► 24ωρη ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΟΕ-ΟΤΑ ΓΙΑ ΒΑΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ!

► ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

fullsizeoutput_532a

Εργαζόμενες στο Δήμο Κορυδαλλού στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών. Φωτό Ε.Α.

Πάνω από 700 εργαζόμενοι/ες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης) που οργάνωσε η Ομοσπονδία ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από αρκετούς δήμους του λεκανοπέδιου.

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. ανάφερε ότι η απεργία γίνεται «ενάντια στην κατάργηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, τα τεράστια προβλήματα στις Οικονομικές Υπηρεσίες που δημιούργησε η κατάργηση του Προληπτικού Ελέγχου και τη χιονοστιβάδα ιδιωτικοποιήσεων Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α.».

Η ηγεσία του Υπουργείου είχε τοποθετήσει διμοιρίες ΜΑΤ στην είσοδο του χτιρίου εμποδίζοντας την ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συναντήσει τον Υπουργό. Μετά τη συγκέντρωση, οι απεργοί κατευθύνθηκαν στο χτίριο της οδού Καραγιώργη Σερβίας (έξω από το οποίο πραγματοποιήθηκε ο μεγαλειώδης πολύμηνος νικηφόρος αγώνας των καθαριστριών το 2014-15).

fullsizeoutput_5323

Το πανό του Σωματείου Οδηγών Δήμου Πειραιά μέσα στο Υπουργείο Οικονομικών (οδός Καραγεώργη Σερβίας). Φωτό Ε.Α.

Εκατοντάδες απεργοί μπήκαν στο χτίριο και απαίτησαν συνάντηση με τον Υπουργό, ενώ έξω από το χτίριο απεργοί φώναζαν συνθήματα. Τελικά πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας των απεργών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα ο οποίος υποσχέθηκε ότι δεν θα κοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τουλάχιστον για τους επόμενους 12 μήνες.

Αλλά οι Θεσμοί ΕΕ-ΔΝΤ απαιτούν το πετσόκομμα τους επιδόματος κατά το ένα τρίτο.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει κηρύξει νέα απεργιακή κινητοποίηση με παναττική στάση εργασίας από τις 12 μεσημέρι, για την Τρίτη 5 Μάρτη με συγκέντρωση στις 12:30 στο Υπουργείο Οικονομικών, για τον 13ο και 14ο μισθό και για το επίδομα ΒΑΕ.

Αυτά είναι καυτά ζητήματα που αφορούν όλη την εργατική τάξη και μπορούν να δικαιωθούν με κινητοποίηση όλων των εργαζομένων σε Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και ανατροπής της μειοψηφικής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα που τα επιβάλλει με τα ΜΑΤ κατά διαταγάς των ΕΕ-ΔΝΤ.

fullsizeoutput_531e

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών (οδός Νίκης) που οργάνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φωτό Ε.Α.

Οι απεργίες και οι καταλήψεις είναι εξαιρετικά σημαντικές πράξεις και απαιτούν προγραμματισμό και αποφασιστικότητα για μάχη μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη. Μια κατάληψη χρειάζεται και χιλιάδες έξω από τα υπουργεία και αυτό απαιτεί γενική απεργία και κινητοποίηση της νεολαίας.

Οι αγωνιστές συνδικαλιστές πρέπει άμεσα να παλέψουν για τη δημιουργία μιας επαναστατικής ηγεσίας για τη νίκη της ταξική πάλης των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια πείνας και μαζικής ανεργίας. 

Χτες ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε αύξηση της ανεργίας κατά 2,35% μεταξύ Δεκέμβρη 2018 και Γενάρη 2019. Οι άνεργοι – σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ – έφτασαν τους 957.532. Το 50,76% απ’ αυτούς/ες είναι άνεργοι/ες ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12 ΜΗΝΕΣ. Μόνο 198.000 (περίπου 20%) λαμβάνουν κάποιο επίδομα ανεργίας.

Η πλειοψηφία των νέων προσλήψεων αφορά σε “ελαστικές” συνθήκες εργασίας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s