ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ – ΕΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ!

4 2 2018 workers sidor steel plant avn photo

Συγκέντρωση (4/2/2018) εργαζομένων στην εθνικοποιημένη χαλυβουργία SIDOR, υποστηριχτών του Μαδούρο. Φωτό AVN.

Την περασμένη Τρίτη βράδυ ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε στην τηλεόραση ότι το πραξικόπημα μιας μικρής ομάδας στρατιωτικών, που είχε εκδηλωθεί το πρωί, είχε ηττηθεί μέσα σε μερκές ώρες και ευχαρίστησε τις ένοπλες δυναμεις που συνεχίζουν να υπερασπίζουν την κυβέρνηση του.

Ο Μαδούρο διακήρυξε στο λαό της Βενεζουέλας ότι οι στρατιωτικοί μαριονέτες του ιμπεριαλισμού που υποστηρίζουν τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λεοπόλδο Λοπέζ και Χουάν Γκουαϊδό νικήθηκαν. Δήλωσε ότι «η αυτοκρατορία προσπαθεί να μας επιτεθεί και να ανατρέψει τη νόμιμη κυβέρνηση για να σκλαβώσει τη Βενεζουέλα».

Οι Λοπέζ και Γκουαϊδό σχεδίασαν μια στρατιωτική σύγκρουση που θα έδινε δικαιολογία στις ΕΠΑ για να εισβάλουν στη Βενεζουέλα.  

Όμως η μαριονέτα του ιμπεριαλισμού Γκουαϊδό εμφανίστηκε την Τετάρτη σε μια ανοιχτή συγκέντρωση των οπαδών του όπου μίλησε για συνέχιση της «Επιχείρησης Ελευθερία», δηλαδή στρατιωτική εισβολή των ΕΠΑ.

Η κυβέρνηση του Τραμπ και η Κομισιόν της ΕΕ έχουν ήδη αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό ως “Πρόεδρο της Βενεζουέλας”. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΕΠΑ Μάϊκ Πομπέο ξεστόμισε στο CNN άλλο ένα γκεμπελικό ψέμμα ότι ο Μαδούρο ήταν έτοιμος να καταφύγει στην Κούβα αλλά τον σταμάτησαν οι Ρώσοι!

Ένα άλλο ψέμμα των ΕΠΑ είναι ότι δήθεν κουβανικά στρατεύματα βρίσκονται στη Βενεζουέλα. Ο Τραμπ με τουίτ απείλησε την Κούβα με νέο αποκλεισμό αν δεν αποσύρει τα στρατεύματα της.

Ο Λοπέζ, ένας από τους ηγέτες των πραξικοπηματιών, απελευθερώθηκε την ημέρα του πραξικοπήματος από το σπίτι του και κατέφυγε στην Ισπανική Πρεσβεία στο Κάρακας.

fullsizeoutput_5430

Διαδήλωση στο Σίτι του Λονδίνου (Μάρτης 2019)  υπέρ της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση της Βρετανίας κατακρατά μεγάλες ποσότητες χρυσού που ανήκουν στη Βενεζουέλα. Φωτό The News Line

Η κρίση όμως δεν έχει τελειώσει, καθώς η τιμή του αργού πετρέλαιου πλησιάζει στα $100 το βαρέλι την ώρα που η καπιταλιστική παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε θανάσιμη κρίση.

Ο Τραμπ, πιεσμένος απ’ αυτή την οικονομική κρίση, έχει τα μέσα για να χτυπήσει στρατιωτικά τη Βενεζουέλα.

Η παγκόσμια εργατική τάξη πρέπει να υπερασπιστεί το λαό της Βενεζουέλας από τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό.

Τα εργατικά σωματεία και κόμματα πρέπει να οργανώσουν απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις ενάντια στις καπιταλιστικές κυβερνήσεις που υποστηρίζουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Βενεζουέλα.

Η κυβέρνηση του Τσίπρα πρέπει να σταματήσει να υπακούει στις διαταγές της ΕΕ και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Οι εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να απαιτήσουν αλλαγή κυβέρνησης στη Γουάσινγκτον, Βρυξέλες και Αθήνα, όχι στο Καράκας! –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s