► ΤΑ ΜΑΤ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!

► ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΣΕ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ

fullsizeoutput_52e8

Το πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Περίπου 700 εργαζόμενοι πήραν μέρος στη σημερινή Εργατική Διαδήλωση στην Αθήνα που κάλεσαν κλαδικά και επιχειρησιακά εργατικά σωματεία για αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Στην πορεία από τα Προπύλαια στην πλατεία Συντάγματος συμμετείχαν με τα πανό τους: Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ), Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ), Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ), Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ), Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Εργαζόμενοι στο Πλαίσιο, Συντονιστικό Αδιόριστων και Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων Ζεφυρίου, Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων Φαρμακευτικών κ.λπ., Ταξική Πορεία, ΕΕΚ, Συνέλευση Αναρχικών, τοπικές συνελεύσεις και άλλες συλλογικότητες.

Οι διαδηλωτές φώναξαν σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας συνθήματα για την ενότητα των εργαζομένων, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας σ’ όλους/ες, ενάντια στην κυριακάτικη εργασία, ενάντια στην ανεργία και τους μισθούς πείνας.

fullsizeoutput_52e9

Ένα από τα πανό των εκπαιδευτικών στη σημερινη πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην αρχή της οδού Ερμού διμοιρίες ΜΑΤ απαγόρευσαν τη συνέχιση της πορείας προς το Μοναστηράκι. Ο επικεφαλής αστυνομικός δήλωσε ότι οι εντολές ήταν «του Κέντρου», γιατί «υπάρχουν άτομα στην πορεία που θα δημιουργήσουν επεισόδια»!

Αυτή η απαράδεχτη διχτατορική απαγόρευση δεν μπορεί παρά να προέρχεται από τη μειοψηφική μνημονιακή κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα.

Οι αγώνες και τα αιτήματα των εργαζομένων θα δικαιωθούν με τη συντριβή των μνημονίων και της χούντας Τσίπρα.

fullsizeoutput_52f1

Διμοιρίες ΜΑΤ στην οδό Ερμού απαγορεύουν τη συνέχιση της σημερινής πορείας. Φωτό Ε.Α.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Συνεχίζουμε με ταξική αλληλεγγύη, με οργάνωση από τα κάτω και συλλογική αντίσταση-διεκδίκηση

Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της συνέχισης της εργατικής διαδήλωσης, τον αυταρχισμό εργοδοσίας-κυβέρνησης-κράτους

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα η συγκέντρωση και η εργατική διαδήλωση που καλούσαμε δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία του ιδιωτικού τομέα, εκπαιδευτικά σωματεία και συντονισμοί, καθώς και πολλές εργατικές συλλογικότητες και κινήσεις του ταξικού – κοινωνικού κινήματος.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι και εργαζόμενες, άνεργοι και άνεργες, συγκεντρωθήκαμε στην Πλ. Κοραή και λίγο μετά τις 12.30 μ.μ. συγκρότησαμε διαδήλωση με πρώτη στάση το Υπουργείο Εργασίας, έξω από το οποίο φωνάξαμε τις διεκδικήσεις και γράψαμε τα συνθήματα της εργατικής διαδήλωσης για Αυξήσεις σε μισθούς και αμοιβές και Συλλογικές Συμβάσεις σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων, ενάντια στις απολύσεις και την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία.

Η διαδήλωση, με πολλά μπλοκ και πανό των εργατικών σωματείων που καλούσαν και στήριζαν την κινητοποίηση καθώς και συλλογικοτήτων του κινήματος, συνέχισε προς το Σύνταγμα και την οδό Ερμού, όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με μπλόκο-φραγμό των δυνάμεων καταστολής, με ΜΑΤ και ΥΜΕΤ παραταγμένα κάθετα στην Ερμού.

Οι διαδηλωτές και τα σωματεία απαιτήσαμε να ανοίξει ο δρόμος και να συνεχιστεί η διαδήλωση, φωνάζοντας συνθήματα κατά της καταστολής και της παρουσίας της αστυνομίας. Η απάντηση του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων είναι ότι έχει εντολή να μην αφήσει τη συνέχιση της πορείας επί της Ερμού, παρά μόνο αν γινόταν περικυκλωμένη από τα ΜΑΤ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά μας.

Η διαδήλωση παρέμεινε για αρκετή ώρα στην είσοδο της Ερμού και το Σύνταγμα φωνάζοντας συνθήματα και συνέχισε συγκροτημένα με πορεία στη Βουλή και τα Προπύλαια.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το υπουργείο «προστασίας πολίτη» και τη ΓΑΔΑ για την προκλητική απαγόρευση συνέχισης μιας πορείας εργατικών σωματείων. Ο αυταρχισμός και η καταστολή απέναντι σε εργατικές κινητοποιήσεις, στην οδό Ερμού μάλιστα, πεζόδρομο στον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα έχουμε κάνει δεκάδες κινητοποιήσεις και πορείες, δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση φυλάνε και στηρίζουν τους εργοδότες, τα αφεντικά, την ίδια ώρα που εφαρμόζουν βάρβαρες πολιτικές απέναντι στους εργαζόμενους και τους άνεργους. Δείχνει ότι στέκονται απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων, ότι φοβούνται την ανεξάρτητη δράση και τον οριζόντιο συντονισμό εργατικών σωματείων, τον αγώνα του ταξικού εργατικού και κοινωνικού κινήματος.

Οι αγώνες για πραγματικές αυξήσεις και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σύμφωνες με τις ανάγκες μας, η δράση των σωματείων και συλλογικοτήτων για να έρθουν μπροστά τα εργατικά συμφέροντα θα συνεχιστούν, με νέα βήματα και δράση από τα κάτω, με συντονισμό και μαχητικότητα.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός εργοδοσίας-κυβέρνησης-κράτους δεν θα περάσουν!

Αθήνα, 16/2/2019 – Κλαδικά και Επιχειρησιακά Σωματεία που διοργάνωσαν την εργατική διαδήλωση της 16ης Φλεβάρη 2019

fullsizeoutput_52f2

Το πανό των εκπαιδευτικών ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων Ζαφυρίου Φυλής στην εργατική διαδήλωση. Φωτό Ε.Α.

► Παρακάτω το κείμενο της προκήρυξης της Εργατικής Αντίστασης που διανεμήθηκε στην πορεία:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΕ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

Παρά το σαμποτάζ των αγώνων της εργατικής τάξης από τις πανάθλιες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – Ομοσπονδιών, οι εργαζόμενοι εντείνουν την πάλη τους ενάντια στα μνημόνια και στα ΜΑΤ της μειοψηφικής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ρεταλιών. Αποστολή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα είναι η επιβολή με τη βία των διαταγών ΕΕ-ΔΝΤ: μαζική φτώχεια και ανεργία για να σωθούν οι τράπεζες.

Όπως στη Γαλία με τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, και στην Ελλάδα η οργή και η αντίσταση της εργατικής τάξης, της αγροτιάς και της νεολαίας μετατρέπεται σε εξεγερτικές κινητοποιήσεις καθώς η παγκόσμια οικονομική κρίση τραντάζει τα θεμέλια του καπιταλισμού και της ΕΕ.

eric fereberg 16 2 2019

Από τη διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων σήμερα Σάββατο 16/2 στο Παρίσι με αρκετά πανό ενάντια στη βία της αστυνομίας. Αλλά τα μισητά CRS (γαλικά ΜΑΤ) τους έλουσαν με χημικά για μια ακόμη φορά.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι για τη νίκη και δικαίωση των αιτημάτων τους, ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ μια 24ωρη απεργία και μια διαδήλωση.

Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι απαιτείται Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας με καταλήψεις και μπλόκα από τους αγρότες, για την ανατροπή του Τσίπρα.

Οι πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων που οργάνωσαν τη Διακλαδική απεργία (1/11/2018) και την εργατική διαδήλωση του Σαββάτου (16/2/2019) πρέπει να έχουν προοπτική τη συνολική απεργιακή κινητοποίηση όλης της εργατικής τάξης, ενάντια στη ξεπουλημένη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και στη μνημονιακή χούντα Τσίπρα.

fullsizeoutput_52ec

Το πανό του πανελλήνιου σωματείου εργαζομένων στο φαρμακευτικό και ιατρικό κλάδο στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Για να ανοίξει ο δρόμος νίκης των εργατών, της νεολαίας και των αγροτών, οι αγωνιστές καλούνται να οργανώσουν σε τοπικό επίπεδο Συμβούλια Δράσης και να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη σύγκλιση Πανελλαδικής Εργατικής Συνέλευσης – με αντιπροσώπους από εργατικά σωματεία, επιτροπές αγώνα, αγροτικά μπλόκα, φοιτητικούς συλλόγους, κ.α. – για να αποφασίσουν ένα πρόγραμμα συντονισμού κινητοποιήσεων με σαφείς στόχους: εκδίωξη της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, συντριβή των μνημονίων, κατανίκηση του αντιδραστικού κινήματος Κούλη-ακροδεξιών-ρατσιστών, ανατροπή της χούντας Τσίπρα απ’ τα αριστερά, για εργατική εξουσία. – Αθήνα 14/2/2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s