► «Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ!»

► ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ!»

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

fullsizeoutput_5cd6

Το πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Σήμερα Πέμπτη βράδυ περίπου 500 φοιτητές/τριες διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας και στη Βουλή ενάντια στη ψήφιση νομοσχέδιου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη – Νέας Δημοκρατίας που καταργεί το Ακαδημαϊκό Άσυλο στα πανεπιστήμια. Χτες Τετάρτη οι ΜΑΣ-ΚΝΕ οργάνωσαν τη δική τους διαδήλωση.  

Στην κορυφή της σημερινής πορείας ήταν μεγάλο πανό με τις υπογραφές αρκετών φοιτητικών συλλόγων που ανάφερε: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – Παλεύουμε για την υπεράσπιση των αγώνων του λαού και νεολαιας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση».

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους το ΣΕΚ, το ΕΕΚ, η α.φ.σ. Αροδαμός και η Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη. Στην πορεία δεν πήραν μέρος αντιπροσωπείες εργατικών σωματείων στα πανεπιστήμια.

Μερικά από τα συνθήματα στη σημερινή πορεία: Κάτω τα χέρια από το άσυλο – το άσυλο ανήκει σ’ όλο το λαό. Η νεολαία στην πρώτη τη γραμμή. Αυτό το νομοσχέδιο θα πέσει στη φωτιά. Ελάς Ελλήνων Αστυνομικών – Ρουφιάνων, δολοφόνων και βασανιστών. Εμπρός για καταλήψεις, συγκρούσεις και διαδηλώσεις. Όχι στους πρυτάνεις, ΜΑΤ και εισαγγελείς. Η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμείς. Αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στην Υπουργό Παιδείας. Φοιτητές κι εργάτες παλεύουμε μαζί ενάντια στην Κυβέρνηση και στην καταστολή. Κάτω η Νέα Δημοκρατία.

Τα μέτρα της Κυβέρνησης Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ για την κατάλυση του Πανεπιστημιακού Ασύλου ολοκληρώνει το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη που στηρίζεται από τους ξεπουλημένους της ΠΟΣΔΕΠ και την ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που αρνούνται να καλέσουν σε Γενική Απεργία ενάντια στα αντιδραστικά μνημονιακά νομοσχέδια του Μητσοτάκη.

Το Νομοσχέδιο ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης ενώ οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ δήλωσαν παρών. Το ΚΚΕ κατεψήφισε ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ 25 αποχώρησαν πριν τη ψηφοφορία.

Το Νομοσχέδιο της κοινοβουλευτικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την κατάργηση του Ασύλου δεν είναι παρά αντίγραφο της διχτατορικής διαταγής της στρατιωτικής χούντας το 1967.  

fullsizeoutput_5cb9

Από τη σημερινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Οι μαχητικές φοιτητικές πορείες είναι το προανάκρουσμα ενός μεγάλου αγώνα από το Σεπτέμβρη για την υπεράσπιση του Ασύλου. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κινητοποιήσει όλα τα ΜΑΤ και όλο τον κρατικό μηχανισμό καταστολής από τον Χρυσοχοΐδη, για να καταπνίξει τον αγώνα του φοιτητικού κινήματος.

Γι’ αυτό οι φοιτητές/τριες πρέπει να συγκροτήσουν ένα σαφές πρόγραμμα δράσης για τη νίκη: όργανο συντονισμού του αγώνα (με συμμετοχή της εργατικής νεολαίας και στρατιωτών), συμμαχία με την εργατική τάξη, κάλεσμα για κοινό αγώνα στα εργατικά σωματεία των πανεπιστημίων ενάντια στις απολύσεις και «επισφαλή εργασία» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, και οργάνωση καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων.

Σκοπός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η διάλυση της δύναμης των φοιτητικών συλλόγων ώστε να επιβληθεί ο “νόμος και η τάξη” των ΜΑΤ και των εισαγγελέων στα πανεπιστήμια για την επιβολή διδάκτρων και διχτατορικών πειθαρχικών μέτρων που θα οδηγούν έξω από τα πανεπιστήμια χιλιάδες φοιτητές από φτωχές οικογένειες.

fullsizeoutput_5cc9

Από τη σημερινή φοιτητική πορεία [Πέμπτη] στην Αθήνα ενάντια στο Νομοσχέδιο Κατάργησης του Ασύλου της Κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φωτό Ε.Α.

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

Κανένας κλάδος εργαζομένων και κανένας φοιτητής δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους! 

Οι φοιτητές, αγωνιστές και οι συνδικαλιστές καλούνται να οργανώσουν Πανελλήνια Εργατική Συνέλευση, με αντιπροσώπους απ’ όλους τους κλάδους, από φοιτητές, στρατιώτες, αγρότες, μικρομεσαίους, για τη συγκρότηση ενός Ενιαίου Μετώπου συντονισμού της μάχης ενάντια σε ΕΕ και σε Μητσοτάκη.

Για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων, εκδίωξης των γραφειοκρατών από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, και ανατροπής της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Για να ανοίξει ο δρόμος σε μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση εθνικοποίησης τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, διαγραφής του χρέους, εξόδου από ΕΕ-ΝΑΤΟ, σχεδιασμένης οικονομίας για την ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων, αγροτών και νεολαίας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s