► ΠΕΤΑΧΤΕ ΕΞΩ ΤΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΣΙΠΡΑ!

Η ΓΣΕΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

► ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΔΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΝΟΘΩΝ ΚΑΙ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΩΝ!

gsee-athina-23

Από τη σημερινή διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο χτίριο της ΓΣΕΕ. Φωτό 902.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 13:00 – ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΤΗΣ ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΣΕΕ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Νωρίς σήμερα Πέμπτη πρωί σύνεδροι της ΔΑΣ, εκλεγμένοι στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, και οι υποστηριχτές τους εργαζόμενοι και νεολαία, κατώρθωσαν να περάσουν μέσα στο ξενοδοχείο και στην αίθουσα όπου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το Συνέδριο.

Οι σύνεδροι της ΔΑΣ και οι υποστηριχτές τους αναγκάστηκαν σε μια τέτοια ξαφνική είσοδο στο χώρο του Συνεδρίου καθώς η γραφειοκρατική ηγεσία της ΓΣΕΕ είχε επιβάλλει πλήρη απαγόρευση εισόδου με τη βοήθεια σεκιουριτάδων και διάφορων τύπων μπράβων.

Στην προσπάθεια των σεκιουριτάδων να μην αφήσουν να περάσουν μέσα στο ξενοδοχείο οι σύνεδροι και οι υποστηριχτές τους, δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια.

Το ΠΑΜΕ και η ΔΑΣ κάλεσαν στην πραγματοποίηση του Συνεδρίου χωρίς τους νόθους «αντιπροσώπους».

Στην Αθήνα υποστηριχτές του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν διαμαρτυρία μέσα και έξω από το χτίριο της ΓΣΕΕ με κεντρικό σύνθημα «έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα».

Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, που υποστηρίζει τα μνημόνια και την κυβερνητική πολιτική, κρατά θέση Πόντιου Πιλάτου κατηγορώντας και το ΠΑΜΕ και την ηγεσία της ΓΣΕΕ. –

► Καταγγελία των αντιπροσώπων της Αγωνιστικής Ταξικής Ενότητας για τα γεγονότα στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Ρόδο

«Καταγγέλλουμε τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό για την προσπάθειά του να επιβάλει ένα συνέδριο με εργοδότες και νόθους αντιπροσώπους. Δεν δίστασε γι αυτό να κινητοποιήσει μπράβους, σεκιουριτάδες και αστυνομία. Καταδικάζουμε την τραμπούκικη επίθεση της ΔΑΚΕ σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ.

Η πλήρης χρεοκοπία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο.

Καμία ταξική δύναμη δεν μπορεί να συνεχίζει όπως πριν. Η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος ενάντια στον αστικοποιημένο συνδικαλισμό αποτελεί επείγουσα αναγκαιότητα.

Ρόδος, 4 Απρίλη 2019»

fullsizeoutput_5417

Από απεργιακή πορεία καθαριστριών στην Αθήνα (8/3/2019). Φωτό Ε.Α.

Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να ξεριζώσει το καρκίνωμα της μνημονιακής γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ και απ’ όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος των αγωνιστών συνδικαλιστών στη σημερινή πάλη για τη συντριβή μνημονίων, Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Η σημερινή ηγεσία της ΓΣΕΕ, που έχει υπογράψει την προδοτική κατάπτυστη «Κοινωνική Συμμαχία» με τις οργανώσεις των αφεντικών, σκοπεύει σήμερα Πέμπτη στη Ρόδο να πραγματοποιήσει ένα Συνέδριο-παρωδία με αρκετούς νόθους αντιπροσώπους και σεκιούριτι, φουσκωτούς και αστυνομία να ελέγχουν τους αυθεντικούς αντιπροσώπους των εργατικών σωματείων!

Οι αγωνιστές σύνεδροι της Αριστεράς και οι εργαζόμενοι στη Ρόδο δεν πρέπει να επιτρέψουν ένα τέτοιο συνέδριο! Πρέπει να επιμείνουν σ’ ένα ανοιχτό Συνέδριο χωρίς τους νόθους, με συζήτηση για το πώς το συνδικαλιστικό κίνημα θα ανατρέψει τους αντεργατικούς νόμους και θα οργανώσει την πάλη για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα.

Οι αγωνιστές του ΠΑΜΕ που οργάνωσαν τη διαδήλωση ενάντια στη γραφειοκρατία χτες το βράδυ στη Ρόδο, πρέπει και σήμερα μαζί με τους άλλους συνέδρους τής Αριστεράς, να παλέψουν για ένα Συνέδριο χωρίς τους νόθους, χωρίς κανένα συμβιβασμό.

Δεν πρέπει να συμμετάσχουν σ’ ένα συνέδριο που θα νομιμοποιήσει τους νόθους και τη σημερινή μνημονιακή ηγεσία.

Οι αγωνιστές σύνεδροι της Αριστεράς δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα χέρια αν η αστυνομία, φουσκωτοί και σεκιουριτάδες, τους απαγορεύσουν την είσοδο.

Στη Ρόδο οι αγωνιστές συνδικαλιστές, πέρα από τις παραταξιακές διαφορές, μπορούν να ανακηρύξουν τη συγκρότηση μιας πανελλαδικής ενοποιημένης συνδικαλιστικής αντίστασης στη μνημονιακή ηγεσία της ΓΣΕΕ, και τη δημιουργία στην Αθήνα Κέντρο Αγώνα.

KINHTOPOIHSH-RODOS17

Από τη χτεσινή πορεία στη Ρόδο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ. Φωτό 902.gr

Είναι σεχταρισμός και μεγάλο λάθος η άποψη ότι η ΓΣΕΕ ήταν πάντα μια γραφειοκρατική δύναμη, καθώς επίσης και η εξίσωση της μνημονιακής ηγεσίας της ΓΣΕΕ με το ΠΑΜΕ. Αυτές είναι ανιστόρητες, μικροαστικές, ηττοπαθείς απόψεις που πηγάζουν από τη μη κατανόηση των αγώνων και των θυσιών της εργατικής τάξης για οργάνωση και ενότητα.

Όμως δεν φτάνει το σύνθημα «έξω οι εργοδότες από τα συνδικάτα!», απαιτείται η σύνδεση με τη σημερινή πάλη για την οργάνωση του αγώνα συντριβής μνημονίων και ανατροπής Τσίπρα.

Δεν φτάνει να παλεύει κανείς για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας από τη ΓΣΕΕ, χρειάζεται και να προτείνει μια νέα επαναστατική συνδικαλιστική ηγεσία.

Για τη συγκρότηση μιας αντι-ΓΣΕΕ που θα παλέψει για να πετάξει έξω τη γραφειοκρατία και παράλληλα οργανώνει την πάλη για να ανατρέψει με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας μνημόνια Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων απαιτείται όλη η δύναμη της ενοποιημένης εργατικής τάξης, της νεολαίας, των αγροτών και μικρομεσαίων.

Γι’ αυτό οι αγωνιστές της εργατικής τάξης και νεολαίας, παράλληλα με τη μάχη ενάντια στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, καλούνται να οργανώσουν Πανελλαδική Εργατική Συνέλευση απ’ όλους τους κλάδους για την ενοποίηση και συντονισμό του αγώνα.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s