► ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: «Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ!»

ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓ. ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΟΥΝ ΣΕ «ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!»

ΜΑΔΟΥΡΟ: «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ»!

fullsizeoutput_5417

Το πανό των απεργών καθαριστριών στη σημερινή πορεία στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Περίπου 1500 εργαζόμενες και φοιτήτριες συμμετείχαν στη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος για την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας, απαιτώντας ίσα δικαιώματα για τις γυναίκες.  

Η κινητοποίηση οργανώθηκε από την «Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη» και η ΑΔΕΔΥ την υποστήριξε με μια δίωρη στάση εργασίας στο Δημόσιο για τα μάτια του κόσμου.

Μετά τις ομιλίες στην κορυφή της πορείας προς το Σύνταγμα τοποθετήθηκε το τεράστιο πανό των καθαριστριών του νοσοκομείου αγ. Σάββα που βρίσκονται σε απεργία: «Καμμιά απόλυση στην καθαριότητα – Μονιμοποίηση όλων – Απεργία Διαρκείας μέχρι τη νίκη!».

Στην πορεία πήραν μέρος αντιπροσωπείες από την ΠΟΕΔΗΝ και από αρκετά εργατικά σωματεία (Εργαζόμενες Δήμου Αθήνας ΕΕΔΑ, εργαζόμενες νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού, εκπαιδευτικοί Γ ΕΛΜΕ Αθήνας, Μισθωτών Τεχνικών, Εθνικής Τράπεζας, συσπείρωση ηθοποιών, ΜΚΟ, Υπουργείου Πολιτισμού κ.α.), η συνδικαλιστική παράταξη ΜΕΤΑ, συμπαγή μπλοκ φοιτητριών ΦΕΠΑ-ΣΦΕ, μεταλλειολόγων, αρχιτεκτόνων κ.α., το ΣΕΚ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εργατικές λέσχες, η ΚΕΕΡΦΑ, Ροσινάντε κ.α. Επίσης συμμετείχαν με το πανό τους πρόσφυγες και μετανάστριες.

Τα κύρια συνθήματα στην κορυφή της πορείας ήταν γενικά για ίση αμοιβή στις γυναίκες εργάτριες, ενάντια στις διακρίσεις, για κοινό αγώνα εργαζομένων κ.α.

fullsizeoutput_542b

Το πανό των εργαζομένων στο Δήμο Αθήνας στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Παρ’ όλο που το πανό των καθαριστριών καλούσε σε απεργία διαρκείας ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, τα πολιτικά συνθήματα της ντουντούκας στην κορυφή της πορείας απέφυγαν κάθε σαφές κάλεσμα για αγώνα Γενικής Απεργίας Διαρκείας συντριβής των μνημονίων και ανατροπής της κοινοβουλευτικής μειοψηφικής χούντας Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ – κουρελιών της μπουρζουαζίας.

Αυτή η θέση των διοργανωτών τής κινητοποίησης άνοιξε την πόρτα να συμμετάσχουν στην πορεία υποστηριχτές και βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν όλα τα μνημόνια με κλειστά μάτια!

fullsizeoutput_540d

Το μπλοκ των φοιτητριών αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η κοινωνική απελευθέρωση της γυναίκας είναι καθήκον της εργατικής τάξης και του σοσιαλισμού.

Γι’ αυτό από τις αρχές του 20ου αιώνα τα τότε μαρξιστικά Σοσιαλδημοκρατικά Κόμματα της Δεύτερης Διεθνούς οργάνωσαν την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Μετά την Οχτωβριανή Επανάσταση 1917 η Σοβιετική Δημοκρατία πήρε άμεσα μέτρα ισότητας για τη γυναίκα και δεκάδες χιλιάδες γυναίκες αναδείχτηκαν σε κύριες θέσεις στο εργατικό κράτος. Το Μπολσεβίκικο Κόμμα είχε οργανωμένο Τμήμα Γυναίκας για να προτείνει μέτρα υπέρ των εργαζομένων γυναικών και νοικοκυρών καθώς και για να ελέγχει το κράτος. –

  • Σήμερα Παρασκευή βράδυ στην Αθήνα έχουν οργανωθεί δυο ακόμη διαδηλώσεις. Το ΚΚΕ καλεί στα Προπύλαια, ενώ φεμινιστικές συλλογικότητες και Αριστερά κόμματα στην πλατεία Κλαυθμώνος.- 
fullsizeoutput_5430

Διαδήλωση στο Σίτι του Λονδίνου υπέρ της Βενεζουέλας. Βρετανικές τράπεζες κατακρατούν αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας. Φωτό The News Line

ΜΑΔΟΥΡΟ: «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατονόμασε τις ΕΠΑ ως υπεύθυνες για τον «πόλεμο ηλεκτρικής ενέργειας» ενάντια στη χώρα του.

Ο Υπουργός Ηλεκτρικής Ενέργειας της Βενεζουέλας Λουίς Μότα Δομίγκεζ τόνισε ότι από την Πέμπτη το βράδυ σε 23 από τις 24 περιφέρειες της χώρας έχουν σημειωθεί μπλακ-άουτ.

Ο Δομίγκεζ είπε ότι πρόκειται για μια ηλεκτρονική «επίθεση» σαμποτάζ στο υδροηλεκτρικό φράγμα Γκούρι στην ανατολική Βενεζουέλα.

Πρόσφατα οι ΕΠΑ κατέσχεσαν τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας σε αμερικανικές τράπεζες και τροφοδοτούν τον πραξικοπηματία Πρόεδρο της Βουλής Χουάν Γκουαϊδό.

Παρόμοια και η Βρετανία κατάσχεσε τα αποθέματα σε χρυσό της Βενεζουέλας αξίας $1,2 δισ. που βρίσκονται σε βρετανικές τράπεζες. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s