► ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΧΤΙΡΙΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

► ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΩΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΜΕ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΚΑΙ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ! ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ!

► ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΡΑΣΗΣ!

► ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΡΟΥΤΣΗ

exarcheia_mat_astynomia3

Αντιτρομοκρατικοί κομάντος και διμοιρίες ΜΑΤ στην κατάληψη των Εξαρχείων στις 11  Απρίλη 2019. 

Τις τελευταίες μέρες εβδομάδα τα ΜΑΤ του Επιτελικού Κράτους των Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη έχουν εξαπολύσει πογκρόμ ενάντια στους πρόσφυγες και άστεγους σε Θεσσαλονίκη και Αθηνα. Στα Εξάρχεια τα ΜΑΤ πραγματοποιούν εφόδους κάθε μέρα στις καταλήψεις χτιρίων όπου διαμένουν άστεγοι και πρόσφυγες και “επιχειρήσεις σκούπα”.

Οι κάτοικοι αντιδρούν με συγκεντρώσεις ενάντια στη βία της Κυβέρνησης Μηστοτάκη, του Δήμου Αθήνας και των ΜΑΤ.

Σχέδιο της Κυβέρνησης είναι να “καθαρίσει” τα Εξάρχεια από τη νεολαία και τους φοιτητές, να απομονώσει το Πολυτεχνείο και την Πλατεία Εξαρχείων, και να παραδώσει την περιοχή στους εργολάβους, και στις επιχειρήσεις AirB&B.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη προκαλεί και ετοιμάζεται για τον πόλεμο ενάντια στους φοιτητές και το ακαδημαϊκό άσυλο το φθινόπωρο.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Τόσκας είχε ξεκινήσει πόλεμο ενάντια στους φοιτητές και πρόσφυγες στα Εξάρχεια.

Τον περασμένο Απρίλη πραγματοποιήθηκε μαζική εισβολή ΜΑΤ, αστυνομικών και άλλων δυνάμεων ασφαλείας σε πολυκατοικίες με οικογένειες προσφύγων στα Εξάρχεια. Τότε «προσήχθησαν» περισσότερα από 100 άτομα!

Την ώρα (11/4/2019) που τα ΜΑΤ με χημικά χτύπησαν νεαρούς που πέταξαν βόμβες «μολότοφ» διαμαρτυρόμενοι για την κατοχή της περιοχής, ο τότε υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Κ. Μπακογιάννης οργάνωσε συγκέντρωση λίγων δεκάδων ηλικιωμένων «αγαναχτισμένων».

Στα Εξάρχεια οι κάτοικοι και οι φοιτητές να συγκροτήσουν Συμβούλιο Δράσης για το συντονισμό της άμυνας ενάντια στο πογκρόμ των ΜΑΤ της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Δήμαρχου Αθήνας. Το Συβούλιο Δράσης να καλέσειτην εργατικη τάξη και νεολαία σε συμπαράταξη και να δημιουργήσει Εργατική Πολιτοφυλακή και Ομάδες Αυτοάμυνας. –

exarcheia_mat_astynomia-740x357

Από τις επιχειρήσεις ΜΑΤ στα Εξάρχεια τον περασμένο Απρίλη.

► ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΞΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΡΟΥΤΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ, ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ICAP OUTSOURCING SOLUTIONS

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (ΠΣΕΦΑ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ DIAXON

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΣΕΕΕΠΦΧ) ΣΤΑ ΕΛΠΕ

ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΠΑ, ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ

«Συναδέλφισσσες, -οι,

Στις 08/08/2019, μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή και μερικά λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης, κατέθεσε με τρόπο αντιδημοκρατικό – που σημειωτέον προκάλεσε τις αντιδράσεις σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης – τροπολογία έκτρωμα που σκοπό έχει την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την καταπάτηση των λίγων εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν τα τελευταία χρόνια με αγώνα και προσπάθεια. 

fullsizeoutput_52f1

Διμοιρίες ΜΑΤ στην οδό Ερμού απαγορεύουν την πορεία διαμαρτυρίας εμποροϋπαλλήλων τον περασμένο Φλεβάρη. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει διχτατορικό “κράτος έκτακτης ανάγκης” ενάντια στην εργατική τάξη. Φωτό Ε.Α.

Συγκεκριμένα οι διατάξεις που, σύμφωνα με την τροπολογία, καταργούνται από την έναρξη ισχύος τους και εφεξής είναι:

-Του Ν.4554/ 2018 που προβλέπει την ευθύνη κάθε εταιρείας που υπογράφει μια σύμβαση έργου με τον εργολάβο ή υπεργολάβο, σε περίπτωση μη καταβολής των οφειλόμενων αποδοχών, των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και τυχόν αποζημιώσεων απόλυσης στους εργαζομένους. (νόμος συνευθύνης)

-Το άρθρο 48 του Ν. 4611 /2019 που θεσμοθετεί στο εγχώριο δίκαιο τον βάσιμο λόγο ως σωρευτικό κριτήριο για να είναι έγκυρη η καταγγελίας μιας εργασιακής σχέσης (νόμος αιτιολογημένης απόλυσης, π.χ. συμπεριφορά εργαζομένου, οικονομοτεχνικοί λόγοι, κ.α.)

-Επίσης το άρθρο 58 στον ίδιο νόμο για την αναστολή προθεσμιών κατά τη συμφιλιωτική διαδικασία και τη διαδικασία επίλυσης εργασιακών διαφορών 

Για να τα πούμε απλά, με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση:  Κάνει πιο εύκολες τις απολύσεις – και εμείς οι ενοικιαζόμενοι γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό – ήδη έχουμε αρκετές απολύσεις και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Καταργεί τον πιο ουσιαστικό νόμο που ψηφίστηκε το 2018, αυτόν της συνευθύνης, δίνοντας και πάλι την δυνατότητα στους εργοδότες (Τράπεζες, Επιχειρήσεις Ενέργειας, Ασφαλιστικές Εταιρίες, κ.α.) για παράδειγμα να έρχονται στις συμφιλιωτικές συναντήσεις στο Υπουργείο ή στην Επιθεώρηση Εργασίας και να μας λένε δεν τους ξέρουμε, δεν ευθυνόμαστε, δεν έχουμε σχέση ενώ πίσω στο χώρο εργασίας, να μας ορίζουν επακριβώς το – πάγιο και διαρκές – περιεχόμενο της εργασίας μας, το χώρο και το χρόνο εκτέλεσής της, τις ημερομηνίες αδειών, να μας συμπεριλαμβάνουν σε διαδικασίες αξιολόγησης προσωπικού, και να μας ορίζουν ακόμη και το εάν και πότε θα εγκαταλείψουμε τα κτίρια σε περίπτωση σεισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης!

Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη τροπολογία έγινε μετά από παραγγελία του ΣΕΒ και των εργολάβων που η κυβέρνηση έσπευσε πιστά, γρήγορα και με κάθε κόστος να φέρει σε πέρας. Είναι απορίας άξιον ποια εργασιακή νομιμότητα είχε επικαλεστεί ο Υπουργός ακόμα και μετεκλογικά. Μάλλον εννοούσε πως μετά την κατάργηση του ΣΕΠΕ και την κατεδάφιση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων θα παίζει το ρόλο του δεσμοφύλακα της τάξης που υπηρετεί, στο νέο μαύρο δυστοπικό εργασιακό μέλλον που αυτός και η κυβέρνησή του οραματίζονται.

Απ’ την μεριά μας πρέπει να τους ενημερώσουμε πως δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και δεν θα δεχθούμε μνημονιακά μέτρα, δωράκια σε φίλους και χορηγούς κόντρα στις απαιτήσεις της κοινωνίας, των εργαζομένων και των συνδικάτων τους. Για την ώρα θα αρκεστούμε στην προειδοποίηση πως όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες». –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s