► ΕΕ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

► ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΥΜΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ! – ΨΗΦΟ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ» ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΟΣΚΟ, ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!

fullsizeoutput_595f

Από τη χτεσινή (Δευτέρα) πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση στη ΔΕΠΑ που οργάνωσαν τα σωματεία. Φωτό ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ.

Με τις διαταγές ΕΕ η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, με υπστήριξη από τη ΝΔ του Μητσοτάκη, εντείνει την επίθεση της στις εργατικές οικογένειες και στη νεολαία με ιδιωτικοποιήσεις στον κλάδο της ενέργειας και δεκάδες χιλιάδες απολύσεις τραπεζικών υπαλλήλων!

Αυτό το πρόγραμμα ανελέητου βάρβαρου ταξικού πολέμου αποσκοπεί στη λεγόμενη «σταθεροποίηση» της οικονομίας στην Ελλάδα, για την επιβίωση των χρεοκοπημένων τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα και ο Μητσοτάκης βίαια θέλουν να εξαναγκάσουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν την καπιταλιστική κρίση!

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πληρώνουν φόρο εισοδήματος με ποσοστό κοντά στο 30%, ενώ οι επιχειρήσεις 15%! Έτσι ο Τσίπρας και τα αφεντικά όχι μόνο παίρνουν πίσω τις εκλογικές παροχές μείωσης ΦΠΑ και συνταξιοδοτικού επιδόματος, αλλά επιβάλλουν και νέα σκληρότερα μνημονιακά μέτρα με την εξάπλωση των εργολαβικών εργαζομένων και των μισθών πείνας 550 ευρό!

Στη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου Α.Ε.), όπως και στη ΔΕΗ, Ταχυδρομεία, ΕΥΔΑΠ και παντού στο δημόσιο τομέα, η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα προχωρά στο κομάτιασμα και ξεπούλημα ενώ νοικιάζει όλο και περισσότερο εργολαβικό προσωπικό.

Μετά από σύσκεψη της ΠΟΕ (ομοσπονδίας) με τα σωματεία ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ και ΕΝΕΡ-ΔΕΠΑ, αποφασίστηκαν κινητοποιήσεις, από αύριο Δευτέρα 20 Μάη, για την άμεση μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων στη ΔΕΠΑ με συλλογικές συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου και αναγνώριση προϋπηρεσίας.

Αλλά οι ηγεσίες Ομοπσονδίας – Σωματείων πρέπει να καλέσουν σε μπλοκαρίσματα και καταλήψεις με τη βοήθεια όλης της εργατικής τάξης. Δεν πρέπει να παλεύουν μόνοι τους! Μόνο με ενωτικό αγώνα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ μπορεί να τσακιστούν τα μνημόνια και οι διαταγές ΕΕ!

1-11-2018-koinhtopoihsh-xrhmatopistotiko-1

Από κινητοποίηση τραπεζικών υπαλλήλων ενάντια στις μαζικές απολύσεις και στην επιβολή μισθών πείνας με εργολαβικούς εργάτες. Φωτό Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού. 

Όλες οι κύριες ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Άλφα, Γιούρομπανκ) εφαρμόζουν αναγκαστικά  προγράμματα – που τα ονομάζουν «εθελουσία έξοδο»! – μαζικών απολύσεων για πάνω από 10.000 (!) εργαζόμενους το διάστημα 2019-21.

Εκατοντάδες τραπεζικά καταστήματα θα κλείσουν και παράλληλα με τις μαζικές απολύσεις θα επιβληθούν μισθοί πείνας 650 ευρό στους νέους/νέες υπαλλήλους.

Η αντιδραστική γραφειοκρατική ηγεσία της ΟΤΟΕ (ομοσπονδία τραπεζικών υπαλλήλων) έχει πλήρως αποδεχτεί τις μαζικές απολύσεις και την «ελαστική, εργολαβική» εργασία.

Τον περασμένο Μάρτη η ηγεσία της ΟΤΟΕ ματαίωσε απεργία και υπόγραψε τριετή κλαδική σύμβαση με τους τραπεζίτες που την παρουσίασε, σε Δελτίο Τύπου 27/3/2019, ως «μεγάλη νίκη» που προστατεύει την απασχόληση!

Σ’ αυτή την περίοδο των Ευροεκλογών, οι διαταγές της ΕΕ – ΔΝΤ στην Ελλάδα για επιβίωση του καπιταλιστικού συστήματος, είναι μείωση του ΦΠΑ καθώς η κατανάλωση πέφτει συνεχώς λόγω της ανεργίας και φτώχειας. Για να μαζέψουν λεφτά αυξάνουν τη φορολόγηση των εισοδημάτων των εργαζομένων, αγροτών, μικροεπαγγελματιών.

Το επίδομα προς τους συνταξιούχους είναι μια ταχτική της ΕΕ για να κατευνάσει την οργή προς τα μνημόνια και την καπιταλιστική οικονομική κρίση.

Όλα τα μέτρα που εξαγγέλει ο Τσίπρας είναι διαταγές των Βρυξελών. Τα ίδια – με μικροαλλαγές ανάλογα με την κατάσταση σε κάθε χώρα – εφαρμόζουν Μακρόν, Μέρκελ και οι άλλες κυβερνήσεις της ΕΕ.

Το οικονομικο-πολιτικό πρόγραμμα της ΕΕ είναι ιδιωτικοποιήσεις, εργολαβικοί εργάτες με μισθούς πείνας, μαζική ανεργία, διάλυση-ξεπούλημα δημόσιας παιδείας, υγείας, πρόνοιας και περιουσίας, καταστροφή περιβάλλοντος, υψηλή φορολόγηση, περιοσρισμός πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, πείνα και λογοκρισία στους καλλιτέχνες, κατασχέσεις σπιτιών και μαγαζιών από τις τράπεζες.

DSC05259

Από τη φετεινή μαζική Πρωτομαγιάτικη απεργιακή διαδήλωση στη Βαρκελώνη που οργάνωσαν εργατικά σωματεία ενάντια στις μαζικές απολύσεις και μισθούς πείνας. Φωτό Ε.Α.

Αυτή η αντεπανάσταση της ΕΕ σημαίνει ρατσισμό, απάνθρωπη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών, ΝΑΤΟϊκούς πολέμους ενάντια στους λαούς σε Παλαιστίνη, Συρία, Λιβύη, Ιράν, Σουδάν, Βενεζουέλα, δυτική Αφρική, αλλά υποστήριξη των φασιστών στην Ουκρανία και των σιονιστών στο Ισραήλ.

Σήμερα η αντίσταση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης, νεολαίας, αγροτών και μικροεπαγγελματιών, στην ΕΕ και στους τραπεζίτες, πρέπει να μεταμορφωθεί σε κίνημα ανατροπής του καπιταλισμού σε κάθε χώρα και εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να μαυρίσουν στις κάλπες τους υποστηριχτές των μνημονίων και του πραξικοπήματος του Τσίπρα το 2015 ενάντια στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Τα μνημόνια, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους στην Ελλάδα είναι παράνομες! Ο λαός έχει το καθήκον και το συνταγματικό δικαίωμα να τους ανατρέψει!

Είναι γνωστό ότι το μαύρισμα στις κάλπες, όπως και οι 24ωρες απεργίες, δεν αρκούν! Οι αγωνιστές και οι συνειδητοί εργαζόμενοι καλούνται στην πάλη για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδίες και τη συντριβή των μνημονίων με την έξοδο από ΕΕ και ανατροπή Τσίπρα με ενωτική Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας.

Για σοσιαλιστική κυβέρνηση εργατών – αγροτών που βασίζεται σε συμβούλια, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης, για τη συγκρότηση επαναστατικού μαρξιστικού κόμματος που θα οδηγήσει τους εργαζομένους στη σοσιαλιστική επανάσταση. –

fullsizeoutput_595b

Από πρόσφατη κινητοποίηση των εργαζομένων σε ΔΕΠΑ – απαιτούν μονιμοποίηση και συλλογικές συμβάσεις για όλους/ες. Φωτό ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΠΑ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΔΕΠΑ (ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ) Μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας (Π.Ο.Ε.), Μέλος Εργατικού Κέντρου Αθήνας (Ε.Κ.Α.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21.05.2019 .

ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΙΣ 9:00 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΕΠΑ

Το Δ.Σ. του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ χαιρετίζει όλους τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία! Η συμμετοχή είναι καθολική! Ο πολύμηνος αγώνας μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή και χρειάζεται πίστη και αντοχή μέχρι την τελική δικαίωση για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με δικαιώματα!

Η πλούσια δράση του ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ με απεργίες, στάσεις εργασίας, παρεμβάσεις σε υπουργείο, κυβέρνηση, Βουλή, διοικήσεις εταιρειών έχουν φέρει έντονη πίεση σε όσους το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσαν στάση αναμονής.

Νόμιζαν ότι απέναντι τους είχαν ένα σωματείο που θα τα «διπλώσει», που μπορεί εύκολα να πεισθεί με ευχές και ψέματα, προφάσεις, αναβολές! Δεν μας έπεισαν και δεν μας πείθουν!

Συνεχίζουμε εκτιμώντας τις εξελίξεις με σχέδιο και υπομονή μέχρι την τελική νίκη! Στέλνουμε μήνυμα προς όσους θέλουν να βάλουν εμπόδια στον αγώνα μας, ότι δεν θα υποκύψουμε ούτε στα ψέματα, ούτε στην τρομοκρατία και την σύγχυση που προσπαθούν να ασκήσουν καλοθελητές της εργοδοσίας, διοικήσεις, υπουργείο!

Σήμερα ακούσαμε μέχρι και ότι η διοίκηση της ΔΕΠΑ θα διασφαλίσει ότι δεν θα χάσουμε τη δουλειά μας. Πρόκειται για εκβιασμό. Οι εργαζόμενοι παράγουν όλο το έργο της επιχείρησης.

Μας χρωστάνε όσα γλιτώνανε τόσα χρόνια με την συμπίεση των δικαιώματα μας και ακόμα περισσότερα!

Συνεχίζουμε με αισιοδοξία μέχρι την τελική δικαίωση για μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, ενάντια στους εκβιασμούς που φέρνει διαχρονικά η λειτουργία με γνώμονα τη μεγιστοποίηση τους κέρδους για παλιούς και νέους μετόχους, σε κάθε προσπάθεια να ποδοπατήσουν με υπεκφυγές το δίκιο μας ενόψει και της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΠΑ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 92, ΣΤΙΣ 9:00 ΤΟ ΠΡΩΙ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ. ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s