και είναι υπεύθυνη για τις δεκάδες χιλιάδες πνιγμούς στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.  Τώρα δημιούργησε και Κομισάριο, για τη μετανάστευση και τους ειδικευμένους εργάτες, που θα «προστατεύσει τον ευρωπαϊκό μας τρόπο ζωής»!   

Η τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής ήταν παράλληλη με τη βία και τις απελάσεις προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους βασανισμούς της ΕΕ.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού, η πολιτική λιτότητας και τα μνημόνια της ΕΕ, οι «αντι-τρομοκρατικοί» νόμοι και το διχτατορικό «κράτος έχτακτης ανάγκης», παράλληλα με τις προδοσίες της σοσιαλδημοκρατίας, των «αριστερών» κομμάτων και της υποταγμένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, τροφοδότησαν τα ρατσιστικά-φασιστικά κινήματα που αναπτύχθηκαν με γερές χρηματοδοτήσεις από εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

Όλα τα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κόμματα του δήθεν «δημοκρατικού τόξου», έχουν αποδεχτεί τη ρατσιστική πολιτική της ΕΕ για να διχάσουν την εργατική τάξη και να σώσουν τις τράπεζες και τον καπιταλισμό.

fullsizeoutput_47d3

Το φοιτητικό πανό στην περσινή αντιφασιστική πορεία Μνήμης Παύλου Φύσσα. Φωτό Ε.Α.

Το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη, όπως και η προηγούμενη κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ-ΕΕ, διατηρεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και τις απελάσεις. Τώρα τα ΜΑΤ εξαπόλυσαν και πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες και στις καταλήψεις καθώς προτοιμάζονται για επιθέσεις στην αντίσταση των φοιτητών στα πανεπιστήμια και στις απεργίες της εργατικής τάξης.

Το καπιταλιστικό σύστημα στη θανάσιμη κρίση του έπαιξε το νεο-ναζιστικό χαρτί της Χρυσής Αυγής και έχασε. Ετοίμασε την Ελληνική Λύση και άλλα φασιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και συμμορίες μέσα κι έξω από τα κόμματα της μπουρζουαζίας. Αυτές οι συμμορίες κατευθύνονται από την πολιτική της ΕΕ και από τις κρατικές υπηρεσίες.

Δεν αρκούν ο αντι-φασισμός και οι αντι-φασιστικές πορείες διαμαρτυρίας. Τα εργατικά σωματεία, τα Συμβούλια Δράσης – Λαϊκές Συνελεύσεις, οι φοιτητικοί σύλλογοι κ.α. καλούνται να συγκροτήσουν ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ σε κάθε περιοχή και ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ. Το εργατικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει την άμεση διάλυση των ΜΑΤ, Δίας κ.α.

Ο αγώνας ενάντια στις φασιστικές–ρατσιστικές συμμορίες είναι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΜΕΡΟΣ της ταξικής πάλης σήμερα για τη συντριβή των μνημονίων, ανατροπής του Μητσοτάκη και εξόδου από την ΕΕ με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s