► ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ”, Ο ΜΑΚΡΟΝ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΙΣ “ΑΥΡΕΣ” ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤA ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ!

► ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ!

notre-dame-parisi

Η καταστραμμένη οροφή της Νοτρ Νταμ στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6:00 μμ τής περασμένης Δευτέρας στην εκκλησία Νοτρ Νταμ στο Παρίσι (“Η Παναγία μας”, οικοδομήθηκε στο διάστημα 1160-1260), κατέστρεψε τη ξύλινη οροφή και το κεντρικό “βέλος” του 19ου αιώνα, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν επέδρασαν στους ασβεστόλιθους του χτίσματος που θα χρειαστούν αντικατάσταση.

Το νερό των πυροσβεστών προκάλεσε πρόσθετα προβλήματα στην εκκλησία.

Η φωτιά ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις των ιδιωτών εργολάβων που είχαν αναλάβει έργα συντήρησης!

Θα χρειαστούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρό και πάνω από δεκαετία εργασιών αποκατάστασης.

Στο κέντρο μιας από τις πιο αναπτυγμένες μητροπόλεις του κόσμου, στην έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ, καταστράφηκε το εμβληματικό μνημείο του Παρισιού!

Η καταστροφή είναι απόρροια της απουσίας επιστημονικής συντήρησης και προστασίας των μνημείων λόγω της πολιτικής λιτότητας και των ιδιωτικοποιήσεων των γαλικών καπιταλιστικών κυβερνήσεων και του Προέδρου Μακρόν.

2000

Φωτό της καταστροφής στον καθεδρικό ναό του Γιόρκ, βόρεια Αγγλία, μετά από πυρκαγιά το 1984.

Στη Νοτρ Νταμ εργάζονταν 3-4 διαφορετικές ιδιωτικές εταιρείες εργολαβίας με προϋπολογισμό μόλις 2 εκατ. ευρό.

Τα μόνα μέσα που είχε η πυροσβεστική υπηρεσία ενάντια στην πυρκαγιά στη Νοτρ Νταμ ήταν να πετάει νερό από δυο μόλις μάνικες. Ήταν προφανές ότι δεν υπήρχε προκαθωρισμένο σχέδιο αντιμετώπισης ενός τέτοιου γεγονότος.

Ο Μακρόν δεν ενδιαφέρεται για μια Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά θέλει να μετατρέψει τους πυροσβέστες σε όργανα καταστολής ενάντια στις διαδηλώσεις της εργατικής τάξης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα καταστράφηκε από πυρκαγιά το Εθνικό Μουσείο Βραζιλίας και το 1984, σε μια παρόμοια περίπτωση με τη Νοτρ Νταμ, ο μεσαιωνικός καθεδρικός ναός στο Γιόρκ της βόρειας Αγγλίας.

Για την πυρκαγιά στο Γιόρκ υπήρξε πόρισμα με προτάσεις. Μάλλον δεν εφαρμόστηκαν στο Παρίσι.

Ο Μακρόν επισκέφτηκε την κατεστραμμένη εκκλησία για να υποσχεθεί γρήγορη (!) αποκατάσταση και οι Γάλοι ολιγάρχες φίλοι του υποσχέθηκε χορηγίες!

Σύμφωνα με ειδικούς η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει στη Νοτρ Νταμ είναι η άμεση εγκατάσταση μιας προσωρινής στέγης για να μην εισχωρούν τα νερά.

Το δεύτερο είναι να μπει σκαλωσιά μέσα στην εκκλησία για να αρχίσουν οι εργασίες καταγραφής και στερέωσης έως ότου συνταχτεί η πλήρης μελέτη αποκατάστασης.

Παράλληλα πρέπει να συγκροτηθεί διεθνής επιστημονική επιτροπή ειδικών που θα ερευνήσουν τα ακριβή αίτια της πρόκλησης της πυρκαγιάς καθώς ο ουρανός ήταν ξάστερος όταν ξεπήδηξαν οι καπνοί και φωτιές.

French Gendarmes stand next to armoured vehicles in place on the Champs-Elysees Avenue during a national day of protest by the "yellow vests" movement in Paris

Θωρακισμένα και “αύρες” της γαλικής χωροφυλακής στους δρόμους του Παρισιού τον Φλεβάρη. Μέτρα του Μακρόν για εμφύλιο πόλεμο ενάντια στην εργατική τάξη, νεολαία και τα κίτρινα γιλέκα.

Ότι και να υπόσχεται ο Μακρόν για την αποκατάσταση της Νοτρ Νταμ είναι τίποτα μπροστά στα δισεκατομύρια ευρό που ξοδεύει το γαλικό καπιταλιστικό κράτος για να χτυπά με τα CRS (γαλικά ΜΑΤ), τη χωροφυλακή, το στρατό και τις αύρες νερού τη νεολαία και τα κίτρινα γιλέκα που έχουν ξεσηκωθεί ενάντια στον εμφύλιο πόλεμο του Μακρόν.

Άλλα τόσα δισεκατομμύρια ευρό ξοδεύει ο Μακρόν για να χρηματοδοτεί (μαζί με την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία) τον πολέμαρχο Λίβυο στρατηγό Χαφτάρ που κήρυξε πόλεμο ενάντια στην κυβέρνηση της Λιβύης την οποία υποστηρίζει η Ιταλία. Γαλία ενάντια Ιταλίας για τα πετρέλαια της Λιβύης με θύματα το λαό της χώρας!

Η μητρόπολη του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και η ΕΕ βαδίζουν στη βαρβαρότητα για να διαφυλάξουν τις τράπεζες, την κυριαρχία τους και τα κέρδη τους.

Είναι ώρα οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και η νεολαία στη Γαλία να ενοποιήσουν τις δυνάμεις τους και να οργανώσουν γενική εξεγερτική πολιτική απεργία διαρκείας για την ανατροπή του Μακρόν και του καπιταλισμού.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s