► ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ!

► ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΕΠΑ!  

► ΚΑΤΩ Η ΕΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! ΚΑΤΩ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΡΝΤΟΓΑΝ! ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!

4584

Αστυνομικοί συλλαμβάνουν διαδηλωτή κοντά στην πλατεία Τακσίμ της Ιστανμπούλ την Πρωτομαγια 2019, καθώς το διχτατορικό καθεστώς Ερντογάν απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στην πλατεία. Φωτό Τhe Guardian

Εκατό χρόνια από την απόβαση των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Σμύρνη, ως μέρος των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για τη συντριβή του αντι-ιμπεριαλιστικού στρατού του Κεμάλ και για την κατάχτηση των πετρελαιοπηγών της Μέσης Ανατολής, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης δηλώνουν πανέτοιμοι να διεξάγουν νέο πόλεμο μαζί με την ΕΕ και τις ΕΠΑ.

Το διχτατορικό καθεστώς τού Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται σε πορεία κατάρρευσης από την οικονομική κρίση και τους συνεχείς πολέμους ενάντια στην εργατική τάξη και νεολαία στην Τουρκία, ενάντια στους Κούρδους και ενάντια στη Συρία.

Προσπαθεί να επιβιώσει με απόλυτη διχτατορική καταπίεση, με πολέμους και εθνικιστικές πραχτικές όπως η υποστήριξη της “Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” και των δήθεν δικαιωμάτων της στην εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ βόρειας Κύπρου και Τουρκίας.

Ο Ερντογάν δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, απλά εκβιάζει την κατάσταση ώστε να μπει κι αυτός στο κλαμπ τής εκμετάλλευσης των υδατανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο που έχουν συγκροτήσει η αμερικανική Exxon, η γαλική Total και η ιταλική Enit.

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 20:3:

Ο ιμπεριαλιστής Πομπέο (αριστερά) και τα τσιράκια του στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ τον περασμένο Απρίλη όλο χαμόγελα καθώς ευλογεί τις συμφωνίες για τα πετρέλαια που θα διαχειριστούν κύρια αμερικανικές εταιρείες! Στην Παλαιστίνη και στη Γάζα συνεχίζεται ο εγκλεισμός και οι δολοφονίες από το σιονιστικό στρατό. Φωτό Γραφείο Έλληνα Πρωθυπουργού

Η πολιτική τους κάλυψη προέρχεται από τις συμφωνίες μεταξύ Ισραήλ, Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας με τις ευλογίες του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Πομπέο και του Προέδρου Τραμπ.

Όπως κάθε ταξικό καθεστώς σε κρίση, έτσι και η Τουρκία, η Ελλάδα και οι ΕΠΑ, ετοιμάζονται για νέο πόλεμο στην ανατολική Μεσόγειο και στο Ιράν.

Είναι η άλυτη παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού που δημιουργεί τις συγκρούσεις στη Μεσόγειο και έχει σπρώξει τον Τραμπ στο εμπάργκο ενάντια στο Ιράν και με διάφορες προβοκάτσιες προσπαθεί να χτυπήσει στρατιωτικά το Ιράν.

Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ ενάντια σε ΕΕ και Κίνα, όπως και οι κυρώσεις τής ΕΕ ενάντια στη Ρωσία, προέρχονται από την αδυναμία του καπιταλισμού στη θανάσιμη κρίση του.

Όλες οι τράπεζες τής ΕΕ είναι χρεοκοπημένες (πρώτιστα οι ιταλικές και ελληνικές, όπως και η μεγαλύτερη τράπεζα η Ντόϊτσε Μπανκ) και οι ηγέτες τής ΕΕ βρίσκονται σε διαρκή συζήτηση για να αποφύγουν την έκρηξη της “φούσκας” χρέους που θα διαλύσει ευρό και ΕΕ.

Τώρα οι κεντρικές τράπεζες σε ΕΠΑ, Ευρώπη, Αγγλία και Ιαπωνία επαναφέρουν επίσημα την πολιτική τής “ποσοτικής χαλάρωσης” (άφθονο δωρεάν ηλεκτρονικό χρήμα σε τράπεζες και επιχειρήσεις) και μάλιστα με επί πλέον πληρωμή σ’ αυτούς που δανείζονται!

Πρόκειται για απελπισμένες προσπάθειες διάσωσης του χρεοκοπημένου οικονομικά και ιστορικά καπιταλιστικού συστήματος.

Για τους τραπεζίτες, τον Τραμπ και τη Μέρκελ, η επιβίωση του καπιταλιστικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί με συνεχή βάρβαρο ταξικό πόλεμο και διχτατορικά μέτρα μαζικής ανεργίας και φτώχειας ενάντια στη νεολαία και στην εργατική τάξη.

Παράλληλα με στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους ολικής καταστροφής κοινωνικών υποδομών ενάντια στις χώρες που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό.

fullsizeoutput_595b

Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις τον περασμένο μήνα των εργαζομένων σε ΔΕΠΑ – απαιτούν μονιμοποίηση και συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες. Για τη νίκη των εργαζομένων απαιτείται η οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας. Φωτό ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ

Είναι φανερό ότι οι Έλληνες και Ευρωπαίοι εργαζόμενοι και νεολαία στέκονται στα ίδια οδοφράγματα με τους λαούς της Παλαιστίνης, της Συρίας, του Ιράν, της Λιβύης και της Βενεζουέλας, ενάντια στους Τσίπρα-Μητσοτάκη, Μέρκελ, Μακρόν και Τραμπ.

Η ΕΕ, Τραμπ, οι τραπεζίτες και τα τσιράκια τους Τσίπρας – Μητσοτάκης ετοιμάζουν πόλεμο, αλληλοσφαγή Τούρκων και Ελλήνων νεολαίων, για να διασφαλίσουν τα πετρέλαια και με τον εθνικισμό να τσακίσουν την αντίσταση των εργαζομένων.

Τώρα οι αγωνιστές πρέπει να εντείνουν την ταξική πάλη για οργάνωση και κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην ανεργία και τη φτώχεια των μνημονίων.

Οι πορείες και απεργίες διαμαρτυρίας μιας μέρας δεν αρκούν! Απαιτείται άμεση πάλη για την οργάνωση Ενιαίου Μετώπου Αντίστασης Εργαζομένων με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας συντριβής των μνημονίων, αποφυγής πολέμου και ανατροπής του σάπιου καθεστώτος κοινοβουλευτικής διχτατορίας που έχει επιβάλλει η ΕΕ και το ΔΝΤ στην Ελλάδα!

Οι εργαζόμενοι σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Σε περίπτωση κήρυξης πολέμου πρέπει να αντιταχτούν και να στρέψουν τη δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας στην ανατροπή του καπιταλισμού, για ειρήνη μεταξύ των λαών, για εργατική εξουσία με εργατικά συμβούλια και εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Η νεολαία και η εργατική τάξη πρέπει με κάθε τρόπο να υποστηρίξουν τη ΝΙΚΗ της Παλαιστίνης, της Συρίας και του Ιράν, για την ΗΤΤΑ του ιμπεριαλισμού, για την ΗΤΤΑ της καπιταλιστικής τάξης των αφεντικών σε Ελλάδα και Τουρκία με τις επαναστατικές κινητοποιήσεις που θα προκαλέσουν οι κηρύξεις πολέμων!

Αυτά τα καθήκοντα, ιστορικά απαιτούν μια επαναστατική μαρξιστική ηγεσία στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της Τέταrτης Διεθνούς για τη σημερινή επαναστατική περίοδο: η ενέργεια και η δύναμη της εργατικής τάξης και νεολαίας είναι έτοιμη να μετατρέψει τη σημερινή πανευρωπαϊκή αντίσταση στη λιτότητα και στους πολέμους, σε επαναστατική εξέγερση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s