► ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2019: ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΜΕΡΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ!

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ!

ΓΑΛΙΑ: ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Από τη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης θα επιμείνει στο αντιδραστικό αντεργατικό μνημονιακό πρόγραμμα του «επιτελικού κράτους» για να σώσει το χρεοκοπημένο ελληνικό καπιταλισμό και τις τράπεζες, με τη βίαιη υποταγή της εργατικής τάξης και νεολαίας: ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και ενέργειας και αυξήσεις στα τιμολόγια, μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα και επιβολή παντού «ενοικιαζόμενων εργολαβικών» για μειώσεις μισθών, βία στα πανεπιστήμια για την επιβολή διδάκτρων και διάλυσης της αντίστασης του μαχητικού φοιτητικού κινήματος, νέες δραστικές περικοπές στη δημόσια υγεία, παιδεία και πρόνοια, εθνικισμός και ρατσισμός με νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης για πρόσφυγες στα ξερονήσια. Πλήρης υποταγή στις πολιτικές ΕΕ και ΝΑΤΟ και συμμαχία με το σιονισμό. 

Η επίθεση Μητσοτάκη δεν μπορεί να νικηθεί με πορείες και απεργίες διαμαρτυρίας μια μέρας. Απατείται οι μαχητές του συνδικαλιστικού και φοιτητικού κινήματος να ενοποίησουν και να κινητοποιήσουν όλη τη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, παράλληλα με τη μάχη για την εκδίωξη της προδοτικής ηγεσίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες.

newsbeast.gr

Από την πορεία της ΠΟΕΔΗΝ την Παρασκευή πρωί στη Θεσσαλονίκη. Φωτό newsbeast.gr

Η παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού σπρώχνει τις μεγαλύτερες καπιταλιστικές οικονομίες του κόσμου στην ύφεση, με τη Βρετανία και Γερμανία ήδη στο κόκκινο. Πρόκειται για τις χειρότερες επιδόσεις αυτών των κρατών από την περίοδο κατάρρευσης του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος το 2008.

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 το παγκόσμιο χρέος (σύφωνα με το ΔΝΤ) ανέβηκε στα $246,5 τρις και έφτασε το 320% του παγκόσμιου ΑΕΠ.  Όταν σκάσει αυτή η “φούσκα” χρέους το παγκόσμιο τραπεζικό συστήμα θα διαλυθεί και η ανθρωπότητα θα πέσει στην κόλαση πολέμων και βαρβαρότητας!  

Σ’ αυτή τη νέα φάση ύφεσης της παγκόσμιας οικονομίας και κολοσιαίας πολιτικής κρίσης σ’ όλη την ΕΕ, με το Μπρέξιτ, την κατάρρευση της σοσιαλδημοκρατίας και την άνοδο ακροδεξιών ρατσιστικών κομμάτων στην Ευρώπη, ζούμε σε   επαναστατικές συνθήκες τεράστιων ταξικών συγκρούσεων.  

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το διχτατορικό μνημονιακό “επιτελικό κράτος” θα εφαρμόσουν τις διαταγές της ΕΕ με τη βία και καταστολή των ΜΑΤ και τη διάσπαση των εργαζομένων.

fullsizeoutput_5cb9

Από τη φοιτητική πορεία στην Αθήνα ενάντια στην κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου. Τα ΜΑΤ ήδη άρχισαν πογκρόμ στις φοιτητικές γειτονιές και εφόδους στα πανεπιστήμια. Φωτό Ε.Α.

Η νεολαία και η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσουν την επαναστατική αντίσταση και εξέγερση στα σχέδια ΕΕ και Μητσοτάκη. Οι αγωνιστές καλούνται να πρωτοστατήσουν στη σύγκλιση Πανελλαδικής Εργατικής Συνέλευσης με αντιπροσώπους από εργατικά και αγροτικά σωματεία, νεολαία, φοιτητές, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες, για την ενοποίηση και συντονισμό της πάλης ενάντια στο κράτος βίας του Μητσοτάκη.

Σε κάθε περιοχή πρέπει να συγκροτηθούν Συμβούλια Δράσης (Λαϊκές Συνελεύσεις) για την ενότητα όλων των κατοίκων στον αγώνα ενάντια στα μνημόνια και στις επιθέσεις ΜΑΤ και φασιστών-ρατσιστών.

Μόνο η ενοποιημένη συντονισμένη δράση της νεολαίας, της εργατικής τάξης και της αγροτιάς, μπορεί να ανοίξει το δρόμο νίκης με την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη συντριβή των μνημονίων. 

Για να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην εγκαθίδρυση εργατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης, στηριγμένης στα Συμβούλια Δράσης και στα εργατικά σωματεία, σχεδιασμένης οικονομίας με διαγραφή του χρέους και εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, για την ανατροπή του καπιταλισμού και έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –

pascal guyot

Μονπελιέ, Σάββατο 7 Σεπτέμβρη. Φωτό Pascal Guyot. 

ΓΑΛΙΑ: ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΩΝ ΓΙΛΕΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

Εκατοντάδες διαδηλωτές Κίτρινα Γιλέκα βγήκαν στους δρόμους των πόλεων της Γαλίας και αυτό το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη, για 43η συνεχιζόμενη βδομάδα. Στο Παρίσι η αστυνομία έκανε 89 συλλήψεις καθώς η κυβέρνηση του Προέδρου Μακρόν είχε ανακηρύξει παράνομες τις πορείες στο Σαμπ Ελιζέ. Στο Μονπελιέ, φωτογραφία, περίπου 2.000 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία που έριξε χημικά. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s