► ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ! ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΟΧΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ!

► Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΡΡΩΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

fullsizeoutput_595b

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων σε ΔΕΠΑ – απαιτούν μονιμοποίηση και συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες. Φωτό ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ

fullsizeoutput_581c

Εργάτες της ΝΙΣΑΝ στη Βαρκελώνη διαδηλώνουν στη φετεινή Πρωτομαγιάτικη πορεία ενάντια στις μαζικές απολύσεις. Φωτό Ε.Α.

Η υποτελής σε ΕΕ-ΕΠΑ μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε το δρόμο για τη σαρρωτική εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και στις χτεσινές επαναληπτικές δημοτικές εκλογές.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι/ες που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή (ευροεκλογές – τοπικές εκλογές 26 Μάη), χτες έγιναν εκατομμύρια!

Η οργή της εργατικής τάξης και νεολαίας συνέτριψε το μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ που με πολιτικό πραξικόπημα ανάτρεψε το θριαμβευτικό ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα ενάντια στα μνημόνια ΕΕ-ΔΝΤ στις 5 Ιούλη 2015.

Στη Βρετανία τα μέχρι σήμερα κυρίαρχα κόμματα – οι Τόρις της Μέϊ και το Εργατικό Κόμμα του Κόρμπιν – υπέστησαν τη χειρότερη ήττα στις ευροεκλογές, γιατί αρνήθηκαν να προχωρήσουν στο Μπρέξιτ, για έξοδο από την ΕΕ, που ψήφισε σε δημοψήφισμα ο λαός στη Βρετανία τον Ιούνη 2016. Έτσι ο ακροδεξιός ρατσιστής Φάρατζ νίκησε στις εκλογές!  

Παρόμοια και στην Ελλάδα, ο Τσίπρας συντρίφτηκε στις ευροεκλογές και στις περιφερειακές-δημοτικές εκλογές, αφού πρόδωσε το δημοψήφισμα. Έτσι άνοιξε την πόρτα της εξουσίας στην αντεπανάσταση του Μητσοτάκη!

Ένα μεγάλο ποσοστό της εργατικής τάξης στην Ελλάδα αρνήθηκε τα ψευτο-διλήμματα των εκλογών και απέδειξε με την αποχή, με τα άκυρα-λευκά, αλλά και την αρνητική ψήφο συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι με ταξική οργή θα αγωνιστεί ενάντια στα μνημόνια και στον Μητσοτάκη, στη νέα κατάσταση συνεχούς κατάρρευσης της ΕΕ και του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος, καθώς μαίνεται η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο εμπορικός πόλεμος.

fullsizeoutput_59b1

Από την απεργιακή κινητοποίηση εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα την περασμένη Παρασκευή. Αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις, στη διάσπαση της Τράπεζας και στις αλλαγές εργασιακών σχέσεων. Για τη νίκη απαιτείται η απεργιακή κινητοποίηση ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ. Φωτό Ε.Α.

Δεν υπάρχει “ρεύμα” υπέρ του Μητσοτάκη ή των ακροδεξιών στην Ευρώπη! Στις ευροεκλογές εκφράστηκε το πείσμα και η οργή των εκατομμυρίων που υποφέρουν σ’ όλη την Ευρώπη από τη βάρβαρη λιτότητα της μαζικής ανεργίας, μισθών-συντάξεων πείνας, “ελαστικής” εργασία και πολέμους.

Στην Ευρώπη τα “αριστερά” και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα συντρίφτηκαν καθώς συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

Στην Ελλάδα το εκλογικό ποσοστό του ΚΚΕ μειώθηκε περισσότερο ενώ έχασε όλους τους δήμους που είχε στην Αθήνα. Κατάφερε όμως να κρατήσει το δήμο Πάτρας.  

Η αποτυχία του ΚΚΕ, αλλά και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οφείλεται στο γεγονός ότι αρνούνται να φωνάξουν δυνατά έξω από την ΕΕ, για την ανατροπή του καπιταλισμού!

Τα προγράμματα τους είναι κείμενα μικροαστικής διαμαρτυρίας, και μάλιστα – ιδιαίτερα το ΚΚΕ – κατηγορούν την εργατική τάξη για τις εκλογικές τους αποτυχίες.

fullsizeoutput_540d

Το μπλοκ των φοιτητριών αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου στην πορεία της φετεινής Μέρας Γυναίκας. Η νεολαία καλείται να δημιουργήσει με την εργατική τάξη μαζικό επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα της Τέταρτης Διεθνούς για την έξοδο από ΕΕ και ανατροπή του καπιταλισμού με τη σοσιαλιστική επανάσταση. Φωτό Ε.Α.

Μόνο ένα επαναστατικό πρόγραμμα συντριβής των μνημονίων, Τσίπρα, Μητσοτάκη, φασιστών, με άμεση έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, και ανατροπής του καπιταλισμού μπορεί να κερδίσει την υποστήριξη των εκατομμύριων εργαζομένων και νεολαίας!

Οι αγωνιστές συνδικαλιστές καλούνται να υποστηρίξουν το αίτημα για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας, για την έξωση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ομοσπονδίες και τη συντριβή μνημονίων και αντεπανάστασης Μητσοτάκη!

Για τη διάλυση της ΕΕ, για την αντικατάσταση της από τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s