► Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ! – ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΩΝ ΜΑΤ!

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕKT ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕ!

xporeia-sep19.jpg,qitok=u7t-ckra.pagespeed.ic.ixNl6FPWXA

Από τη σημερινή μαζική και μαχητική πορεία στην Αθήνα ενάντια στα πογκρόμ των ΜΑΤ του Μητσοτάκη στα Εξάρχεια και αλλού. Φωτό Σάββας Καρμανιόλας.

Περίπου 3.000 νεολαία, φοιτητές και εργαζόμενοι συμμετείχαν σήμερα Σάββατο μεσημέρι σε μαχητική πορεία από τα Προπύλαια στη Βουλή ενάντια στα πογκρόμ των ΜΑΤ του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη σε κατειλημμένα χτίρια στα Εξάρχεια όπου ζουν πρόσφυγες, μετανάστες, νεολαία και φοιτητές.  

Στην κορυφή της πορείας ήταν πανό που ανάφερε: «Ενάντια στην κρατική καταστολή, καμία παράδοση καμία ανακωχή, No Pasaran!, αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Βασικό σύνθημα στην πορεία το «Χρυσοχοΐδη, Κούλη ακούστε το καλά, Κάτω τα χέρια απ’ τα Εξάρχεια!» Επίσης αντιφασιστικά συνθήματα και ενάντια στην κατάργηση του Πανεπιστημιακού Άσυλου.

Δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί σ’ όλο το κέντρο της Αθήνας και στο χτίριο της Βουλής.

Στην πορεία πήραν μέρος εργατικά σωματεία, αριστερά κόμματα και οργανώσεις, και αναρχικές, αντι-εξουσιαστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες. –

YJhAeElZ0GqRTBPu5nlL

Από απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ. Απαιτείται όλη η δύναμη της ενοποιημένης εργατικής τάξης για την ανατροπή του Μητσοτάκη. Κανένα σωματείο δεν πρέπει να αφήνεται να παλεύει μόνο του. Φωτό voria.gr

Το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι μια μετωπική μνημονιακή επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα της εργατικής τάξης και στο φυσικό και αστικό περιβάλλον. Σκοπός της Κυβέρνησης είναι να μειωθούν δραστικά οι μισθοί των εργαζομένων και να αφοπλιστούν τα συνδικάτα.

Τα εργατικά συνδικάτα και οι αγωνιστές συνδικαλιστές πρέπει να αντιδράσουν άμεσα με κινητοποιήσεις για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. Συλαλλητήρια και απεργίες διαμαρτυρίας μιας μέρας δεν φτάνουν!

Η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΟΣ για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων της εργατικής τάξης στη σημερινή πάλη για την ανατροπή του «επιτελικού κράτους» Μητσοτάκη και την εκδίωξη της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομποσπονδίες.

Πρωταρχικοί στόχοι του σχέδιου νόμου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η εξαφάνιση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με ατομικές συμβάσεις, “ενώσεις προσώπων” και “τοπικές” συμβάσεις που θα υπερισχύουν των συλλογικών συμβάσεων.

Παράλληλα η Κυβέρνηση παρεμβαίνει διχτατορικά στη λειτουργία των εργατικών συνδικάτων και επιβάλλει ηλεκτρονική ψηφοφορία και φακέλλωμα των μελών και των συνδικαλιστών. Στις ψηφοφορίες, και στις άλλες συνδικαλιστικές διαδικασίες, το σχέδιο νόμου ορίζει ότι ο Υπουργός Εργασίας θα έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στις διαδικασίες των σωματείων και να επιβάλλει τις “λεπτομέρειες”!

Το δικαίωμα προσφυγής στη διαιτησία των συνδικάτων καταργείται!

Με εξωφρενική παρέμβαση το σχέδιο νόμου ορίζει συνυπευθυνότητα του εργαζομένου στη μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, και τον τιμωρεί με μη αναγνώριση των ενσήμων!

Για να σπρώξει τους εργαζομένους στη μερική απασχόληση, όπου δεν υπάρχουν πλήρη εργασιακά δικαιώματα, το σχέδιο νόμου αναγνωρίζει αυξημένες αποδοχές 12% για υπερωριακή απασχόληση που, όπως γνωρίζουν οι εργαζόμενοι, σπάνια πληρώνεται.

Το σχέδιο νόμου συμπληρώνει την επίθεση της Κυβέρνησης στους εργαζομένους με μια σειρά διατάξεων για συγκρότηση “επιχειρηματικών πάρκων” ως ειδικών οικονομικών ζωνών όπου συλλογικές συμβάσεις και εργατικά δικαιώματα δεν θα ισχύουν με δικαιολογία “οικονομικές δυσχέρειες” των επιχειρήσεων!

Επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν με μια απλή δήλωση έναρξης λειτουργίας, οι όροι όχλησης καταργούνται και οι όποιοι έλεγχοι θα μπορούν να εκτελούνται και από ιδιωτικές εταιρείες. Επίσης οι ιδιωτικές τράπεζες θα μπορούν να αξιολογούν σχετικά με κρατικές – ΕΕ επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις.

Το σχέδιο νόμου επιτρέπει τη δημιουργία “πάρκων κεραιών” οπουδήποτε εχτός από σχολεία, δηλαδή θα μπορούν να εγκατασταθούν ομάδες κεραιών σε δάση NATURA, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε δημόσια χτίρια (νοσοκομεία, μουσεία, υπουργεία) κ.α.

Μαζί με το σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση προωθεί τις  ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ, ΛΑΡΚΟ, ΕΛΠΑ,  φυσικού αερίου, αεροδρομίου, και επικουρικών συντάξεων, και μαζικές απολύσεις “εθελουσίας εξόδου”.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να  επιβληθούν παντού – σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα – «εργολαβικοί» και «επισφαλείς» συνθήκες εργασίας.  

Για την πάλη ενοποίησης και συντονισμού της δράσης της εργατικής τάξης και των αγωνιστικών συνδικάτων, ενάντια σε Κυβέρνηση και συνδικαλιστική γραφειοκρατία, οι αγωνιστές καλούνται να οργανώσουν Πανελλαδική Συνέλευση εργατικών σωματείων και φορέων, Επιτροπών Αγώνα και Συμβουλίων Δράσης, καθώς και αντιπροσώπων της νεολαίας, των μικρομεσαίων, των αγροτών, των συνταξιούχων και των εργατικών κομμάτων.-

12

Από την απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Απρίλη των εργατών της Χόντα στη Βρετανία ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου.  Ενάντια στο Εργατικό Κόμμα και στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία οι εργαζόμενοι απαίτησαν έξοδο από την ΕΕ. Φωτό The News Line.

► ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΕKT. – ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ!

Η τελευταία σημαντική απόφαση του Προέδρου της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) Ιταλού Μάριο Ντράγκι – παραδίδει στην Κριστίν Λαγκάρντ στη 1 Νοέμβρη – που ανακοίνωσε χτες Πέμπτη 12 Σεπτέμβρη ήταν η επίσημη επαναφορά του προγράμματος “ποσοτικής χαλάρωσης” από το Νοέμβρη. Η ΕΚΤ θα αγοράζει μέχρι €20 δισεκατομμύρια ομόλογα ή μετοχές από τα κράτη και τις κεντρικές τράπεζες, ενώ θα “επιβραβεύει” ιδιωτικές τράπεζες και επιχειρήσεις με -0,5% επιτόκιο, δηλ., θα τις πληρώνει για τα ποσά που δανείζονται!     

Χαράς ευαγγέλια για επιχειρήσεις και τράπεζες που λειτουργούν ως σπεκουλαδόροι χετ φαντ.

Όμως ο Πρόεδρος Τραμπ κατηγόρησε την ΕΚΤ ότι «φτηναίνει» το Ευρό για να αντισταθεί στον εμπορικό πόλεμο.

Με τις Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία σε ύφεση και τις ΕΠΑ, Ιαπωνία, Γαλία σε πορεία ύφεσης, η ΕΚΤ προσπαθεί να προστατεύσει τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό καθώς, όπως τόνισε ευγενικά ο Ντράγκι, η ΕΕ βρίσκεται σε “επιβράδυνση της ανάπτυξης” – αναφέρθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία – και αντιμετωπίζει “ρίσκα” και εμπορικό πόλεμο.   

Με την “ποσοτική χαλάρωση”, από την τραπεζική κατάρρευση του 2008, η ΕΚΤ κατάφερε να κρατήσει στη ζωή τον καπιταλισμό με την πολιτική βοήθεια της σοσιαλδημοκρατίας και των “αριστερών” κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ.

Η “ποσοτική χαλάρωση”, ουσιαστικά δωρεάν πλασματικό ηλεκτρονικό χρήμα σε κράτη και τράπεζες, δικαιολογήθηκε ως χρήμα για επενδύσεις αλλά κατέληξε τζόγος στα χρηματιστήρια. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 3 τρισεκατομμύρια ευρό που έκδοσε η ΕΕ. Είναι η περίφημη “Φούσκα Χρέους” που απειλεί να εκραγεί και να καταστρέψει το τραπεζικό σύστημα, και γι’ αυτό προειδοποιεί η Λαγκάρντ.

Η “ποσοτική χαλάρωση” δεν επέλυσε την παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, αλλά τη χειροτέρευσε. Αλλά οι τραπεζίτες δεν έχουν άλλη λύση παρά την “ποσοτική χαλάρωση” που συνοδεύεται από βάρβαρη λιτότητα, διχτατορικά μέτρα και βίαιο “κράτος ανάγκης” ώστε να υποταχτεί η εργατική τάξη και νεολαία, να εργάζεται με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα, με καταστροφή των δημοσίων συστημάτων σύνταξης, υγείας και παιδείας, με συνεχείς πολέμους.    

Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος απ’ αυτή τη θανάσιμη παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού μέσα στο σύστημα. Μόνο η ανατροπή του και η εγκαθίδρυση εργατικών σοσιαλιστικών κυβερνήσεων και η συγκρότηση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης μπορεί να βγάλει την ανθρωπότητα από την κρίση και την πορεία στη βαρβαρότητα.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s