► Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΛΗ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ!

► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΖΙΑΣ!

► MΙΑ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

fullsizeoutput_688

Από παλαιότερη κινητοποίηση ναυτεργατών στον Πειραιά. Το πανό αναφέρει “Ρήξη και Ανατροπή της Αντιλαϊκής και Μνημονιακής Πολιτικής και τής Κυβέρνησης”. Μ’ αυτή την προοπτική πρέπει να διεξαχθεί η μάχη της απεργίας στις 3 Ιούλη και να εξαπλωθεί σ’ όλη την εργατική τάξη για τη συντριβή των μνημονίων.  

Τα σωματεία της ΠΝΟ (Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας) ψήφισαν 10 υπέρ, 3 κατά και 1 λευκό, και προκήρυξαν 24ωρη πανελλαδική «προειδοποιητική» απεργία για την Τετάρτη 3 Ιούλη σ’ όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Η ΠΝΟ απαιτεί την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων, «πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις» μισθών, και στελέχωση των πλοίων σύμφωνα με τις ανάγκες. Με δική της ανακοίνωση η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια ένωση ναυτεργατών εμπορικού ναυτικού) τονίζει ότι η μάχη πρέπει να είναι για την κατάργηση και του Ν. 4150/2013 που επέβαλε μαζικές απολύσεις στα πλοία.

Αυτές τις μέρες μια σειρά εργαζομένων σ’ άλλους κλάδους και εργοστάσια βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις και διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις.

Οι επιχειρηματίες αφεντικά έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τις διεκδικήσεις των εργαζομένων ξέροντας ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ υποστηρίζουν τα μνημονιακά μέτρα της ΕΕ ενάντια στους εργαζομένους, και επίσης ότι οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες σε ΓΣΕΕ και σε Ομοσπονδίες δεν θα κουνήσουν ούτε το μικρό δαχτυλάκι τους.

Στη σημερινή κατάσταση μνημονίων λιτότητας και μαζικής ανεργίας, κανένας κλάδος εργαζομένων δεν πρέπει να αγωνίζεται μόνος του! Για τη νίκη των εργαζομένων απαιτείται η ενότητα και η δύναμη όλης της εργατικής τάξης, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, ένα ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια στα μνημόνια ΕΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ κ.α.

Η ενότητα των εργαζομένων δεν πραγματοποιείται με ανακοινώσεις ηθικής υποστήριξης και αλληλεγγύης, αλλά με σκληρή ταξική μάχη στους χώρους δουλειάς και στα εργατικά σωματεία, στις απεργόες και κινητοποιήσεις, πάνω στην προοπτική οργάνωσης Γενικής Απεργίας όλων για όλους/ες!

Οι εργαζόμενοι καταννοούν ότι μιάς μέρας απεργία και διαδήλωση δεν αρκούν. Απαιτείται λοιπόν ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σ’ όλους τους κλάδους ενάντια στα κλεισίματα, τις μαζικές απολύσεις για ΣΣΕ παντού με αυξήσεις για όλους/ες!

Είναι επικίνδυνη ψευδαίσθηση η πρόταση συνδικαλιστών και αριστερών κομμάτων, ότι μια δυναμική απεργία ενός κλάδου μπορεί να μεταπείσει την κυβέρνηση και να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων.

Όλες οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα είναι πιόνια της ΕΕ και των μνημονίων αιώνιας λιτότητας σε μια χώρα υποτελή στους τραπεζίτες των Βρυξελών! Όχι μόνο δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων, αλλά αντίθετα τα συνεχή μνημόνια διαλύουν τις σχέσεις εργασίας και μειώνουν μισθούς και συντάξεις, για να αποπληρωθούν το δημόσιο χρέος και οι τόκοι, δηλαδή τα δάνεια από ΕΕ που πήγαν στις ξένες τράπεζες και στις «επανακεφαλαιώσεις» των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών.

fullsizeoutput_5a39

Από την πρόσφατη συγκέντρωση αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας στο Υπουργείο Εργασίας. Διεκδικούν ΣΣΕ και αυξήσεις. Φωτό Ε.Α.

Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι πρέπει να ενωθούν και να οργανώσουν την πάλη τους στην πολιτική προοπτική τής συντριβής των μνημονίων. Γι’ αυτό η Εργατική Αντίσταση καλεί όλη την εργατικά τάξη, τα Εργατικά Κέντρα και όλα τα εργατικά σωματεία, να αποφασίσουν την κήρυξη ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ στις 3 Ιούλη έναρξη της απεργίας των ναυτεργατών.

Αυτό σημαίνει διαδηλώσεις στα γραφεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, στις Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα. Οι εργαζόμενοι να πετάξουν έξω τη γραφειοκρατία και τους υπερασπιστές των μνημονίων! Να δημιουργήσουν νέα επαναστατική μαρξιστική ηγεσία, στα συνδικάτα και στην εργατική τάξη, από τους αγωνιστές της νέας γενιάς που δεν θα υποταχτούν ή συμβιβαστούν.

Αυτός είναι ο δρόμος συντριβής των μνημονίων, τής νίκης της εργατικής τάξης, τής διάλυσης τής απάτης των καπιταλιστικών εκλογών όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θέλουν να «νομιμοποιήσουν» (όπως έκανε το 2015 ο Τσίπρας-ΣΥΡΙΖΑ μετά την προδοσία του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος) τις νέες επιθέσεις τους στις δουλειές, τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων!

Μέσα από ένα τέτοιο αγώνα θα ανοίξει ο δρόμος για την εξουσία της εργατικής τάξης, με συμβούλια εργαζομένων νεολαίας, αγροτών, για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. –

fullsizeoutput_583a

Από τη φετεινή Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση των εργατικών σωματείων στο Λονδίνο. Το μπλόκο του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (WRP), βρετανικού τμήματος της Διεθνούς Επιτροπής τής Τέταρτης Διεθνούς, με το πανό τους να απαιτεί έξοδο από την ΕΕ και πάλη για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης. Φωτό the News Line

► MΙΑ ΤΡΟΤΣΚΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΝΕΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»

Ο ιστότοπος της σταλινικής Κομμουνιστικής Κίνησης – Εργατικός Αγώνας δημοσίευσε το κείμενο «Ποιός αρμενίζει στραβά όταν οι τροτσκιστές στηρίζουν… ΚΚΕ;» με υπογραφή «Αμετανόητος», το οποίο αναδημοσίευσε ο ιστότοπος της ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού) στις 26 Ιούνη 2019.

Το κείμενο αναφέρεται στο κάλεσμα του «Επαναστατικού Κόμματος (Τροτσκιστικό), Ελληνικού Τμήματος της Ποσαδικής 4ης Διεθνούς», για ψήφο σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές.

Όπως είναι γνωστό, στην Ελλάδα λειτουργούν και αγωνίζονται στον ταξικό αγώνα με τις οργανώσεις τους, τα έντυπα τους και προκηρύξεις τους, τρείς τάσεις που βασίζονται στο Μεταβατικό Πρόγραμμα τής Τέταρτης Διεθνούς: Η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), το Επαναστατικό Εργατικό Κόμμα (ΕΕΚ) και η Εργατική Αντίσταση. Καθώς μας χωρίζουν σημαντικές διαφορές με το ΕΕΚ και την ΟΚΔΕ, το σχόλιο μας εκφράζει και μόνο την ομάδα μας.

Η ΟΚΔΕ και το ΕΕΚ κατεβαίνουν με τα δικά τους ανεξάρτητα ψηφοδέλτια στις εκλογές. Η Εργατική Αντίσταση δεν έχει τις δυνάμεις να κατέβει στις εκλογές και καλεί τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ταξικά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.    

Όλα αυτά είναι πασίγνωστα. Αλλά ο αρθρογράφος του Εργατικού Αγώνα και ο υπεύθυνος του ιστότοπου τής ΠΕΝΕΝ συνειδητά τα αγνοούν και μ’ ένα στερεότυπο και παλαιομοδίτικο κείμενο σταλινικής αρθρογραφίας, ταυτίζουν τους Τροτσκιστές στην Ελλάδα με τους «Ποσαδιστές» που ξέκοψαν από τον Τροτσκισμό το 1953 όταν υποστήριξαν τις αντιδραστικές θεωρίες του Πάμπλο.  

Ο ιστότοπος της Εργατικής Αντίστασης περιέχει κείμενο για τις βασικές θέσεις μας. Στη σημερινή θανάσιμη οικονομική κρίση του παρωχημένου καπιταλισμού, που οδηγεί την ανθρωπότητα στην καταστροφή, μια επαναστατική περίοδος, η Εργατική Αντίσταση αγωνίζεται για τη έξωση της γραφειοκρατίας απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, για συντριβή των μνημονίων, για έξοδο από ΕΕ-ΝΑΤΟ, για Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας ανατροπής του καπιταλισμού, για εργατική εξουσία με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτης της Ευρώπης, για τη νίκη της Παλαιστίνης, Συρίας, Ιράν, Βενεζουέλας, για την ήττα των ιμπεριαλιστών. Πρωταρχική πολιτική μας είναι η ίδρυση στην Ελλάδα μιας επαναστατικής εργατικής ηγεσίας από τη νέα γενιά, ενός μαρξιστικού μαζικού κόμματος τής Τέταρτης Διεθνούς.   

Η Εργατική Αντίσταση, η ομάδα των υποστηριχτών στην Ελλάδα τής Διεθνούς Επιτροπής τής Τέταρτης Διεθνούς, καταγγέλει το δημοσίευμα του Εργατικού Αγώνα και την αναδημοσίευση τής ΠΕΝΕΝ, ως ανιστόρητη συκοφάντηση του Τροτσκισμού και απαιτεί από τον Εργατικό Αγώνα και την ΠΕΝΕΝ, σύμφωνα με τις παραδόσεις του εργατικού κινήματος, να ανακαλέσουν το δημοσίευμα και να δημοσιέψουν το σχόλιο μας. – Αθήνα 28/6/2019. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s