► ΝΕΑ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΕΠΑ ΚΑΙ ΕΕ!

► Η ΝΙΚΗ ΔΙΝΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΙΡΑΝ KAI ΙΡΑΚ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΙΟΝΙΣΜΟ!

► Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

fullsizeoutput_5d6a

Μαχητές του Αραβικού Στρατού της Συρίας νικητές στην περιοχή Ιντλίμπ. Οι μάχες συνεχίζονται για την απελευθέρωση όλης της περιοχής. Φωτό Reuters.

Μετά τη νίκη του Αραβικού Στρατού της Συρίας, και των συμμάχων του πολεμιστών της Χεζμπολά, Ιρανών μαχητών και ρωσικής αεροπορίας, την περασμένη Τετάρτη στην πόλη Χαν Σεϊχούν, η Συρία ανακοίνωσε ότι ο αγώνας για την απελευθέρωση όλης της περιοχής του Ιντλίμπ θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Η νίκη της Συρίας αποτελεί ένα ακόμη τεράστιο πλήγμα στους Τζιχαντιστές και στους υποστηριχτές τους ιμπεριαλιστές ΕΠΑ – ΕΕ και Τουρκία.

Οι συνεχείς νίκες της Συρίας έχουν δώσει θάρρος στους αγώνες των Παλαιστινίων ενάντια στη σιονιστική κατοχή και στην εργατική τάξη του Ιράν και Ιράκ ενάντια στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Με τη νικηφόρα προέλαση του Αραβικού Στρατού και των συμμάχων του, άνοιξε ο αυτοκινητόδρομος Χάμα – Χαλέπι. Στην πόλη Μορέκ, πάνω στον αυτοκινητόδρομο και μόλις 20 χιλ. βόρεια της Χάμα, οι συριακές δυνάμεις εγκλώβισαν τάγμα και τεθωρακισμένα του τουρκικού στρατού που είχε προσπαθήσει να υποστηρίξει τους Τζιχαντιστές.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και απευθύνθηκε στον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν για να σταματήσει την προέλαση του Αραβικού Στρατού. Η ήττα των Τζιχαντιστών είναι και στρατηγική ήττα της Τουρκίας που θεωρούσε ότι μπορούσε να κάνει ότι θέλει στην περιοχή Ιντλίμπ και στη βόρεια Συρία ενάντια στον Αραβικό Στρατό και στον απελευθερωτικό στρατό των Κούρδων.

Τώρα η Τουρκία αναγκάζεται να αποσύρει τις κατοχικές δυνάμεις της προς τα σύνορα για να κρατήσει τη λεγόμενη Ζώνη Ασφάλειας βάθους 20 χιλ. μέσα στο συριακό έδαφος. Αλλά και σ’ αυτό θα αποτύχει καθώς η πολιτική και οικονομική κρίση του κοινοβουλευτικού διχτάτορα Ερντογάν κορυφώνεται.

London March - Ahed Tamami 20190511 (1)

Από μαλική διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης στο Λονδίνο τον προηγούμενο Μάη. Φωτό The News Line

Στις αρχές Αυγούστου ο Πρόεδρος της Παλαιστίνης Αμπάς τόνισε σε μεγάλη συγκέντρωση στο στρατόπεδο Παλαιστινίων προσφύγων Ζαλαζόν κοντά στη Ραμάλα: «Θα μπούμε στην Ιερουσαλήμ, όλοι οι Παλαιστίνιοι όλο το Αραβικό Έθνος, το Ισλαμικό Έθνος και το Χριστιανικό Έθνος». Τα συνθήματα στη συγκέντρωση απαιτούσαν πορεία εκατομμυρίων για να απελευθερωθεί η Ιερουσαλήμ!  

Ο Πρόεδρος Αμπάς αντανακλά την κολοσιαία οργή των Παλαιστινίων και των Αράβων ενάντια στους ρατσιστές καταχτητές σιονιστές. Η οργή των Παλαιστινίων ενάντια στο σιονισμό και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, σήμερα συναντάται με την ταξική οργή της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και νεολαίας ενάντια στη λιτότητα της ΕΕ, και των Αμερικανών εργατών και νεολαίας ενάντια στον Τραμπ και τους πολέμους των ΕΠΑ.

Η νεολαία στην Ελλάδα είναι έτοιμη για επαναστατικούς αγώνες ενάντια στο μνημονιακό “επιτελικό κράτος” του Μητσοτάκη. –   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s