► ΕΚΘΕΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΧΙ ΠΑΡΟΧΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΝΤΑΣΗ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ!

ΚΑΤΩ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΕ, ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΩΜΕΝΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ! 

Η ΕΚΤ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ «ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ»! – ΑΛΛΑ ΔΙΑΤΑΖΕΙ ΒΑΡΒΑΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

fullsizeoutput_511d

Από τις μαζικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών τον περασμένο Γενάρη ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου. Η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να τσακίσει το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ και να ανατρέψει τον καπιταλισμό με έξοδο από ΕΕ. Φωτό Ε.Α.

Την περασμένη Τρίτη δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση τής Κομισιόν για την Ελλάδα (“Enhanced Survelliance Report”, Ιούνης 2019 – η Έκθεση θα συζητηθεί στο Γιούρογκρουπ στις 13 Ιούνη), σύμφωνα με το μνημονιακό καθεστώς Αυξημένης Επιτήρησης της χώρας από τους “θεσμούς” τής ΕΕ. Η επόμενη επιθεώρηση της πορείας των αντιδραστικών και αντεργατικών μνημονιακών μεταρρυθμίσεων θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο.

Η Έκθεση αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος – το Γενάρη 2019 ήταν 182% του ΑΕΠ (334,98 δισ. ευρό) σύμφωνα με τη Γιουροστάτ και αυξανόμενο – θα μειώνεται με τις δεκαετίες αλλά θα παραμείνει πάνω από 100% τουλάχιστον έως το 2048! Μάλιστα η Έκθεση αναφέρει ότι τουλάχιστον μέχρι το 2032, για κάθε χρόνο 10% του ΑΕΠ της Ελλάδας – δισεκατομμύρια ευρό από την εργασία του λαού – θα πηγαίνει στα θησαυροφυλάκια της ΕΚΤ και των κεντρικών ευρωπαϊκών τραπεζών.

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ανέβηκε στο 133% του ΑΕΠ, που δείχνει την πηγή της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη γειτονική χώρα που κυβερνάται από τους ακροδεξιούς ρατσιστές. Η Λέγκα του Σαλβίνι και τα 5 Αστέρια πιέζονται από την ΕΕ για ένα ακόμη πιο βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας, καθώς καταρρέουν οι ιταλικές τράπεζες. Το “δηλητήριο” των κόκκινων χρεών θα μεταδοθεί στις τράπεζες της Γαλίας και Γερμανίας.

Σ’ αυτή την περίοδο, με τη διαρκή επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, γενεές θα γεννηθούν και θα πεθάνουν μέσα στη βάρβαρη λιτότητα των μνημονίων της ΕΕ και του ΔΝΤ!

France Protests

Από πρόσφατη  πορεία των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι. Ο Μακρόν απαγόρευσε τις διαδηλώσεις στο κέντρο του Παρισιού  και έστειλε το στρατό της αντιτρομοκρατικής στους δρόμους. Στις άλλες πόλεις (Μπορντό, Μερζ κ.α.) τα CRS επιτέθηκαν με χημικά στους διαδηλωτές. Φωτό Michel Euler.

Η αμαρτωλή ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή) ανακοίνωση ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2019 σημειώθηκε αύξηση του ΑΕΠ που αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση 1,9%. Αυτό είναι πολύ κατώτερο από τους στόχους για 3,5% πλεόνασμα φέτος. Υπογραμμίζεται ότι τα πλεονάσματα του Προϋπολογισμού δεν είναι ουσιαστικά αποτέλεσμα οικονομικής ανάπτυξης (αύξησης του ΑΕΠ) αλλά αποτέλεσμα δραστικής μείωσης των χρηματοδοτήσεων της κυβέρνησης προς δημόσια υγεία, παιδεία, πρόνοια, και μείωσης μισθών – συντάξεων (με συμβασιούχους στη θέση μόνιμων υπαλλήλων κλπ.).

Η Έκθεση της Κομισιόν διατάζει εντατικοποίηση των ιδιωτικοποιήσεων, ιδιαίτερα σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, Ταχυδρομεία, νέα χρηματοδότηση των χρεοκοπημένων τραπεζών, νέες αντιδραστικές εργατικές μεταρρυθμίσεις.

Η Έκθεση περιλαμβάνει και “πρόταση” να περάσει ακόμη και το Γενικό Λογιστήριο του Ελληνικού Κράτους στα χέρια των οικονομολόγων-τεχνοκρατών της ΕΕ! Έτσι θα συμπληρωθεί ο πλήρης, 100% έλεγχος της Κομισιόν στην Ελλάδα!

Ήδη μέσω του Υπερταμείου, η Κομισιόν ελέγχει – και μπορεί να ξεπουλήσει – όλη την περιουσία του ελληνικού κράτους!

Αυτή η εξωφρενική υποταγή της Ελλάδας στην ΕΕ, και η συνεχιζόμενη οικονομική βαρβαρότητα φτώχειας και μαζικής ανεργίας, οφείλεται στα μνημόνια που υπόγραψαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Στουρνάρας και Παπαδήμας, και ο Τσίπρας με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛΛ.

Η ΕΛΣΤΑΤ υπολογίζει ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα τον περασμένο Μάρτη ήταν 18,1%, μια μείωση 2,1 μονάδων από το Μάρτη του 2018 και 0,3 μονάδες από το φετεινό Φλεβάρη. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι οι άνεργοι είναι 850 χιλιάδες και ότι στους νέους/ες 15-24 χρονών το ποσοστό ανεργίας φτάνει 40,4%, από 41,7% πέρυσι.

Αυτή η “μείωση” δεν είναι πραγματική, καθώς 250-500 χιλιάδες άνεργοι εργάζονται σε διάφορα προγράμματα του ΟΑΕΔ ή ως “ενοικιαζόμενοι” με μισθούς πείνας ιδιαίτερα σε τράπεζες, ταχυδρομείο, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ κ.α.

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι μια τεράστια απάτη.

19-04-26-15259

Από πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση στο Λονδίνο των σιδηροδρομικών του σωματείου RMT (που ψήφισαν ΟΧΙ στην ΕΕ) για τα 3 χρόνια από τη μεγάλη απεργία για μέτρα ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι απαιτούν Μπρέξιτ και μαύρισαν στις ευροεκλογές τους Τόρις και τους Εργατικούς. Φωτό The News Line

Στρατηγικός στόχος ΕΕ και όλων των καπιταλιστικών κυβερνήσεων είναι να εργάζονται όλοι και όλες με “ελαστικές μορφές εργασίας”, με μισθούς πείνας, μια φτηνή εργατική δύναμη για να επιβιώσουν οι τράπεζες και ο καπιταλισμός.

Η Έκθεση της ΕΕ κριτικάρει την κυβέρνηση Τσίπρα για τις παροχές στις συντάξεις και την αύξηση του κατώτερου μισθού.

ο τσίπρας καθώς βλέπει την κυβέρνηση του και το κόμμα του να καταρρέει,  προσπαθεί με προεκλογικές παροχές, όσες μπορεί, να συγκρατηθεί.

Την αύξηση του κατώτερου μισθού η Έκθεση της ΕΕ τη θεωρεί κακό μέτρο που δεν θα ωφελήσει την μείωση της ανεργίας! Για τους γραφειοκράτες της Κομισιόν, οι μισθοί πρέπει να είναι ψίχουλα ώστε οι εργοδότες να προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζόμενους, και έτσι να μειώνεται η ανεργία!

► ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ – ΒΑΡΙΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ! 

Η κυβέρνηση Τσίπρα κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο με το νέο Ποινικό Κώδικα, με γενικόλογους ορισμούς ώστε οι δικαστές να μπορούν να καταδικάζουν τη νεολαία και τους εργαζόμενους που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις, με δικαιολογίες τύπου “βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών”, “διατάραξη δημόσιας λειτουργίας” κ.α.!

Ο νέος Ποινικός Κώδικας θα επιβάλλει πολύ πιο εύκολα φυλακίσεις σε αγωνιστές, εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές και νεολαία που αγωνίζονται για την επιβίωση και τα δικαιώματα τους. –

fullsizeoutput_52ec

Το πανό του πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων στο φαρμακευτικό και ιατρικό κλάδο σε απεργιακή πορεία στην Αθήνα τον περασμένο Φλεβάρη. Φωτό Ε.Α.

Η ΕΚΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ 0% ΕΠΙΤΟΚΙΟ!

Χτες Πέμπτη (6/6) η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) αποφάσισε να συνεχίσει πιο έντονα την “ποσοτική χαλάρωση”, ηλεκτρονικό χρήμα με 0% επιτόκιο σε εθνικές τράπεζες και επιχειρήσεις (με αγορές μετοχών – ομολόγων).

Μέχρι τον προηγούμενο Δεκέμβρη (2018) η ΕΚΤ είχε αγοράσει ομόλογα “αξίας” 2,6 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρό – μια ακόμη τεράστια επιβάρυνση της “φούσκας” χρέους.  

Μάλιστα με νέα προγράμματα χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις, η ΕΚΤ θα πληρώνει τις επιχειρήσεις αν δανείζονται για να επενδύσουν!

Καθώς ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ αρχίζει και ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, και η ένταση με Κίνα και Ιράν αυξάνεται, η παγκόσμια θανάσιμη οικονομική και πολιτική κρίση του καπιταλισμού όλο και χειροτερεύει.

Το κολοσσιαίο χρέος των κρατών και τραπεζών είναι η “φούσκα” που στέκεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια των τραπεζιτών και καπιταλιστών. Αλλά είναι αδύνατο να επιλύσουν την κρίση του παρωχημένου συστήματος τους! Όμως θα προσπαθήσουν να βρουν λύση με τον εμπορικό πόλεμο και στη συνέχεια με “θερμό” πόλεμο.

Για να προοδεύσει η ανθρωπότητα και να ξεφύγει από τη φτώχεια, πολέμους και ανεργία του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού, η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να δημιουργήσουν μαζικά επαναστατικά κόμματα της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση, για εθνικοποιημένη σχεδιασμένη οικονομία, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s