► ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΪ! Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΟΛΙΚΟ ΜΠΡΕΞΙΤ!

► 47 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΟΡΜΠΙΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΕΠΕΧΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ!

Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ! ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!

3500

Σήμερα το πρωί έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Διαδηλωτής με πλακάτ που αναφέρουν “ΕΞΟΔΟΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ‘Η ΕΚΛΟΓΕΣ” και “63% ΤΩΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ”. Φωτό Victoria Jones.

Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός των Τόρις (Δεξιάς) Τερέζα Μέϊ ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί καθώς, όπως είπε, το κόμμα της δεν την εμπιστεύεται. Ο αρχηγός του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν ζήτησε εκλογές αλλά οι Τόρις θα προσπαθήσουν να εκλέξουν νέο πρωθυπουργό παρ’ ότι δεν έχουν πλειοψηφία στο κοινοβούλιο (η σημερινή βρετανική κυβέρνηση είναι συνασπισμός Τόρις και DUP, δεξιό κόμμα της βόρειας Ιρλανδίας).

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου χαιρέτισε την αποχώρηση της Μέϊ.

Χτες Τετάρτη βράδυ στο βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίστηκε η τραγικωμωδία με τις λεγόμενες οχτώ «ενδειχτικές» τροπολογίες για το Μπρέξιτ οι οποίες καταψηφίστηκαν όλες!

Οι βουλευτές όμως ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία την επέχταση της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι τις 12 Απρίλη. Αλλά 47 βουλευτές του Εργατικού Κόμματος ψήφισαν κατά, ενάντια στις διαταγές του Κόρμπιν να ψηφίσουν υπέρ της επέχτασης. Ένα καλό χαστούκι στην προδοτική στάση του Κόρμπιν!  

RMT

Από διαδήλωση της ομοσπονδίας σιδηροδρομικών και ναυτικών RMT στο Λονδίνο ενάντια στις αυξήσεις των εισητηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η RMT τάχτηκε – μαζί με άλλα δυο συνδικάτα – ΥΠΕΡ του Μπρέξιτ. Φωτό The News Line.

Η άρχουσα τάξη θυσίασε την Μέϊ για να κάμψει τις αντιρρήσεις περίπου 70 βουλευτών των Τόρις για τη Συμφωνία Αποχώρησης, που υπόγραψε η Μέϊ με την ΕΕ, με την οποία η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ αλλά παραμένει δεμένη χειροπόδαρα στην τελωνειακή και οικονομική ένωση.

Τώρα όμως ο Ντόναλντ Τουσκ, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, απαίτησε από τη Βρετανία όχι μόνο να αποδεχτεί πλήρως τη Συμφωνία Αποχώρησης αλλά να διεξαχθούν και ευροεκλογές στη Βρετανία στο τέλος του Μάη, αν το κοινοβούλιο ψηφίσει μια μεγάλη επέχταση της παραμονής στην ΕΕ!

Ο Τουσκ απαιτεί τη διαγραφή του Μπρέξιτ, παρά τη νίκη του ‘ΟΧΙ στην ΕΕ’ στο δημοψήφισμα του 2016!

Πρόκειται για πραξικόπημα των βιομηχάνων και του Σίτι του Λονδίνου με τις Βρυξέλες ενάντια στη βρετανική εργατική τάξη!

Σε συνεργασία με τους προδότες του Εργατικού Κόμματος – που ενώ το μανιφέστο του κόμματος αναφέρει ρητά έξοδο από την ΕΕ, αυτοί ζητούν παραμονή και δεύτερο δημοψήφισμα! – οι Τόρις συνομωτούν για ένα νέο νομοσχέδιο (για να ψηφιστεί άμεσα) που θα είναι ουσιαστικά κόπια της Συμφωνίας Αποχώρησης (Μέϊ – ΕΕ), που έχει ήδη καταψηφιστεί 2 φορές, και θα περιλαμβάνει μια μακρά περίοδο δήθεν «αποχώρησης» από την ΕΕ.

fullsizeoutput_38b3

Μαζική διαδήλωση στο Λονδίνο (2/2/2018) ενάντια στη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) από τη συντηρητική κυβέρνηση των Τόρις της Πρωθυπουργού Μέϊ. Η Μέϊ πετάχτηκε στα σκουπίδια, τώρα οι εργαζόμενοι πρέπει να ανατρέψουν τον καπιταλισμό, για Μπρέξιτ και για ένα ικανοποιητικό Εθνικό Σύστημα Υγείας.  Φωτό News Line

Αυτές οι συνομωσίες της άρχουσας τάξης, Τόρις, ΕΕ και της ηγεσίας του Εργατικού Κόμματος, συναντούν τις τεράστιες δυσκολίες που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση, που διαλύει την ΕΕ, και το θυμό της εξεγερτικής αντίστασης της εργατικής τάξης.

Οι προδότες στην ηγεσία του Εργατικού Κόμματος και των εργατικών συνδικάτων υποστηρίζουν φανατικά την ΕΕ, παρά το ΟΧΙ των εργαζομένων. Αυτοί οι ηγέτες έχουν κρατήσει την εργατική τάξη μακριά από την ταξική πάλη και τη μάχη για Μπρέξιτ.

Ο αγώνας της εργατικής τάξης είναι τώρα η δημιουργία ενός επαναστατικού κόμματος της Τέταρτης Διεθνούς για να την ανατροπή του σάπιου καπιταλισμού και την έξοδο από την ιμπεριαλιστική ΕΕ, για τη δημιουργία των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Κρατών της Ευρώπης.-

abu mustafa reuters

Από τις μζικες διαδηλώσεις Παλαιστινίων στα σύνορα της Γάζας στα 70 χρόνια από τη Ναγκμπά (=καταστροφή) το 2018. Φωτό Abu Mustafa / Reuters

Ο ΤΡΑΜΠ ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ! ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΣΙΠΡΑ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!

Την περασμένη Δευτέρα ο Πρόεδρος των ΕΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπόγραψε μια ανακοίνωση με την οποία αναγνωρίζει την κυριαρχία του σιονιστικού κράτους του Ισραήλ στα υψώματα Τζολάν (Γκολάν στα εβραϊκά) στα σύνορα με τη Συρία.

Την ώρα που ο Τραμπ υπόγραφε, τα σιονιστικά στρατιωτικά αεροπλάνα βομβάριζαν ξανά τη Γάζα και σονιστές άποικοι και στρατιώτες δολοφονούσαν Παλαιστίνιους που αγωνίζονται για τη γη τους.

Πρόκειται για μια εντελώς παράνομη ανακοίνωση των ΕΠΑ που δεν έχει καμιά απολύτως αξία, πέρα από τη βοήθεια που παρέχει στον εγκληματία Πρωθυπουργό του Ισραήλ Νετανιάχου στην προεκλογική του εκστρατεία.

Οι Νιου Γιορκ Τάϊμς, το φερέφωνο της άρχουσας τάξης των ΕΠΑ και της Γουόλ Στριτ, έγραψαν ότι η ανακοίνωση του Τραμπ είναι μια «πρόκληση χωρίς αξία και κέρδος για τις ΕΠΑ».

Η ανακοίνωση όμως του Τραμπ είναι ουσιαστικά προειδοποίηση ότι οι πολέμαρχοι ιμπεριαλιστές των ΕΠΑ ετοιμάζουν νέο πόλεμο στην περιοχή για να τσακίσουν την παλαιστινιακή αντίσταση και τον αγώνα για ανεξάρτητο παλαιστινικό κράτος, και να ορμήσουν στη Συρία με τους σιονιστές και το μισθοφορικό στρατό που έχουν ετοιμάσει οι φεουδάρχες εγκληματίες Σαουδάραβες.

fullsizeoutput_3fd2

Διαδηλωτές ανεμίζουν σημαίες της Παλαιστίνης πάνω στις κλούβες των ΜΑΤ μπροστά στη σιονιστική πρεσβεία. Φωτό Ε.Α.

Το Ισραήλ κατέχτησε τα υψώματα Τζολάν (μια περιοχή πλάτους 10 χιλ. και μήκους 50 χιλ. στα σύνορα με τη Συρία) στον πόλεμο του 1967. Το 1981 ανακοίνωσε ότι αποτελούν μέρος του σιονιστικού κράτους.

Κανείς δεν αποδέχτηκε την παράνομη αυτή πράξη του Ισραήλ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ενωμένων Εθνών έχει ανακοινώσει ότι η πράξη του Ισραήλ είναι άκυρη και δεν έχει απολύτως καμιά αξία στους διεθνείς νόμους.

Το σχέδιο Τραμπ-Σιονιστών είναι η βίαιη καθυπόταξη των Παλαιστινίων, η καταστροφή της Χεζμπολά στο Λίβανο και της Χαμάς στη Γάζα, και η επίθεση στη Συρία και στο Ιράν.

Σ’ αυτό το πλαίσιο πολεμικής επέμβασης των ΕΠΑ είναι και το πραξικόπημα ενάντια στη νόμιμη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Οι ιμπεριαλιστές ΕΠΑ και ΕΕ έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τις διεθνείς συνθήκες και τη δημοκρατία. Παρόμοια στην Ελλάδα ο Τσίπρας και όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν πετάξει στα σκουπίδια το Σύνταγμα και τη δημοκρατία.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα στην Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα κινητοποιηθεί ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το σιονισμό και τον Τσίπρα για την ανατροπή τους. Μόνο έτσι θα τσακιστούν τα σχέδια του ιμπεριαλισμού και οι πολέμοι του που οδηγούν την ανθρωπότητα στη βαρβαρότητα.-

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (29/3) του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργείας Μετρό Αθηνών):

«Κατά δήλωση του κ. Παντελή Σκόνδρα Γενικού ∆ιευθυντή Οικονομικών και ∆ιοικητικών Υπηρεσιών της ΣΤΑ.ΣΥ (Infowar):

η ΣΤΑ.ΣΥ συνεχίζει να συμμετέχει σε κοινοπραξία που διεκδικεί τόσο την λειτουργία και συντήρηση της υπάρχουσας κόκκινης γραμμής, καθώς και την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της μελλοντικής πράσινης γραμμής της Ιερουσαλήμ – Green line Light Rail Track .Στην κοινοπραξία συμμετέχει επίσης η κατασκευαστική ΤΕΡΝΑ και η Τσεχική Skoda. Ο διαγωνισμός βρίσκεται στην φάση της τελικής επιλογής…..”

Η εν λόγω ̈ Green Line” του ελαφρού μετρό / τραμ ξεκινά και τελειώνει πέρα των ορίων που ορίζεται από την εκεχειρία του 1949, δηλαδή των εδαφών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και ευρύτερης ∆υτικής Όχθης που έχουν οριστεί επίσημα ως παράνομα προσαρτημένα από το Ισραήλ, εντός δηλαδή του κατεχόμενου από το Ισραήλ Παλαιστινιακού εδάφους.

Αυτό θα πει ότι οι ελληνικές εταιρείες εμπλέκονται άμεσα στην υποστήριξη παράνομων ισραηλινών εποικισμών.

Κατά δηλώσεις επίσης, του πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης Marwan E. Toubassi, η σχεδιαζόμενη κατασκευή και επέκταση της γραμμής Green Line στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ, παραβιάζει κατάφωρα τις ρητές διατάξεις του ∆ιεθνούς ∆ικαίου και σχετικές αποφάσεις και ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών όπως το ψήφισμα 2334 του Συμβουλίου Ασφαλείας και το ψήφισμα A/RES/73/98 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ όπως και την Οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιχειρηματική συνεργασία με τους ισραηλινούς εποικισμούς.

Επομένως οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό το έργο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καταχωρηθούν στην “μαύρη λίστα” του ΟΗΕ, με νομικές και δικαστικές συνέπειες καθώς και μελλοντική αποζημίωση των Παλαιστινίων σύμφωνα με το ∆ιεθνές ∆ίκαιο.

Σαν εργαζόμενοι πιστεύουμε ότι η σχεδιαζόμενη “φυγή προς τα μπρος”, στους επενδυτικούς παραδείσους που ονειρεύεται η διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ θα αποδειχθεί τεράστιο φιάσκο με καταστροφικές συνέπειες για την εταιρεία και τους εργαζόμενους, που θα τις πληρώνουν για πολλά χρόνια.

Σαν εργαζόμενοι, είμαστε κάθετα αντίθετοι στην συμμετοχή σε οποιαδήποτε παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα της ΣΤΑ.ΣΥ πόσο μάλλον όταν αφορά σε καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο δίκιο του αγώνα ενός λαού για την εθνική του υπόσταση και ανεξαρτησία.

Ο Πρόεδρος Σπύρος Ρεβύθης

Ο Γενικός Γραμματέας Θανάσης Τζίνης» –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s