► ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΑ-ΚΟΥΣΝΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ! – ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

► KΑΤΩ Ο ΣΙΟΝΙΣΜΟΣ! ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΕΞΩ Η ΣΙΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Demonstration-in-the-centre-of-Hebron-to-reject-the-deal-of-the-century-and-the-Bahrain-workshop1

Από μαζική διαδήλωση Παλαιστινίων στη Χεβρόνα της Δυτικής Όχθης την περασμένη Τρίτη ενάντια στο σχέδιο ΕΠΑ-Κούσνερ-Ισραήλ. Μαζικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Βυρητό, στην Τύνιδα, στο Ραμπάτ, στο Αμμάν κ.α. Φωτό The News Line.

Το διαβόητο σχέδιο «Συμφωνία του Αιώνα» για την αιώνια υποταγή τής Παλισταίνης στο Ισραήλ, του Προέδρου των ΕΠΑ Τραμπ και του γαμπρού του Σιονιστή Τζάρεντ Κούσνερ, κατέρρευσε παταγωδώς στη διήμερη συνάντηση «Ειρήνη και Ευημερία» (!) στις 25-26 Ιούνη στην πρωτεύουσα του Μπαχρέϊν Μανάμα.

Στη συνάντηση η Διεθύντρια του ΔΝΤ Λαγκάρντ και ο πρώην Πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπλερ τόνισαν ότι το σχέδιο των ΕΠΑ δεν μπορεί να επιλύσει τις «διαφορές» μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Μόνο ο Σαουδάραβας Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ανοιχτά το σχέδιο. Στη συνάντηση οι χαμηλόβαθμοι αντιπρόσωποι των υποταγμένων στις ΕΠΑ αραβικών κρατών – Μαρόκο, Ιορδανία, Αίγυπτος, Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα – δεν υποστήριξαν το σχέδιο.

Τις προηγούμενες μέρες μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο σχέδιο των ΕΠΑ πραγματοποιήθηκαν σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις της Παλαιστίνης, Λιβάνου, Συρίας, Μαρόκου, Τυνησίας κ.α.

Όλες οι παλαιστινιακές δυνάμεις και κόμματα μποϊκοτάρισαν τη συνάντηση στο Μπαχρέϊν όπως και η πλειοψηφία των αραβικών κρατών (Αλγερία, Τυνησία, Ομάν, Συρία, Λίβανος, Υεμένης, Ιράκ κ.α.).

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 20:3:

Ο ιμπεριαλιστής Πομπέο και τα τσιράκια του στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ όλο χαμόγελα τον περασμένο Μάρτη για τις συμφωνίες ενέργειας που θα εκμεταλλεύονται αμερικανικές, γαλικές και ιταλικές εταιρείες! Στη Γάζα συνεχίζεται ο εγκλεισμός και οι δολοφονίες από το σιονιστικό στρατό. Φωτό Γραφείο Έλληνα Πρωθυπουργού

Ο Κούσνερ πρόσφερε $50 δισ. στους Παλαιστίνους και άλλα τόσα στις αραβικές χώρες για να αποδεχτούν το σχέδιο ξεπουλήματος της Παλαιστίνης στο σιονιστικό κράτος.

Ακόμα και το φεουδαρχικό καθεστώς του Ομάν τόνισε ότι τα αραβικά κράτη μένουν σταθερά στην υποστήριξη της Αραβικής Ειρηνευτικής Πρωτοβουλία (2002) που προβλέπει δύο ανεξάρτητα κράτη, Ισραήλ και Παλαιστίνη, με το ανεξάρτητο κράτος της Παλαιστίνης στα όρια πριν από την κατοχή των ισραηλινών δυνάμεων το 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστίνιων προσφύγων περίπου 5–6 εκατ.) στα σπίτια τους. Τη μέρα έναρξης της συνάντησης στο Μπαχρέϊν το Ομάν ανακοίνωσε πρεσβεία στη Ραμάλα για την υποστήριξη της Παλαιστίνης.

Οι ΕΠΑ και ο Κούσνερ δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την Αραβική Ειρηνευτική Πρωτοβουλία. Τα περασμένα δυο χρόνια ο Πρόεδρος Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του σιονιστικού κράτους και την προσάρτηση από το Ισραήλ των υψωμάτων του Γκολάν (που ανήκουν στη Συρία), σε πλήρη αντίθεση με τα Ενωμένα Έθνη. Επίσης οι ΕΠΑ μείωσαν δραματικά την ανθρωπιστική χρηματοδότηση προς την Παλαιστινιακή Αρχή (όπως υπαγορεύουν οι συμφωνίες των Ενωμένων Εθνών) και έκλεισαν τις διπλωματικές αποστολές της Παλαιστίνης στις ΕΠΑ και τα αμερικανικά προξενεία σε Γάζα και Δυτική Όχθη.

Οι ΕΠΑ – μετά την κολοσιαία βοήθεια $30 δισ. προς το Ισραήλ από τον Πρόεδρο Ομπάμα – υποστηρίζουν το σιονιστικό «Κράτος-τρομοκράτη» που έχει μετατρέψει τη Λωρίδα της Γάζας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και βομβαρδίζει αμάχους, σχολεία και νοσοκομεία, και συνεχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς ενάντια τής Συρίας.

fullsizeoutput_3fd2

Διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες τής Παλαιστίνης πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη σιονιστική πρεσβεία το Μάη 2018. Φωτό Ε.Α.

Το σχέδιο ΕΠΑ-Ισραήλ είναι η συνεχής κατάληψη παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη με νέους οικισμούς ακροδεξιών ρατσιστών εποίκων και η μετατροπή ενός κομματιού της Δυτικής Όχθης και της Γάζας σε κρατίδια τύπου Μπαντουστάν του πρώην ρατσιστικού καθεστώτος της Νότιας Αφρικής.             

Σ’ αυτά τα σχέδια αντιστέκονται για δεκαετίες με το αίμα τους οι Παλαιστίνιοι, παρά τις διάφορες κατά καιρούς προδοσίες συγκεκριμένων αραβικών κρατών που υποτάχτηκαν στα σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι και η νεολαία καλούνται μαζί με τις αραβικές κοινότητες σε διαρκή κινητοποίηση ενάντια στα σχέδια ΕΠΑ-Ισραήλ με διαδηλώσεις στη σιονιστική πρεσβεία και ενάντια στις ελληνικές κυβερνήσεις – όπως του Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ – που υποστηρίζουν το Ισραήλ. Τα εργατικά συνδικάτα και οι επαγγελματικές και φοιτητικές ενώσεις πρέπει να επιβάλουν ολικό μποϊκοταζ – εμπορικό, πολιτικό, αθλητικό, καλλιτεχνικό, ακαδημαϊκό – στο ρατσιστικό τρομοκρατικό κράτος του εγκληματία πολέμου και απατεώνα Πρωθυπουργού Νετανιάχου.

Οι Μαρξιστές τής Τέταρτης Διεθνούς δεν αναγνωρίζουν το σιονιστικό παράνομο κράτος του Ισραήλ και υποστηρίζουν τον αγώνα για το ενιαίο ανεξάρτητο σοσιαλιστικό κράτος της Παλαιστίνης με Παλαιστίνιους και Εβραίους κατοίκους. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s