► ΟΙ «ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ» ΚΟΡΜΠΙΝ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΕ, ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ!

► Ο ΚΟΡΜΠΙΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΛΕΣΕ ΣΕ «ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΡΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΠΡΕΞΙΤ! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

► ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΒΑΛΕ «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ!

19-04-26-15259

Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στο Λονδίνο των σιδηροδρομικών του σωματείου RMT (που ψήφισαν ΟΧΙ στην ΕΕ) για τα 3 χρόνια από τη μεγάλη απεργία για μέτρα ασφαλείας στις μεταφορές. Φωτό The News Line

Στις 15 Αυγούστου ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν κάλεσε τους ηγέτες των Φιλελεύθερων-Δημοκρατών (LibDems), του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας (SNP), του Εθνικού Κόμματος Ουαλίας (Plaid Cymru) και των Πράσινων, καθώς και τους βουλευτές των Τόρις (Δεξιάς), να σχηματίσουν μια Εθνική Κυβέρνηση.

Ως ηγέτη αυτής της Εθνικής Κυβέρνησης ο Κόρμπιν πρότεινε τον εαυτό του. Σκοπός της Εθνικής Κυβέρνησης θα είναι να ματαιώσει το Μπρέξιτ, παρά το ΟΧΙ στην ΕΕ του βρετανικού λαού στο δημοψήφισμα του Ιούνη 2016.

Το προδοτικό πρόγραμμα του Κόρμπιν είναι να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των βουλευτών του βρετανικού Κοινοβουλίου και με ψήφο μη-εμπιστοσύνης στο σημερινό Τόρι Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, να ανατρέψει την κυβέρνηση του.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει τονίσει ότι θα αποσύρει τη Βρετανία από την ΕΕ στις 31 Οχτώβρη 2019, με ή χωρίς συμφωνία Βρετανίας-ΕΕ.

Όμως ούτε ο ηγέτης των Φιλελεύθερων-Δημοκρατών ούτε οι Τόρις βουλευτές, που εναντιώνονται στο Μπρέξιτ και στον Μπόρις Τζόνσον, αποδέχονται τον Κόρμπιν ως Πρωθυπουργό μιας Εθνικής Κυβέρνησης.

Σ’ αυτή την ιστορική πολιτική κρίση του κοινοβουλευτισμού και της διεσπασμένης βρετανικής άρχουσας τάξης, η εργατική τάξη καλείται τώρα να βάλει τέλος με αγώνα για μια σοσιαλιστική εργατική κυβέρνηση ανατροπής του καπιταλισμού.   

Η προδοτική συνδικαλιστική ηγεσία του βρετανικών εργατικών συνδικάτων, που κάνει πλάτες στην ΕΕ και στη λιτότητα, πρέπει να εκδιωχθεί με αγώνα οργάνωσης Γενικής Απεργίας ανατροπής της αντιδραστικής κυβέρνησης των Τόρις του Μπόρις Τζόνσον.-   

Feature-Fectrans-no-privatisation

Από απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας Εργατών Μεταφορών και Επικοινωνιών της Πορτογαλίας τον Αύγουστο 2017. Φωτό CGTP.

► ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΒΥΤΙΟΦΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ!

Στην Πορτογαλία οι οδηγοί βυτιοφόρων καυσίμων συνεχίζουν την πανεθνική απεργία, που ξεκίνησε στις 12 Αυγούστου, με κύρια αιτήματα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και αύξηση μισθού κατά 100 ευρό μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Η απόφαση για πανεθνική απεργία διαρκείας ψηφίστηκε ομόφωνο στο πρώτο εθνικό συνέδριο των οδηγών τον προηγούμενο Ιούλη.

Σε απάντηση η σοσιαλιστική κυβέρνηση μειοψηφίας τής Πορτογαλίας κήρυξε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» και ετοιμάζει στρατεύματα για να σπάσουν την απεργία των οδηγών!

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, του Γ.Γ. του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αντόνιο Κόστα, συγκροτήθηκε το φθινόπωρο του 2015 από το Σοσιαλιστικό Κόμμα με υποστήριξη από το Αριστερό Μπλοκ, το Κομουνιστικό Κόμμα Πορτογαλίας και τους Πράσινους. Η Κυβέρνηση μειοψηφίας ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα λιτότητας που έχει διατάξει η ΕΕ.  

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Επικίνδυνων Υλικών (SNMMP) Φρανσίσκου Σάου Μπέντου κατήγγειλε τα αντιδραστικά σχέδια της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης, αλλά την Παρασκευή δήλωσε έτοιμος να προτείνει την αναστολή της απεργίας για να αρχίσουν συνομιλίες με την Κυβέρνηση!  

Με τέτοιους ηγέτες, ποιός χρειάζεται εχθρούς!

Οι αγωνιστές συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι/ες στην Ελλάδα γνωρίζουν πολύ καλά από «σοσιαλιστικές αριστερές»κυβερνήσεις και από προέδρους εργατικών σωματείων που ο κύριος ρόλος τους είναι να ξεπουλήσουν τις απεργίες.

Οι αγωνιστές και οι συνειδητοί εργάτες, κυρίως η νέα γενιά, πρέπει να οργανώσουν άμεσα τη διπλή πάλη για την εκδίωξη της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες και την ανατροπή της «κυβέρνησης επιτελικού κράτους» (= «κατάσταση έκτακτης ανάγκης») του Μητσοτάκη.    

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με αγώνα οργάνωσης Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή μνημονίων και Μητσοτάκη, για να ανοίξει ο δρόμος σε μια σοσιαλιστική εργατική κυβέρνηση, στηριγμένη στα Εργατικά Συμβούλια και σε Συμβούλια Δράσης σε κάθε περιοχή, για εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχιερήσεων και άμεσης εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s