► ΟΧΙ ΣΕ ΝΟΘΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ! Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ!

► ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΝΟΘΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ!

ΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΑΓΡΟΤΩΝ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

fullsizeoutput_532a

Εργαζόμενες στο Δήμο Κορυδαλλού στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών. Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες/ους. Φωτό Ε.Α.

1. Η μνημονιακή γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ αποφάσισε να πραγματοποιήσει το 37ο Συνέδριο (που δεν έγινε στην Καλαμάτα) στη Ρόδο για να αποφύγει τις μαζικές διαμαρτυρίες των εργαζομένων. Με τη βοήθεια κρατικών μηχανισμών η γραφειοκρατία θα επιδιώξει μια σύντομη διαδικασία εκλογών για να νομιμοποιήσει ένα νόθο συνέδριο και να κρατήσει την ηγεσία της Συνομοσπονδίας.

Αλλά η ΓΣΕΕ δεν ανήκει στην αντιδραστική γραφειοκρατία της αντεργατικής «Κοινωνικής Συμμαχίας» με τ’ αφεντικά, αλλά στην οργανωμένη εργατική τάξη.

Οι συνδικαλιστικές παρατάξεις που αντιτίθενται στο καρκίνωμα της γραφειοκρατίας έχουν το καθήκον να αγωνιστούν ενάντια στην πραγματοποίηση ενός νόθου συνεδρίου. Πρέπει να οργανώσουν μαζική συγκέντρωση στη Ρόδο, με κινητοποίηση των εργαζομένων και της νεολαίας, που δεν θα επιτρέψει την παρουσία στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ νόθων αντιπροσώπων (στελέχη επιχειρήσεων κ.α.) και θα επιμείνει στη διεξαγωγή συζήτησης για το πώς το συνδικαλιστικό κίνημα θα οργανώσει τη συντριβή των μνημονίων.

2. Σε οποιαδήποτε περίπτωση οι αγωνιστές αντιπρόσωποι δεν πρέπει να συμμετάσχουν σ’ ένα νόθο συνέδριο. Οι αντιπρόσωποι των εργατικών ομοσπονδιών και σωματείων που αντιτίθενται στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ πρέπει να συγκροτήσουν μια ενωτική συμμαχία, παρά τις προγραμματικές τους διαφωνίες, για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας.

Στη Ρόδο καλούνται να οργανώσουν τη δική τους κίνηση που δεν θα αποδεχτεί ένα νόθο συνέδριο, και θα προχωρήσει στην οργανωτική ανάδειξη μιας Αντι-ΓΣΕΕ πλατφόρμας στη βάση άμεσης ανυποχώρητης πάλης για την εκδίωξη της γραφειοκρατίας στο πλαίσιο του αγώνα συντριβής των μνημονίων με απεργιακές κινητοποιήσεις, καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.

Σε μια τέτοια συμμαχία ενάντια στην ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει αξία η πρόταση για την οργάνωση ενός Κέντρου Αγώνα στην Αθήνα. 

Υπενθυμίζεται ότι το 1962 αριστεροί συνδικαλιστές και αγωνιστές (με την υποστήριξη του παράνομου τότε ΚΚΕ) συγκρότησαν την «Κίνηση των 115 σωματείων» που οργάνωσε σημαντικούς αγώνες παρά τη ρεφορμιστική πολιτική της ηγεσίας του, και τερμάτισε την κυριαρχία της ΓΣΕΕ των εθνικόφρονων Μακρή – Θεοδώρου. (Δες: «Η Κίνηση των 115 – Κοινωνικοί Αγώνες 1962-67», του Δημήτρη Λιβιεράτου, Προσκήνιο 2003, και «Η “Κίνηση των 115” Συνδικαλιστικών Οργανώσεων», Ριζοσπάστης 1/1/2015).

3. Για τη νίκη των εργατικών αγώνων απαιτείται η ενοποίηση και κινητοποίηση όλων των εργαζομένων, της νεολαίας και των συμμάχων τους. Οι αγωνιστές συνδικαλιστές καλούνται να οργανώσουν άμεσα στην Αθήνα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ αντιπροσώπων εργατικών σωματείων και επιτροπών, φοιτητών και νεολαίας, αγροτών, μικροεπαγγελματικών και συνταξιούχων, για το συντονισμό της ταξικής πάλης ενάντια στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, στα μνημόνια, στον Μητσοτάκη και στον Τσίπρα. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s