► ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!

► ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

► ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ! ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ-ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

► ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

fullsizeoutput_59b1

Από τη σημερινή (Παρασκευή 31 Μαη) απεργιακή συγκέντρωση περίπου 400 εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Αθήνα. Αγωνίζονται ενάντια στις απολύσιες, στη διάσπαση της Τράπεζας και στις αλλαγές εργασιακών σχέσεων. Δεν πρέπει να αγωνίζονται μόνοι τους – απαιτείται Γενική Απεργία όλης της εργατικής τάξης. Φωτό Ε.Α.

Μαζί με την κατάρρευση στις ευροεκλογές του ευρωπαϊκού πολιτικού συστήματος, ιδιαίτερα στις μεγάλες χώρες της ΕΕ, κατέρρευσε και η κοινοβουλευτική μνημονιακή χούντα ΣΥΡΙΖΑ-ρεταλιών, καθώς η εργατική τάξη και η νεολαία μαύρισε τον Τσίπρα!

Τώρα η οργανωμένη εργατική τάξη με τους αγωνιστές του συνδικαλιστικού κινήματος και της νεολαίας, πρέπει να φράξει το δρόμο στην αντεπανάσταση Μητσοτάκη με Ενιαίο Μέτωπο πάλης όλων των εργαζομένων, με εξεγερτική Πολιτική Γενική Απεργία Διαρκείας, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, για τη συντριβή των μνημονίων και έξοδο από την ΕΕ και ΝΑΤΟ!

Η οργανωμένη εργατική τάξη και νεολαία καλείται να στηρίξει με κάθε ενεργό τρόπο τις σημαντικές συνεχιζόμενες απεργίες των “ενοικιαζόμενων” στη ΔΕΠΑ (φυσικό αέριο) και των τραπεζοϋπαλλήλων στην Τράπεζα Πειραιώς. Για τη νίκη τους απαιτείται Γενική Απεργία όλων!

fullsizeoutput_595f

Από απεργιακή κινητοποίηση στη ΔΕΠΑ που οργάνωσαν τα σωματεία. Η απεργία συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευή (με υποστήριξη από το ΕΚΑ) παρά την απόφαση του δικαστηρίου να την κρίνει “παράνομη”! Φωτό ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ.

Με το σωματείο τους ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ οι “ενοικιαζόμενοι-εργολαβικοί” αγωνίζονται για την κατάργηση των δουλέμπορων εργολάβων στη ΔΕΠΑ και ζητούντην πρόσληψη   όλων των εργαζομένων στην επιχείρηση με συλλογικές συμβάσεις. Ο Υπουργός Σταθάκης υποκριτικά τους υποσχέθηκε υποστήριξη, αλλά η διοίκηση της ΔΕΠΑ πήγε στα δικαστήρια και σήμερα Πέμπτη ζητά να χαραχτηριστεί η απεργία “παράνομη και καταχρηστική”!

Η ΠΟΕ (ομοσπονδία ενέργειας) καλύπτει την απεργία, αλλά αρνείται την απεργιακή κινητοποίηση σ‘ όλες τις επιχειρήσεις σ’ όλη την Ελλάδα και τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Μαζί με τους “ενοικιαζόμενους-εργολαβικούς” αγωνίζονται οι τραπεζοϋπάλληλοι στην Τράπεζα Πειραιώς που θέλει να απολύσει πάνω από 1.000 και να ξεπουλήσει τα “κάκκινα δάνεια” της σε σουηδικό χετζ-φαντ.

Για την επιβίωση των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών, η ΕΕ διέταξε την απόλυση πάνω από 10.000 εργαζομένων σε Εθνική, Γιούρομπανκ, Πειραιώς και Άλφα!

Στην Πειραιώς η πανάθλια ηγεσία της ΟΤΟΕ (ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων) αρνείται την καθολική απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου, ενώ οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνούνται κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων!

fullsizeoutput_59a9

Απεργοί εργαζόμενοι στην Τράπεζα Πειραιώς περιφρουρούν σήμερα το πρωί (Παρασκευή 31 Μάη) την απεργία τους σε κατάστημα της Τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας. Φωτό Ε.Α.

Στην Ελλάδα στις δημοτικές επαναληπτικές εκλογές τής Κυριακής 2 Ιούνη, οι εργαζόμενοι δεν έχουν διλήματα, δεν πρέπει να ψηφίσουν τους μνημονιακούς συριζαίους ή τους νεοδημοκράτες υποψήφιους. Καλούνται να ψηφίσουν μόνο αν υπάρχει υποψήφιος/α του ΚΚΕ για μαύρισμα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.

Οι εκλογές του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορούν να επιλύσουν την οικονομική κρίση ούτε την ανεργία και φτώχεια και να σταματήσουν τους πολέμους!

Μόνη λύση για την εργατική τάξη, και όλη την ανθρωπότητα, η ανατροπή του καπιταλισμού, η διάλυση της ΕΕ και η αντικατάσταση της από τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης.

Καθώς τα χρηματιστήρια σε ΕΠΑ και Ευρώπη καταρρέουν από την κρίση και τον εμπορικό πόλεμο του Προέδρου Τραμπ, χτες ο Λούις ντε Γκουίντος, Ισπανός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) τόνισε ότι ο εμπορικός πόλεμος «είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία», και προειδοποίησε την ιταλική κυβέρνηση ότι βαδίζει στη χρεοκοπία με την κατάρρευση των τραπεζών της!

Η κινεζική κυβέρνηση χαραχτήρισε τον εμπορικό πόλεμο του Τραμπ «οικονομική τρομοκρατία» και θα πάρει μέτρα ενάντια στις ΕΠΑ και στο δολάριο, καθώς η Κίνα κατέχει ομόλογα πολλών δισεκατομμυρίων της αμερικανικής κυβέρνησης!

fullsizeoutput_583a

Από την Πρωτομαγιάτικη διαδήλωση των εργατικών σωματείων στο Λονδίνο. Το μπλόκο του Επαναστατικού Κόμματος Εργατών (WRP) της Τέταρτης Διεθνούς με το πανό τους να απαιτεί έξοδο από την ΕΕ και πάλη για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. Φωτο the News Line

Σ’ αυτή τη θανάσιμη κρίση του παγκόσμιου καπιταλισμού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει η ΕΕ, και οι αντιθέσεις με τις ΕΠΑ επεχτείνονται.

Με το Μπρέξιτ, και τις ιστορικές ταπεινωτικές ήττες της Δεξιάς και των Σοσιαλδημοκρατών στις ευροεκλογές, οι Βρυξέλες θα προσπαθήσουν να χτίσουν κυβερνήσεις Δεξιάς – Ακροδεξιάς για να επιβιώσει η ΕΕ.

Αυτές τις συνωμοσίες μπορούν να συντρίψουν οι εργαζόμενοι και νεολαία μόνο με ένα επαναστατικό πρόγραμμα διάλυσης της ΕΕ και ανατροπής του καπιταλισμού!

yellow-vest

Από μαζική συγκέντρωση στο Παρίσι το Σάββατο 20/4/19.

Η απουσία ενός επαναστατικού προγράμματος υποχρέωσε την εργατική τάξη να ψηφίσει στις ευροεκλογές διάφορα κόμματα, για να εκφράσει την οργή της στη λιτότητα, στην ΕΕ και στο σύστημα.

Στις ευροεκλογές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κρατών, σημειώθηκαν πρωτοφανή χαμηλά ποσοστά για τα συστημικά κόμματα της Δεξιάς και των Σοσιαλδημοκρατών. Η ακροδεξιά στη Γαλία πήρε μικρότερο ποσοστό όπως και στη Γερμανία, Ολανδία, Σουηδία, Δανία. Στην Ιταλία ο Σαλβίνι θριάμβευσε καθώς συνεχίζει τη ρητορική ενάντια στην ΕΕ, αλλά στην πράξη υποτάσσεται σ’ αυτήν όπως όλα τα ακροδεξιά κόμματα. Στην Αυστρία ο συνασπισμός Δεξιάς-Ακροδεξιάς κατέρρευσε.

Η αποχή στις ευροκελογές ήταν μεγάλη ιδιαίτερα στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης. Μυριάδα κομμάτων σ’ όλη την Ευρώπη πήραν ποσοστά 1-2%. Τα αυτο-ονομαζόμενα Αριστερά και κομμουνιστικά κόμματα σημείωσαν μικρή πτώση (ΚΚΓ Γαλίας 2,5%, Ελλάδα 5,5%). Μεγάλα κομμάτια της μικροαστικής τάξης στράφηκαν στους Πράσινους για να εκφράζουν δυσαρέσκεια στις πολιτικές της ΕΕ.

fullsizeoutput_510a

Από τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις τον περασμένο Γενάρη εκπαιδευτικών και φοιτητών ενάντια στο νομοσχέδιο Γαβρόγλου-ΣΥΡΙΖΑ. Εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να αγνοήσουν τους πεσιμιστές και να δημιουργήσουν μαζικό μαρξιστικό κόμμα για τη συντριβή μνημονίων, Τσίπρα, Μητσοτάκη και φασιστών, για σοσιαλιστική εργατική κυβέρνηση. Φωτό Ε.Α.

Σ’ αυτή τη γενικευμένη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος της ΕΕ, η ηγεσία του ΚΚΕ βλέπει ότι «ο συσχετισμός δυνάμεων παραμένει πολύ αρνητικός, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη»! (Ανακοίνωση ΚΕ ΚΚΕ). Οι άλλοι πεσιμιστές στην ηγεσία του ΝΑΡ αξιολογούν κι αυτοί/ες ότι υπάρχει «δυσμενής συσχετισμός για το εργατικό και λαϊκό κίνημα»! (Ανακοίνωση για εκλογές ΝΑΡ). Μάλιστα η ηγεσία του ΚΚΕ κατηγορεί την εργατική τάξη και νεολαία για «ηττοπάθεια και μοιρολατρεία»!!!

Στις ευροεκλογές φάνηκε η κατάρρευση της ΕΕ και η πορεία μεταμόρφωσης της γενικευμένης αντίστασης των εργαζομένων και νεολαίας, σε εξεγερτικές κινητοποιήσεις.

Τώρα είναι η ώρα δημιουργίας ενός επαναστατικού μαζικού μαρξιστικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για τη συντριβή της λιτότητας στην πάλη για εργατική σοσιαλιστική εξουσία. –

οδηγος του πολιτη

Φωτό odigostoupoliti.eu

► -ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ.ΣΥ

-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΜ (ΣΕΤ)

-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΩΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πέμπτη 30/5/2019

«Στάση εργασίας Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 από έναρξη της βάρδιας έως 8:00 πμ και από 22:00 έως λήξη της βάρδιας.

Η προσχεδιασμένη απαξίωση της ΣΤΑ.ΣΥ, με στόχο το ξεπούλημά της σε τιμή ευκαιρίας, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Τα Σωματεία Εργαζομένων έχουμε καταγγείλει, κατ’ επανάληψη, τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό και σε ανταλλακτικά, που καθιστούν προβληματική την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και οδηγούν τις Σταθερές Συγκοινωνίες στην πλήρη απαξίωση.

Εδώ και καιρό κάναμε, γι’ αυτά τα θέματα, προειδοποιητικές κινητοποιήσεις και εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια διαλόγου.

Ωστόσο, συναντήσαμε πλήρη άρνηση και αδιαφορία για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων των εργαζόμενων, καθώς κυβέρνηση και Υπερταμείο ενδιαφέρονται μόνο για την «ευημερία των αριθμών», θυσιάζοντας τις λαϊκές Σταθερές Συγκοινωνίες.
Μέχρι εδώ! Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διασφαλιστεί ο Δημόσιος χαρακτήρας των Σταθερών Συγκοινωνιών και νασταματήσει η απαξίωσή τους.

Γι’ αυτό, κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, με προειδοποιητική στάση εργασίας Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 από έναρξη της βάρδιας έως 8:00 πμ και από 22:00 έως λήξη της βάρδιας.

Υπερασπιζόμαστε τη δουλειά μας, αγωνιζόμαστε για δημόσιες σταθερές συγκοινωνίες.
· Όχι στη μείωση του συγκοινωνιακού έργου

Οι Διοικήσεις» –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s