► ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ!

► ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

fullsizeoutput_595b

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων σε ΔΕΠΑ – απαιτούν μονιμοποίηση και συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες. Η ΓΣΕΕ αρνείται την απεργιακή κινητοποίηση σε Γενική Απεργία όλης της εργατικής τάξης για τη νίκη.

Στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα ο Γερμανός Διευθυντής του EFSF (Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας) και του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού τη Δευτέρα είχε διατάξει τις οικονομικο-πολιτικές προτεραιότητες στους Μητσοτάκη – Σταϊκούρα.

Ο Ρέγκλινγκ διέταξε αυστηρή τήρηση των μνημονίων βάρβαρης λιτότητας, επιμονή σε φορολόγηση των φτωχών οικογενειών, μείωση κρατικών δαπανών (υγεία – παιδεία) και συντάξεων, στρατικοποίηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης προσφύγων, και πάνω απ’ όλα την επιβίωση των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών.

Συνεχίζοντας την πολιτική Τσακαλώτου, ο Χρήστος Σταϊκούρας αμέσως μόλις ανέλαβε Υπουργός Οικονομικών έκδοσε 7ετές ομόλογο για 2,5 δισ. ευρό. Τον περασμένο Γενάρη και Μάρτη ο ΟΔΔΗΧ έκδοσε δυο ομόλογα – 5ετές και 10ετές – αξίας 5 δισ. ευρο.

Όλα αυτά τα δανεικά από τις αγορές – με επιτόκια που τα ρυθμίζουν ουσιαστικά τα χετζ-φαντ – πηγαίνουν για να πληρωθούν οι δόσεις του δημόσιου χρέους συν τόκοι.

Δανείζονται, σε υψηλότερο επιτόκιο, για να πληρώσουν αυτά που έχουν δανειστεί! Αυτή είναι η «ανάπτυξη» για την οποία μιλούν ο Ρέγκλινγκ και ο Σταϊκούρας, πρώην τραπεζίτες των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών από τις οποίες ξεκίνησε η οικονομική κατάρρευση του 2008.

fullsizeoutput_510a

Το πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών σε μαζική απεργιακή πορεία τον περασμένο Γενάρη. Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη το τσάκισμα του εργατικού και φοιτητικού κινήματος. Φωτό Ε.Α.

Με την υπουργοποίηση της Ν. Κεραμέως, του Βορίδη, και άλλων ακροδεξιών φανατικών φιλελεύθερων, ο Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίθεση στην παιδεία, υγεία, περιβάλλον και εργατικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Η προτεινόμενη πλήρης κατάργηση του ακαδημαϊκού ασύλου, σκοπό έχει την υποταγή της αντίστασης του φοιτητικού κινήματος και της νεολαίας και τη μαζική είσοδο των εταιρειών στη δημόσια εκπαίδευση . Η νεολαία δεν πρόκειται να τα αποδεχτεί.

Νέος Υφυπουργός Περιβάλλοντος είναι ο Δημήτρης Οικονόμου πρώην σύμβουλος τής Lamda Development του Λάτση ο οποίος και θα διευθετήσει σχετικά στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που θα γινόταν μητροπολιτικό πάρκο!

Κοντά του η ανεκδιήγητη Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, γνωστή από τη θητεία της ως Γ. Γ. στο Υπουργείο όπου διαφύλασσε τα “δικαιώματα” των επιχειρηματιών σε βάρος των αρχαιοτήτων και των τεχνών.

Νέος Διοικητής της ΕΥΠ – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών – θα είναι ο Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην Διευθυντής του ελληνικού τμήματος της πολυεθνικής σεκιούριτι εταιρείας G4S, εξειδικευμένος στη Μέση Ανατολή και φίλος τής αμερικανικής πρεσβείας!

Υπουργος “Προστασιας Πολιτη” ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποιος διεταξε τα ΜΑΤ να καταλαβουν το κεντρο της Αθηνας και να πετσοκοψουν τους διαδηλωτες εναντια στην επισκεψη του Προεδρου Κλιντον.  

Η Δικαιοσύνη του καπιταλιστικού κράτους είναι ανεξάρτητη και αμέσως μετά την εκλογή του Μητσοτάκη, αποφυλακίστηκε ο Αριστείδης Φλώρος της τεράστιας απάτης της εταιρείας Energa – είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια φυλάκιση – αθώος ο Τσουκάτος, στο αρχείο οι υποθέσεις Nοvartis και Siemens, και ουρανοξύστες στο Ελληνικό. 

Την πόρτα που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Λάτση, τώρα διαβαίνουν οι φιλελεύθεροι της ΝΔ. Ότι έκανε ο Τσίπρας στη Χαλικιδική, τώρα κάνει ο Μητσοτάκης στο Ελληνικό. 

Οι αγωνιστές στο συνδικαλιστικό, εργατικό και φοιτητικό κίνημα πρέπει να αναλάβουν άμεσα δράση για την οργάνωση της αντίστασης στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, στην ΕΕ και στα πολεμικά σχέδια του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, που τραντάζει τα θεμέλια της ΕΕ, επιδεινώνεται συνέχεια και το ΔΝΤ ανακοίνωσε τους φόβους του για την έκρηξη τής παγκόσμιας “φούσκας” χρέους, μια κολοσιαία βόμβα $250 τρισ. στην καρδιά του καπιταλιστικού συστήματος.

Στη Βρετανία λόγω Μπρέξιτ, το πολιτικό σύστημα καταρρέει και η πολιτική κρίση, που ήδη ταράζει τις κύριες χώρες της ΕΕ, θα επιδεινωθεί.  

19-04-26-15259

Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στο Λονδίνο των σιδηροδρομικών του σωματείου RMT που υποστηρίζει το Μπρέξιτ. Φωτό The News Line

Κανένας κλάδος δεν πρέπει να αγωνίζεται μόνος του ενάντια στα μνημόνια και στην αντεπανάσταση του Μητσοτάκη.

Οι αγωνιστές καλούνται να οργανώσουν Πανελλήνια Εργατική Συνέλευση, με αντιπροσώπους απ’ όλους τους κλάδους αλλά και από φοιτητές, στρατιώτες, αγρότες, μικρομεσαίους, για τη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου για το συντονισμό της μάχης ενάντια στους προδότες της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ενάντια στα μνημόνια, για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Σε κάθε περιοχή να συγκροτηθούν Επιτροπές / Συνελεύσεις Κατοίκων για την ενότητα των εργαζομένων που θα δημιουργήσουν και ομάδες αυτοάμυνας εργατικής πολιτοφυλακής ενάντια στις επιθέσεις του κράτους και των φασιστών-ρατσιστών. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s