► ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΛΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

► Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ  ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ!

► Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 20:3:

Ο ιμπεριαλιστής Πομπέο και τα τσιράκια του στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ όλο χαμόγελα! Στην Παλαιστίνη και στη Γάζα συνεχίζεται ο εγκλεισμός και οι δολοφονίες από το σιονιστικό στρατό. Φωτό Γραφείο Έλληνα Πρωθυπουργού

Η εργατική τάξη κατάφερε ένα συντριπτικό πλήγμα στις ευροεκλογές και τοπικές εκλογές, στη μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ρεταλιών μπουρζουαζίας. Ο Τσίπρας, φίλος του ιμπεριαλιστή Τραμπ και του σιονιστή Νετανιάχου, κήρυξε βουλευτικές εκλογές για τις 7 Ιούλη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσει τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η νίκη του Μητσοτάκη είναι αποτέλεσμα του μαυρίσματος του ΣΥΡΙΖΑ με την αποχή, τα άκυρα-λευκά και τη διασπορά των ψήφων σε πολλά μικρά κόμματα.

Στις περιφέρειες και στους τρεις κύριους δήμους Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, ο ΣΥΡΙΖΑ συντρίφτηκε.

Δεν υπάρχει «ρεύμα» ούτε για τον Μητσοτάκη ούτε για τους νεο-ναζί και τους ακροδεξιούς. Αντίθετα, η εργατική τάξη αναπτύσσει την αντίσταση της στη λιτότητα!

ttip5

Από διαδήλωση στο Βερολίνο το Σεπτέμβρη 2017. Στις ευροεκλογές οι εργαζόμενοι στη Γερμανία καταψήφισαν τη Σοσιαλδημοκρατία για την υποστήριξη της στις πολιτικές της ΕΕ. Φωτό Jens Meyer.

Οι αγωνιστές, η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει άμεσα να οργανώσουν δυνατή ταξική πάλη ενάντια στην αντεπανάσταση Μητσοτάκη και στον προδοτικό ΣΥΡΙΖΑ, στη βάση της μάχης ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, για την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας ανατροπής Τσίπρα και Μητσοτάκη!

Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα της εξουσίας στον Μητσοτάκη! Η εργατική τάξη και νεολαία μπορεί να συντρίψει και τον Μητσοτάκη και να προχωρήσει στην έξοδο από ΕΕ με εργατική εξουσία.

Στις τέσσερις πιο αναπτυγμένες οικονομικά χώρες της Ευρώπης – Γερμανία, Γαλία, Ιταλία και Βρετανία – τα συστημικά κόμματα της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας υπέστησαν τη μεγαλύτερη ήττα σε εκλογική αναμέτρηση από την εποχή της δεκαετίας του 1950!

Το ακροδεξιό κόμμα Μπρέξιτ στη Βρετανία θριάμβευσε στις εκλογές (31%) καθώς τα δυο μεγάλα κόμματα της μπουρζουαζίας, οι Τόρις και το Εργατικό Κόμμα κυριολεχτικά καταποντίστηκαν στο 9% και 14% αντίστοιχα, αφού αρνήθηκαν να εκπληρώσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2016 για έξοδο από την ΕΕ.

Στη Γαλία το ακροδεξιο-ρατσιστικό κόμμα της Λε Πεν ήρθε πάλι πρώτο στις Ευροεκλογές (23%, με μικρή μείωση από το 2014) ενώ το κόμμα του Μακρόν περιορίστηκε στο 22%. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα και το Ανυπόταχτη Γαλία – υπερασπιτές της ΕΕ –  και αυτά καταποντίστικαν στο 6%!

Στη Γερμανία η Δεξιά της Μέρκελ μειώθηκε στο 29%, ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα πήρε μόλις 16%, το «αριστερό» Λίνκε 5,5% ενώ το ακροδεξιό AfD παρέμεινε στο 11%.

Στην Ιταλία η ακροδεξιά-ρατσιστική Λέγκα του Σαλβίνι, που κριτικάρει την ΕΕ στα λόγια, ήρθε πρώτη με 34% ενώ το Δημοκρατικό Κόμμα πήρε 22%.

Στην Ισπανία το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που κέρδισε πριν ένα μήνα τις βουλευτικές εκλογές, κέρδισε και τις ευροεκλογές με 33% ενώ το ακροδεξιό Βοξ πήρε μόλις 6% και οι Ποδέμος κατέπεσαν στο 10%. Η Διξιά σημείωσε κι άλλη μείωση των ποσοστών της.

Τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν με σαφήνεια ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία είναι αντίθετοι στην ΕΕ που σωστά την ταυτοποιούν με τη βάρβαρη λιτότητα, ανεργία, φτώχεια και πολέμους.

Με τη ψήφο τους (ή με την αποχή τους) κατάφεραν άλλο ένα μεγάλο χτύπημα στα συστημικά κόμματα της Κομισιόν! Το πολιτικό σύστημα που υποστήριξε με μανία τη λιτότητα των Βρυξελών καταρρέει από την αντίσταση της εργατικής τάξης.

Οι εργαζόμενοι με όποιο τρόπο μπορούσαν – καθώς απουσιάζουν μαζικά επαναστατικά κόμματα ενάντια στην ΕΕ – έκφρασαν την οργή τους και μαύρισαν τα συστημικά κόμματα των τραπεζιτών και της μπουρζουαζίας!

Είναι οι πολιτικές λιτότητας των Βρυξελών και των συστημικών κομμάτων που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης της ρατσιστικής και φασιστικής ακροδεξιάς.

Δεν υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους και νεολαία μέσα στην ΕΕ και στον καταρρέοντα από την παγκόσμια οικονομική κρίση καπιταλισμό.

Τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να προχωρήσουν στη δημιουργία Ενιαίων Μετώπων σ’ όλη την Ευρώπη για τη συντριβή της Δεξιάς και των ακροδεξιών-ρατσιστών-φασιστών, και στη συγκρότηση επαναστατικών μαρξιστικών κομμάτων της Τέταρτης Διεθνούς για την ανατροπή ΕΕ και καπιταλισμού, για σοσιαλιστική εξουσία και τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s