► ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

► ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ! – ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ!

► «Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΜΕ», σύνθημα σε πλακάτ στη χτεσινή πορεία στην Αθήνα.

κλιματικη αλλαγη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση μαθητών/τριών στο Μοναστηράκι. Φωτό Βίκτωρας. Αντωνόπουλος/9.84

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες σε πάνω από 100 χώρες του κόσμου συμμετείχαν στη χτεσινή (Παρασκευή 15/3) σχολική απεργία με μαζικές διαδηλώσεις και πορείες στις μεγάλες πόλεις του πλανήτη ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Οι κινητοποιήσεις των μαθητών/τριών είναι μια επαναστατική καταδίκη από τη νέα γενιά του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει ανθρώπους και περιβάλλον στη βάρβαρη αναζήτηση κερδών.

Μια μαθήτρια στη Σουηδία η Γκρέτα Θάνμπεργκ ξεκίνησε πέρσι διαμαρτυρία ενάντια στην κλιματική αλλαγή κάθε Παρασκευή έξω από τη σουηδική βουλή. Σε χτεσινό μήνυμα της στο τουίτερ έγραψε ότι είχαν οργανωθεί διαδηλώσεις σε 1.769 περιοχές σε 112 χώρες.

Χτες πραγματοποιηθηκαν 51 κινητοποιήσεις στον Καναδά, 158 στις ΕΠΑ, 27 στο Μεξικό, 17 στη Βραζιλία, 17 στην Αργεντινή, 178 στην Ιταλία, 63 στην Ισπανία, 123 στη Σουηδία, 25 στη Φινλανδία, 195 στη Γερμανία, 209 στη Γαλία, 28 στην Ιρλανδία, 107 στη Βρετανία, 58 στην Αυστραλία, 16 στη Νέα Ζηλανδία, 16 στην Ινδία κ.α.

Μεγάλες κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και στην Ιαπωνία και Ν. Κορέα,  Στο Λονδίνο 10.000 μαθητές/τριες περικύκλωσαν το κοινοβούλιο, στο Παρίσι απέκλεισαν την είσοδο των κεντρικών γραφείων της Société Générale (μεγαλύτερης τράπεζας της Γαλίας).

Στην Αθήνα μαθητές/τριες πραγματοποίησαν πορεία Σύνταγμα-Μοναστηράκι-Βουλή με πλακάτ με διάφορα συνθήματα.

4032

Από τη χτεσινή κινητοποίηση μαθητών/τριών στο Τόκιο ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα οφείλει να συνεχίσει τις διαμαρτυρίες των μαθητών/τριών ενάντια στην κλιματική αλλαγή με απεργίες και καταλήψεις επιχειρήσεων και εργοστασίων που καταστρέφουν το περιβάλλον, ως μέρος της πάλης για τη συντριβή των μνημονίων λιτότητας της ΕΕ και της ανατροπής της καπιταλιστικής μειοψηφικής κυβέρνησης Τσίπρα.

Για μια κυβέρνηση εργατών, αγροτών και νεολαίας, στηριγμένη σε Συμβούλια και Επιτροπές, για σχεδιασμένη εθνικοποιημένη σοσιαλιστική οικονομία που αναγνωρίζει τον άνθρωπο πρώτιστα ως μέρος της φύσης.-

► ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ 18η ΒΔΟΜΑΔΑ!

fullsizeoutput_5502

Διαδηλωτές σήμερα Σάββατο στο κέντρο του Παρισιού. φωτό Anatolu.

► ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΜΑΔΡΙΤΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑΣ!

fullsizeoutput_5506

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα Σάββατο στη Μαδρίτη για την απελευθέρωση των 12 Καταλανών αξιωματούχων που φυλάκισε η κυβέρνηση της Ισπανίας και δικάζονται. Τη διαδήλωση οργάνωσαν η Εθνική Συνέλευση της Καταλωνίας (ANC) και το Omnium Cultural στο οποίο ηγείται ο Καταλανός Κ. Τόρα. Τεράτιο πανό ανάφερε “Η αυτοδιάθεση δεν είναι έγκλημα”. Φωτό AFP.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s