► ΠΟΓΚΡΟΜ ΤΟΥ “ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΣΗΣ (ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ) ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΠΟΓΚΡΟΜ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ!

exarcheia_mat_astynomia3

Αντιτρομοκρατικοί κομάντος και διμοιρίες ΜΑΤ σε πογκρόμ τον περασμένο Απρίλη στα Εξάρχεια.

Χτες Δευτέρα πρωί (26/08) τα ΜΑΤ της ΕΛ.ΑΣ. και λοιπά πραχτορεία του «Επιτελικού Κράτους» κοινοβουλευτικής χούντας του Μητσοτάκη, πραγματοποίησαν νέο πογκρόμ σε τέσσερα κατειλημμένα χτίρια στα Εξάρχεια όπου ζούσαν πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι οικογένειες προσφύγων-μεταναστών συνελήφτηκαν και σύμφωνα με την Κυβέρνηση θα οδηγηθούν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα οποία έχουν επανειλημμένα καταδικάσει ΜΚΟ και ο Οργανισμός Προσφύγων των Ενωμένων Εθνών.

Μετά αυτή την πέμπτη έφοδο των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, κάτοικοι και νεολαία κάλεσαν σε σύσκεψη στο Πολυτεχνείο και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αλλά η ηγεσία των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ παραμένει άφωνη ενώ η ηγεσία του ΚΚΕ αρκέστηκε σε μια επιγραμματική δήλωση διαμαρτυρίας!

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Σταύρος Μπαλάσκας ήταν όμως λαλίστατος και αποκαλυπτικός της ιδεολογίας της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον Τύπο ο Μπαλάσκας στον Σκάϊ χαραχτήρισε τους πρόσφυγες ως «σκόνη ενοχλητικού χαρακτήρα» και δήλωσε ότι «εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια».

Η ΕΛ.ΑΣ. αντέδρασε στις δηλώσεις Μπαλάσκα με το να στείλει τις δηλώσεις του στην Εισαγγελία Αθηνών αντί να τον πετάξει αμέσως έξω από την Αστυνομία και ο Υπουργός να του κάνει μήνυση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΑΣΥ αναγνωρίζεται ως “συνδικαλιστικό σωματείο” από το ΚΚΕ! 

fullsizeoutput_5cb9

Από τη φοιτητική πορεία στην Αθήνα ενάντια στην κατάργηση του Ακαδημαϊκού Ασύλου. Φωτό Ε.Α.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προκαλεί και ετοιμάζεται για τον πόλεμο ενάντια στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό άσυλο το φθινόπωρο.

Σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να “καθαρίσει” τα Εξάρχεια από τη νεολαία και τους φοιτητές, να απομονώσει το Πολυτεχνείο και την Πλατεία Εξαρχείων, και να παραδώσει την περιοχή στους εργολάβους, και στις επιχειρήσεις AirB&B.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Τόσκας είχε ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στους φοιτητές και πρόσφυγες στα Εξάρχεια.

Στο δρόμο της βίας και πογκρόμ που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ, τώρα ακολουθεί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον Χρυσοχοίδη και το Μπακογιάννη. Το εργατικό και φοιτητικό κίνημα πρέπει να απαιτήσει διάλυση των ΜΑΤ και των ειδικών δυνάμεων και τερματισμό των επιδρομών-σκούπα.

Στα Εξάρχεια – και σε κάθε περιοχή – οι κάτοικοι και οι φοιτητές να συγκροτήσουν με εργατικά σωματεία, κόμματα και φορείς Συμβούλιο Δράσης (Λαϊκή Συνέλευση) για το συντονισμό της άμυνας ενάντια στα πογκρόμ των ΜΑΤ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Δήμαρχου Αθήνας. Το Σμυβούλιο Δράσης να καλέσει την εργατική τάξη και νεολαία σε απεργιακή συμπαράταξη και να δημιουργήσει Εργατική Πολιτοφυλακή και Ομάδες Αυτοάμυνας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s