► ΓΣΕΕ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ!

►  ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ!

► ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΣΕΕ!- Η ΓΣΕΕ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

elite-kyriakh-7

Από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Κυριακή πρωί στο ξενοδοχείο του συνεδρίου της ΓΣΕΕ. Αντί να πραγματοποίησει Πανελλαδική Συνέλευση, το ΠΑΜΕ σηκώθηκε κι έφυγε από την Καλαμάτα! Φωτό 902.gr

Το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα (προγραμματισμένο για Πέμπτη-Κυριακή 14-17 Μάρτη) δεν πραγματοποιήθηκε καθώς η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στην ηγεσία τής Συνομοσπονδίας αρνήθηκε να ελεγχτούν οι σύνεδροι-αντιπρόσωποι στο Συνέδριο όπως απαιτούσε το ΠΑΜΕ (συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ) και άλλοι.

Τις τελευταίες βδομάδες, με το συνέδριο της ΟΙΥΕ (που επίσης δεν πραγματοποιήθηκε), είχε αποκαλυφθεί ότι εργοδότες, επιχειρηματίες και διευθυντικά στελέχη εταιρειών θα ήταν αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ!

Πολύ σωστά εργαζόμενοι και συνδικαλιστές διαδήλωσαν, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιούνταν το Συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Η ηγεσία της ΓΣΕΕ (συρφετός ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ και κάποιων ρεταλιών, όλοι τους υποστηριχτές των μνημονίων και της συνεργασίας με τα αφεντικά) και οι κολαούζοι της, δεν τόλμησαν να ανοίξουν το Συνέδριο! Ουσιαστικά η δύναμη τους στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι πολύ μικρή, αλλά υποστηρίζονται από την ΕΕ, τα αφεντικά, και τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Χτες Κυριακή πρωί η ηγεσία του ΠΑΜΕ αποχώρησε από την Καλαμάτα δηλώνοντας ότι «ο αγώνας συνεχίζεται από αύριο σε όλους τους χώρους δουλειάς». Το ΠΑΜΕ κάλεσε να συνεδριάσει η διοίκηση τής ΓΣΕΕ και ίσως προσφύγει στα δικαστήρια για διορισμό προσωρινής διοίκησης, όπως έκανε στην ΟΙΥΕ.

Η ηγεσία του ΠΑΜΕ αντί να καλέσει στην άμεση διεξαγωγή του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ (ως Πανελλαδικής Συνέλευσης Εργαζομένων) με όλους/ες που συμφωνούν στην εκδίωξη της εργοδοσίας από το συνδικαλιστικό κίνημα, αποχώρησε από το Συνέδριο!

Η πραγματοποίηση του Συνεδρίου, έστω με μειοψηφία αντιπροσώπων, θα δημιουργούσε μια νέα δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση που θα απαιτούσε από την εργατική τάξη αναγνώριση και εκδίωξη της γραφειοκρατίας από τα πόστα και το χτίριο της ΓΣΕΕ!

Αλλά η πολιτική της ρεφορμιστικής ηττοπαθούς ηγεσίας του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ αρνείται τη γενική απεργία διαρκείας, αρνείται την ανατροπή της χούντας Τσάπρα, αρνείται την άμεση έξοδο από ΕΕ και ευρό!

Τον περασμένο Νοέμβρη – όπως και το Φλεβάρη 2017 – η ηγεσία ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ματαίωσε και ανέβαλε απεργίες για να είναι μαζί με τη ΓΣΕΕ!

Το ΠΑΜΕ με ειρωνικά σχόλια αρνήθηκε να υποστηρίξει την απεργία και πορεία των πρωτοβάθμιων σωματείων την 1 Νοέμβρη 2018.

DSC04187

Το πανό στην κορυφή της Διακλαδικής απεργιακής πορείας της Πέμπτης1/11/2018 στην Αθηνα. Φωτό Ε.Α.

Υπενθυμίζεται ότι το 1962 αριστεροί συνδικαλιστές και αγωνιστές (με την υποστήριξη του παράνομου τότε ΚΚΕ) συγκρότησαν την «Κίνηση των 115 σωματείων» που οργάνωσε σημαντικούς αγώνες παρά τη ρεφορμιστική πολιτική της ηγεσίας του, και τερμάτισε την κυριαρχία της ΓΣΕΕ των εθνικόφρονων Μακρή – Θεοδώρου. (Δες: “Η Κίνηση των 115 – Κοινωνικοί Αγώνες 1962-67»”, του Δημήτρη Λιβιεράτου, Προσκήνιο 2003, και «Η “Κίνηση των 115” Συνδικαλιστικών Οργανώσεων», Ριζοσπάστης 1/1/2015).

Η σαπίλα της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας δεν έχει όρια. Είναι καρκίνος στο συνδικαλιστικό και εργατικό κίνημα και πρέπει να αποβληθεί με τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια και για την ανατροπή της μειοψηφικής μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-δεξιών ρεταλιών.

Η αντιδραστική και αντεπαναστατική ηγεσία της ΓΣΕΕ αρνείται να κινητοποιήσει την εργατική τάξη σε γενική απεργία διαρκείας για την ανατροπή των μνημονιων, έχει αποδεχτεί τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μαζική ανεργία, και επίσημα έχει υπογράψει – με την ΑΔΕΔΥ – την αντιδραστική κατάπτυστη συμφωνία «Κοινωνική Συμμαχία» με τους εργοδότες και τα επιμελητήρια!

Είναι λοιπόν αναγκαίο αυτή η πανάθλια αντεργατική ηγεσία της ΓΣΕΕ να πεταχτεί έξω από τα γραφεία της ΓΣΕΕ που ανήκουν στην εργατική τάξη και στους αγωνιστές της στα εργατικά συνδικάτα!

Αυτό το ουσιαστικό σημείο ξεχνούν οι Αριστεροί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι Αναρχοσυνδικαλιστές. Ταυτίζουν την αντιδραστική γραφειοκρατία με τη ΓΣΕΕ που ανήκει στους εργαζομένους. Μιλούν για «κέντρο αγώνα» που όμως θα αφήσει τη γραφειοκρατία να κυριαρχεί στη ΓΣΕΕ και να υπονομεύει το κίνημα. Ένα «κέντρο αγώνα» μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο, ανάλογα με τις συνθήκες όμως.

Η πάλη για την εκδίωξη της αντεργατικής γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδιών πρέπει να διεξαχθεί με συγκεκριμμένο πρόγραμμα συντριβής των υποστηριχτών αυτής της γραφειοκρατίας. Δηλαδή, οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για συντριβή των μνημονίων φτώχειας και ανεργίας, συντριβή της Δεξιάς του Μητσοτάκη και των ρατσιστών-φασιστών, και μάχη για ΑΝΑΤΡΟΠΗ τής κοινοβουλευτικής χούντας ΕΕ-Τσίπρα.

FRANCE-POLITICS-SOCIAL-DEMO

Από διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στη Γαλία. Συνεχίζουν με απαίτηση την παραίτηση του Προεδοτ Μακρόν.

Σ’ όλη την Ευρώπη η ταξική πάλη αναπτύσσεται ενάντια στους τραπεζίτες, στην ΕΕ και στους ακροδεξιούς ρατσιστές φασίστες.

Η περίοδος που ζούμε χαραχτηρίζεται από την τερματική παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού και από την επαναστατική αντίσταση και εξέγερση της εργατικής τάξης, η οποία όμως δεν έχει επαναστατική ηγεσία.

Μια επαναστατική ηγεσία καλούνται να σχηματίσουν οι πρωτοπόρου αγωνιστές και νεολαία σήμερα για εκδίωξη γραφειοκρατίας ΓΣΕΕ και ανατροπής καπιταλισμού!

Η ηγεσία του ΚΚΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α. άλλων Αριστερών δεν ξεκινούν την ανάλυση της σημερινής ταξικής πάλης από την παγκόσμια κρίση και την αντίσταση των εργαζομένων, αλλά αποδέχονται την αιωνιότητα του καπιταλισμού! Πιστεύουν ότι η εργατική τάξη έχει ηττηθεί στην Ελλάδα!!!

Οι αγωνιστές καλούνται να οργανώσουν κινητοποιήσεις, μπλοκαρίσματα και καταλήψεις για τη συντριβή των μνημονίων, για τη σύγκλιση ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ αντιπροσώπων εργατικών σωματείων και επιτροπών, φοιτητών και νεολαίας, αγροτών, μικροεπαγγελματικών και συνταξιούχων, για το συντονισμό της ταξικής πάλης ενάντια στη γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ, στον Μητσοτάκη και στον Τσίπρα.

Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για εργατική σοσιαλιστική εξουσία, έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για εθνικοποιημένη και κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία για το συμφέρον των εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών. –  

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s