► ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΜΠΙΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ!

► ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΤΟΡΙΣ! ΤΩΡΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΤΟΡΙΣ ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΡΕΞΙΤ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝΣΟΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΜΠΡΕΞΙΤ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕ!

19-04-26-15259

Από την απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Απρίλη στο Λονδίνο των σιδηροδρομικών του σωματείου RMT (που ψήφισαν ΟΧΙ στην ΕΕ) για μέτρα ασφαλείας. Φωτό The News Line

Η Δεξιά Κυβέρνηση των Τόρις του Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε ένα τεράστιο πλήγμα την Τρίτη και Τετάρτη στο Βρετανικό Κοινοβούλιο όταν το Νομοσχέδιο για την Απόσυρση από την ΕΕ με Συμφωνία που πρότεινε το Εργατικό Κόμμα του Τζέρεμι Κόρμπιν, ψηφίστηκε από 328 βουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ ενάντια ψήφισαν 301 βουλευτές, μεταξύ των οποίων 21 Τόρις.

Ο Τζόνσον έδιωξε αμέσως τους 21 Τόρις που ψήφισαν ενάντια στην Κυβέρνηση, και έτσι η Κυβέρνηση του (συνασπισμός των Τόρις με το δεξιό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας) είναι τώρα μια μειοψηφική Κυβέρνηση. 

Στη συνέχεια ο Τζόνσον πρότεινε τη διεξαγωγή άμεσα εκλογών. Αλλά η πρόταση του δεν κατάφερε να λάβει τα ¾ των ψήφων που απαιτούνται στο Κοινοβούλιο καθώς το Εργατικό Κόμμα ψήφισε “λευκό”.    

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του θα περιμένει να γίνει πρώτα επίσημα Νόμος το Νομοσχέδιο για Συμφωνία Εξόδου από την ΕΕ, και ύστερα θα ψηφίσει για εκλογές.

Υπολογίζεται ότι αυτό θα γίνει μέσα σε μια βδομάδα και οι εκλογές θα προκηρυχτούν για τα μέσα Οχτώβρη. 

Η θέση του Τζόνσον στις εκλογές θα είναι έξοδος από την ΕΕ στις 31 Οχτώβρη, όπως έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Βρετανίας-ΕΕ. Η θέση του Κόρμπιν θα είναι μια ακόμη παράταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι το Γενάρη 2020, ώστε μέχρι τότε να υπάρξει συμφωνία εξόδου αλλά ίσως και νέο δημοψήφισμα.

Η σημερινή κολοσιαία πολιτική κρίση του πολιτικού συστήματος και του Κοινοβουλευτισμού στη Βρετανία, προέρχεται από το ΟΧΙ στην ΕΕ του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα του Ιούνη 2016.  

Από το 2016 το Σίτι του Λονδίνου και οι βιομήχανοι συνωμοτούν με τη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος και τους Τόρις υποστηριχτές της ΕΕ, για να ανατρέψουν με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016.  

12

Από την απεργιακή κινητοποίηση τον περασμένο Απρίλη των εργατών της Χόντα στη Βρετανία ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου. Φωτό The News Line.

Καθώς η βρετανική άρχουσα τάξη διασπάστηκε, μεταξύ υποστηριχτών της ΕΕ (κύρια Σίτι, τράπεζες, βιομηχανία, μεγάλες επιχειρήσεις, που αναζητούν τη σωτηρία στην ΕΕ) και αντιπάλων της ΕΕ (κύρια αριστοκρατία, γαιοκτήμονες, εμπορικές και μικρές επιχειρήσεις που αναζητούν τη σωτηρία σε συμφωνίες με ΕΠΑ, Καναδά, Αυστραλία κ.α.), το κόμμα των Τόρις επίσης διασπάστηκε.

Η δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος και όλη η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος (με εξαίρεση μόνο τρεις εργατικές ομοσπονδίες) τάχτηκαν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και συγκρότησαν μέτωπο με το Σίτι και τα άλλα κόμματα της μπουρζουαζίας.

Ο Κόρμπιν ενέδωσε στην πίεση και το Εργατικό Κόμμα άλλαξε την πολιτική του στο τελευταίο του Συνέδριο υπέρ παραμονής στην ΕΕ με νέο δημοψήφισμα!

Τώρα ο Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα παρουσιάζονται “ως βασιλικότεροι του βασιλέως”, φανατικοί υποστηριχτές της ΕΕ. Γιατί η σημερινή Συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας, που ουσιαστικά υποστηρίζει ο Κόρμπιν, υποτάσσει κυριολεχτικά τη Βρετανία στην ΕΕ.

Για τον Κόρμπιν όλα τα δεινά της εργατικής τάξης στη Βρετανία πηγάζουν από την απόφαση για Μπρέξιτ. Αγνοεί την παγκόσμια οικονομική κρίση και την πολιτική κρίση της ΕΕ, σε μια περίοδο που η Βρετανία (όπως και η Γερμανία) έχουν περάσει επίσημα σε οικονομική ύφεση!   

Γι’ αυτό το Διευθυντήριο της ΕΕ στις Βρυξέλες και οι τραπεζίτες τώρα θεωρούν τον Κόρμπιν ως τον καλύτερο νέο φίλο. Ο Πρόεδρος της αμερικανικής Σίτιμπανκ Κρίστιαν Σούλτζ και ο Πρόεδρος της γερμανικής Ντόϊτσε Μπανκ Όλιβερ Χάρντι δήλωσαν υποστηριχτές του Κόρμπιν και κάλεσαν για μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού μεταξύ του Εργατικού Κόμματος και των άλλων μικρότερων κομμάτων της μπουρζουαζίας.

fullsizeoutput_583a

Από την Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση των εργατικών σωματείων στο Λονδίνο. Το μπλόκο του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (WRP) με το πανό τους να απαιτεί έξοδο από την ΕΕ και πάλη για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης. Φωτο the News Line

Σ’ αυτές τις συνωμοσίες της ΕΕ και των τραπεζιτών οφείλει να βάλει τέλος η εργατική τάξη και οι αγωνιστές στα εργατικά σωματεία με πάλη ενάντια στη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος και στην προδοτική συνδικαλιστική γραφειοκρατία του Τι-Γιου-Σι (βρετανική ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).

Το Επαναστατικό Κόμμα των Εργατών (βρετανικό τμήμα της ΔΕ της Τέταρτης Διεθνούς) καλεί σε κινητοποίηση της εργατικής τάξης για Γενική Απεργία ανατροπής του Τζόνσον για εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ. – 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s