► ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

► ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ!

► 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ

fullsizeoutput_53dc

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ-Ομοσπονδιών στο Υπουργείο Οικονομικών. Φωτο Ε.Α.

Πάνω από 500 εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, νοσοκομεία και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στη σημερινή (Τρίτη) απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών στην Αθήνα, με κύριες διεκδικήσεις τη διατήρηση και μονιμοποίηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας (η κυβέρνηση νομοθέτησε μόνο έως το τέλος του 2019), την επαναφορά του 13ου-14ου μισθού και αυξήσεις μισθών.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με τα πανό τους: ΠΟΕΔΗΝ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σωματείο εργαζομένων Θριάσιου Νοσοκομείου, ΕΛΜΕ Καλλιθέας,   ΠΟΕ-ΠΦΥ, Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, το ΠΑΜΕ, η Ταξική Ενότητα κ.α.

Η ΑΔΕΔΥ είχε κηρύξει στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και τρίωρη στάση εργασίας η ΠΟΕΔΗΝ.

fullsizeoutput_53d5

Εργαζόμενοι από το Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών σήμερα. Φωτό Ε.Α.

Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και Ομοσπονδίες καλούν στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια σε μια μνημονιακή κυβέρνηση που προχωρά με ταχείς ρυθμούς τις «μεταρρυθμίσεις» (ελαστική εργασία, συμβασιούχοι, μισθολόγια πείνας, νοσοκομεία-επιχειρήσεις, ιδιωτικοποιήσεις) στο Δημόσιο Τομέα.

Για τη νίκη των εργαζομένων χρειάζεται ένα πρόγραμμα κινητοποιήσεων και απεργιών διαρκείας με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, όχι ως διαμαρτυρίες αλλά με σαφή στόχο: συντριβή μνημονίων, Κούλη, μειοψηφικής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ. –

2-6 march 1919

Ο Βλαντίμιρ Λένιν (αριστερά) στο Ιδρυτικό Συνέδριο τής ΙΙΙ Διεθνούς στη Μόσχα 2-6 Μάρτη 1919.

► 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Πριν 100 χρόνια, στις 2-6 Μάρτη 1919, διεξήχθηκε στη Μόσχα το Ιδρυτικό Συνέδριο της ΙΙΙης Διεθνούς σε μια περίοδο που η νεαρή Σοβιετική Δημοκρατία έδινε τον πιο μεγάλο αγώνα για να επιβιώσει.

Οι στρατοί των ιμπεριαλιστών την είχαν περικυκλώσει από βοριά, νότο, ανατολή και δύση, και με τα στρατεύματα των Λευκών είχαν περιορίσει τα Σοβιέτ στην Πετρούπολη και στη Μόσχα.

Η κατάσταση στις πόλεις της Ρωσίας ήταν απελπιστική. Ο αποκλεισμός της Ρωσίας από τον ιμπεριαλισμό και ο Εμφύλιος Πόλεμος είχαν επιβάλλει πείνα και αρρώστιες που εξόντωναν τον πληθυσμό.

Οι Μπολσεβίκοι και ο Κόκκινος Στρατός πολεμούσαν να κρατήσουν ζωντανή την Επανάσταση.

Αλλά ήξεραν ότι η νίκη της Επανάστασης μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο με την ενεργό κινητοποίηση της παγκόσμιας εργατικής τάξης υπέρ της Σοβιετικής Δημοκρατίας, με την εξάπλωση της Επανάστασης σε Ευρώπη και Ασία.

fullsizeoutput_52c7

Ο Λένιν σε ομιλία του στη Μόσχα το Φλεβάρη 1919.

Αυτή η πολιτική ήταν απόρροια της κύριας μαρξιστικής θέσης για την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση.

Ο Λένιν και οι Μπολσεβίκοι θεωρούσαν τη Ρωσική Επανάσταση ως το πρώτο βήμα της Παγκόσμιας Σοσιαλιστικής Επανάστασης.

Γι’ αυτό, παρά την πείνα και τους λοιμούς, με το Ιδρυτικό Συνέδριο της ΙΙΙης Διεθνούς απευθύνθηκαν στους προλετάριους του κόσμου και στα σοσιαλιστικά και αριστερά κόμματα, να συνταχτούν για τη νίκη και εξάπλωση της Επανάστασης από τη Ρωσία σ’ όλο τον κόσμο.

Αυτός ο διεθνισμός είναι το Α και Ω του Μαρξισμού.

Στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν 52 αντιπρόσωποι 34 εργατικών, σοσιαλιστικών, σοσιαλδημοκρατικών, αριστερών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Οι περισσότεροι από την Ευρώπη. Υπήρξε όμως και αντιπροσώπευση από ΕΠΑ, Κίνα, Περσία και Κορέα.

Η κύρια πολιτική απόφαση του Συνεδρίου ανακήρυξη την ίδρυση της ΙΙΙ Διεθνούς και συνόψισε το Πρόγραμμα της σε τρια σημεία:

  1. Τη βεβαιότητα αντικατάστασης του καπιταλιστικού συστήματος από το κομμουνιστικό κοινωνικό σύστημα.

  2. Την ανάγκη προλεταριακής επαναστατικής πάλης για την ανατροπή των μπουρζουάδικων κυβερνήσεων.

  3. Την καταστροφή της μπουρζουάδικου κράτους και την αντικατάσταση του από ένα νέο τύπο κράτους, το προλεταριακό κράτος τύπου Σοβιέτ (Συμβουλίων), που θα διασφαλίσει τη μετάβαση στην κομουνιστική κοινωνία. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s