► ΔΩΡΑ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΝ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΦΟΡΟΙ-ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΑΡΠΑΓΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΩΝ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

αΠΕΡΓΙΑ ΔΕΠΑ ΠΕΜΠΤΗ λεφτ.γρ

Από τη χτεσινή απεργιακή κινητοποίηση, στα γραφεία της ΔΕΠΑ, των εργαζομένων ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας. Φωτό left.gr 

Ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί, «λάτρης της Ελλάδας», επισκέφτηκε την αγαπημένη του Αθήνα (12η φορά μέσα στα εφτά μνημονιακά χρόνια) για να τονίζει στον Τσίπρα τις διαταγές των Βρυξελών: Σεβασμός στα μνημόνια, συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζονται κι άλλες!

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και ο εμπορικός πόλεμος τραντάζουν την ΕΕ και οι τραπεζίτες και τ’ αφεντικά προσπαθούν να διαφυλάξουν ότι μπορούν. Αυτοί διατάζουν τον Μοσκοβισί να διακηρύξει τις άμεσες προτεραιότητες για την μειοψηφική κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα: ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΗ, αέριο, λιμάνια, κρατική περιουσία κ.α.) και τράπεζες («ανακεφαλαίωση» και αρπαγές σπιτιών).

Ο Τσίπρας τον καλοσόρισε με δώρα: ξεπούλημα των λιγνιτικών μονάδων καθώς και άλλων τμημάτων της ΔΕΗ, ξεπούλημα των εταιρειών φυσικού αερίου, φόροι-ψίχουλα για τους εφοπλιστές, νέος νόμος για την αρπαγή σπιτιών και μαγαζιών από τις τράπεζες και τα χετζ-φαντς.

Σ’ αυτή τη μνημονιακή λαίλαπα των επικυρίαρχων ΕΕ-ΔΝΤ και του υποταχτικού τους Τσίπρα, η εργατική τάξη αντιστέκεται με απεργίες και διαδηλώσεις. Όμως η συνδικαλιστική γραφειοκρατία στη ΓΣΕΕ αρνείται να οργανώσει ενωτική Γενική Απεργία διαρκείας και οι υποταγμένς και ηττοπαθείς ηγεσίες των Ομοσπονδιών καλούν μονοήμερες απεργίες ή στάσεις για τα μάτια του κόσμου, αφού αρνούνται την οργάνωση διαρκούς αγώνα ενότητας, όλης της εργατικής τάξης με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα.  

fullsizeoutput_5360

Από την απεργιακή κινητοποίηση των εργολαβικών τον περασμένο Δεκέμβρη.

► ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Χτες Πέμπτη το σωματείο ΣΕΦΑ-ΔΕΠΑ (εργαζόμενοι τομέα φυσικού αερίου – υποστήριξη ΔΕΠΑ) πραγματοποίησε 24ωρη απεργία και “παράσταση διαμαρτυρίας” στα γραφεία της ΔΕΠΑ.

Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρεται: “Η πολιτική της «απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας» προχωράει και με άμεσες ιδιωτικοποιήσεις, όπως καταδεικνύεται όχι μόνο με την πρόσφατη πώληση του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς (ΔΕΣΦΑ), αλλά και με το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ σε ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών και ιδιωτικοποίηση του 50%+1 της πρώτης εταιρείας και έως το 49% της δεύτερης. Απαιτούμε από το ΥΠΕΝ να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για την πώληση της ΔΕΠΑ (ΔΕΠΑ Α.Ε.)”.

Σήμερα Παρασκευή πραγματοποιούν 24ωρη απεργία οι 370 εργολαβικοί εργαζόμενοι στο ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, ξεπουλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη), ενώ οι μόνιμοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν μόνο μια στάση εργασίας διεκδικώντας αύξηση των μισθών στα επίπεδα του 2010.

Το Σωματείο των εργολαβικών απαιτεί την ένταξή τους στο ΔΕΣΦΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου και στην επιχειρησιακή ΣΣΕ, και κατάργηση των δουλεμπορικών εταιρειών εργολαβίας. Οι εργολαβικοί αποτελούν   το 62% των εργαζομένων στην εταιρεία με δίμηνες-τρίμηνες συμβάσεις!

Προεδρος ΕΕΕ 27:2

Μια ωραία ατμόσφαιρα την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου. Τσίπρας και Πρόεδρος ΕΕΕ Βενιάμης. Φωτό Τηλεβόας Άρτας

► ΦΟΡΟΙ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ – ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ

Προχτές Τετάρτη ο Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης υπόγραψαν, με χαμόγελα και κάθε επισημότητα στο Μέγαρο Μαξίμου, συμφωνία με την οποία οι εφοπλιστές θα καταβάλουν ως ετήσιο φόρο μόλις 74 εκατ. ευρό! (10% των εισαγόμενων μερισμάτων των εφοπλιστών).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση 28/2/2019 της ΠΕΝΕΝ (ναυτεργάτες), ως συγκριτικό παράδειγμα, «η συνεισφορά των εφοπλιστών ανήλθε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2015 στο προκλητικό ποσόν 17.617.781,18 ευρώ!!! Αντίστοιχα η φορολογία των Ναυτεργατών ξεπέρασε στο ίδιο έτος τα 57 εκατομμύρια ευρώ!!!».

Στην εξαιρετικά προκλητική και αλαζονική ομιλία του ο Τσίπρας υπογράμμισε στους εφοπλιστές ότι, «με βάση το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία θα μπορούσατε να έχετε αποφύγει οποιαδήποτε συνεισφορά»!

Πράγματι το άρθρο 107 του Συντάγματος εξαιρεί τους εφοπλιστές από πληρωμή φόρου ενώ επιπλέον υπάρχουν και 58 φοροαπαλλαγές!

Η ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ αναφέρει: «Η χθεσινή συμφωνία δείχνει το νέο κατάντημα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και την άθλια συναλλαγή με τους μεγαλοσχήμονες του εφοπλιστικού κεφαλαίου οι οποίοι εν όψει και της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανταγωνισμού [σημείωση: η ΕΕ απαιτεί επιβολή φόρων κάτω από την πίεση των Ευρωπαίων εφοπλιστών] διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο συμφωνίας το οποίο δεν θίγει στο ελάχιστο το θεσμικό πλαίσιο των 58 προκλητικών φοροαπαλλαγών για τους εφοπλιστές και ταυτόχρονα, με την εθελοντική συμφωνία επί των μερισμάτων τους, νομιμοποιείται έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!».

Πρόσφατα η Κυβέρνηση Τσίπρα αρνήθηκε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος την πρόταση ΚΚΕ και της ΠΕΝΕΝ για κατάργηση του άρθρου 107.

902 - 28:2:18

Από την επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές έξω από συμβολαιογραφείο της Αθήνας τον περασμένο Μάρτη. Φωτό 902.gr

► ΑΡΠΑΓΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΓΑΖΙΩΝ!

Φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, αλλά αύξηση της φορολόγησης ακόμα και για τους άνεργους και αρπαγές σπιτιών και μαγαζιών από τις τράπεζες!

Με τη νέα συμφωνία Κυβέρνησης – Τραπεζών δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά θα βρεθούν έξω από το νέο νόμο της Κυβέρνησης Τσίπρα (ο νόμος Κατσέλλη τερματίστηκε στις 28/2) για «προστασία» της πρώτης κατοικίας!

Ο νέος νόμος «προστατεύει» πρώτη κατοικία μόνο για ένα χρόνο, ενώ χαμηλώνει την αξία των δανείων από 180.000 σε 130.000 (στα οποία μπορεί να γίνει ρύθμιση), και επίσης χαμηλώνει το ετήσιο εισόδημα οικογενειών από 23.600 σε 21.000 ευρό για να δικαιούνται ρύθμισης, επιτρέποντας έτσι – παράλληλα με διάφορους «κανονισμούς» – την πιο εύκολη αρπαγή σπιτιών, μαγαζιών, χωραφιών από επιχειρηματίες και χετζ-φαντς!

Έτσι οι τράπεζες να ξεφορτωθούνν τα «κόκκινα δάνεια» για να προχωρήσει η «ανακεφαλαιποίηση». Γι’ αυτό και τις τελευταίες μέρες ανέβηκαν στο χρηματιστήρο οι μετοχές των τραπεζών, οι σπεκουλαδόροι μυρίστηκαν κρέας!

Στόχος της μειοψηφικής Κυβέρνησης είναι να επιβληθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, με τη βία των ΜΑΤ, και δικαστικές εντολές για οποιουδήποτε είδους οφειλές των εργαζομένων (σε ΔΕΗ, δήμους, εφορεία, ταμεία κλπ.). Χαράς ευαγγέλια για τις γκανγκστερικές εταιρείες πληρωμής οφειλών!

Η πάλη ενάντια στην Κυβέρνηση δεν μπορεί να διεξαχθεί με κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, στάσεις εργασίας και 24ωρες μεμονωμένες απεργίες. Για τη συντριβή τω μνημομίων και των σχεδίων Κούλη, για την ανατροπή της χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-κουρελιών απιτείται όλη η δύναμη της εργατικής τάξης, σε ενωτική Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με μπλοκαρίσματα και καταλήψεις. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s