► Ο ΠΟΜΠΕΟ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΙΟΝΙΣΤΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ!

► Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

► ΔΙΑΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ!

► ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΑΣΥ ΣΤΟ ΤΡΑΜ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΡΕΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΟΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ 20:3:

Ο ιμπεριαλιστής Πομπέο και τα τσιράκια του στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ χτες Τετάρτη βράδυ όλο χαμόγελα! Στην Παλαιστίνη και στη Γάζα συνεχίζεται ο εγκλεισμός και οι δολοφονίες από το σιονιστικό στρατό. Φωτό Γραφείο Έλληνα Πρωθυπουργού

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε χτες Τετάρτη βράδυ, σε τετραμερή σύσκεψη στην Ιερουσαλήμ, με τον Αμερικανό Υπουργό Εκωτερικών Μάϊκ Πομπέο, τον εγκληματία πολέμου Πρωθυπουργό του Σιονιστικού κράτους Μπενιαμίν Νετανιάχου, και τον Πρόεδρο της διχοτομημένης Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Ο απεσταλμένος του Προέδρου των ΕΠΑ Τραμπ, Μάϊκ Πομπέο χαραχτήρισε τη συνάντηση «υψίστης σημασίας» για το σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου EastMed από την ανατολική Μεσόγειο στα Βαλκάνια και στη Δυτική Ευρώπη.

Με τον αγωγό – που θα τον εκμεταλλέυονται αμερικανικές και γαλικές ετιαρείες – οι ΕΠΑ, μέσω των υπόδουλων τους κρατών, θέλουν να περιορίσουν την εξάπλωση των ρωσικών αγωγών προς την ανατολική και δυτική Ευρώπη.

Ο Νετανιάχου με την υποστήριξη του Τραμπ ανακήρυξε την Ιερουσαλήμ “πρωτεύουσα” του Ισραήλ αντίθετα με τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ενωμένων Εθνών.

Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει καταδικάσει αυτή την παράνομη πράξη και έχει ζητήσει από όλα τα κράτη να μην ιδρύσουν πρεσβείες στην Ιερουσαλήμ.

Και όμως Τσίπρας και Αναστασιάδης υπάκουσαν στις διαταγές του κυρίου τους Τραμπ και συναντήθηκαν με τον Νετανιάχου και τον Πομπέο στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Σε Κοινή Ανακοίνωση” οι Πομπέο, Νετανιάχου, Τσίπρας και Αναστασιάδης, αναφέρουν ότι συμφώνησαν να «αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία, να στηρίξουν την ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια, και να υπερασπιστούν την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή έναντι των εξωτερικών κακοηθών επιρροών».

Στην Παλαιστίνη οι “κακοήθεις επιρροές” (!) και εγκλήματα, προέρχονται από τους ιμπεριαλιστές, το ρατσιστικό σιονιστικό κράτος και τους συμμάχους τους φεουδάρχες Σαουδάραβες και άλλους εμίρηδες που δολοφονούν τον άμαχο πληθυσμό στην Υεμένη, χρηματοδότησαν τους τζιχαντιστές, και τεμάχισαν με μαχαίρια τον Τζαμάλ Χασόγκι στην Ιστανμπούλ!

Οι εργαζόμενοι και νεολαία στην Ελλάδα πρέπει να καταστρέψουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια με αγώνα γενικής απεργίας διαρκείας για την ανατροπή της μειοψηφικής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα και αντιδραστικών ρεταλιών! –

worldaffairsjournal@com

Από τις διαδηλώσεις των Παλαιστινίων στη Γάζα το 2018. Φωτό worldaffairsjournal@com

Ψήφισμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής ενάντια στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. στην κατασκευή και λειτουργία τραμ στην Ιερουσαλήμ

«Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη συμμετοχή της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (εταιρία που περιλαμβάνει ΗΣΑΠ, Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας και ΤΡΑΜ Α.Ε.) σε κοινοπρακτικό σχήμα που διεκδικεί τη χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση της “Green Line” Light Rail Track για την πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με το επίσημο πλάνο, η γραμμή θα περνάει από κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και σημεία ισραηλινών εποικισμών, εντείνοντας τον διωγμό των Παλαιστινίων. Δεν πρόκειται για ένα απλό συγκοινωνιακό έργο, αλλά αναπόσπαστο και κομβικό μέρος της προσπάθειας προσάρτησης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Αποτελεί ένα ακόμα κομμάτι στο παζλ της ευρύτερης στρατηγικής συνεργασίας (εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ΑΟΖ, κοινά στρατιωτικά γυμνάσια και πολεμικές ασκήσεις), με το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ. Μια ακόμα πράξη παροχής πολιτικής κάλυψης, αυτή τη φορά με την απόλυτη στήριξη του Σπίρτζη.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Παλαιστινίων για ελευθερία και αξιοπρέπεια, απέναντι στον πολυετή πόλεμο που διεξάγει το κράτος του Ισραήλ εναντίον τους.

Οι συγκοινωνίες πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες μας. Όχι να εξυπηρετούν γεωπολιτικά συμφέροντα στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή. Ειδικότερα μάλιστα στο πλαίσιο συνεργασίας ελληνικού και ισραηλινού κράτους, ξεπλένοντας εγκληματικές και δολοφονικές πολιτικές απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό (που αντιστέκεται με αξιοπρέπεια, αυταπάρνηση και τεράστιο κόστος), οι οποίες έχουν ως ξεκάθαρο στόχο τον πλήρη αφανισμό του.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Η διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, ενάντια στον πόλεμο, τον φασισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στους σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου. –

ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ,
ΟΧΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Αθήνα, 7/3/2019» –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s