► Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΝ ΕΧΕΙ ΕΞΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΓΑΛΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ!

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ!

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ!

fullsizeoutput_52cd

Ο Ζερόμ Ροντρίγκεζ τραυματισμένος στο μάτι από αστυνομική σφαίρα καουτσούκ “φλας-μπολ” 4 χιλιοστών στο Παρίσι 26/2/2019.  Φωτό Zakaria Abdelkafi.

Η Κυβέρνηση του Γάλου Προέδρου Μακρόν και οι τεράστιες αστυνομικές δυνάμεις CRS (τα γαλικά ΜΑΤ) έχουν εξαπολύσει πόλεμο ενάντια στους εργαζομένους και νεολαία. Καθώς η ΕΕ βυθίζεται όλο κα περισσότερο στην οικονομική και πολιτική κρίση, η αστυνομία του Μακρόν προσπαθεί να κατστείλει το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων και να τρομοκρατήσει όλη την ευρωπαϊκή εργατική τάξη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το προηγούμενο Σάββατο ένας φωτογράφος έχασε το χέρι του από αστυνομική κροτίδα καθώς φωτογράφιζε την επίθεση των CRS. Τις περασμένες βδομάδες δεκάδες διαδηλωτές έχουν τραυματιστεί σοβαρά στα μάτια και στο σώμα από κροτίδες και παλστικές σφαίρες των CRS.

Αλλά το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων όλο και δυναμώνει σε μια εξέγερση ενάντια στον Μακρόν. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν για 13η βδομάδα στις μεγάλες εργατουπόλεις Μασαλία, Μονπελιέ, Μπορντό, Τουλούζ και Λιόν. Η λεγόμενη Πέμπτη Δημοκρατία της Γαλίας έχει μπεί σε μια περίοδο εμφυλίου πολέμου καθώς οξύνονται οι συγκρούσεις των εργαζομένων και της νεολαίας με τα CRS. Ένα φαινόμενο που παρατηρείται σ’ όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα με τις επιθέσεις γκλομπ, κροτίδων, σφαίρες καουτσούκ και χημικών από τα ΜΑΤ.

paris 12 jan 2018

Από μαζική διαδήλωση στο Παρίσι το Γενάρη. Τα Κίτρινα Γιλέκα απαιτούν την παραίτηση   του Προέδρου Μακρόν. Φωτό C. Hartmann

Ο γνωστός Αριστερός Γάλος διανοούμενος Μισέλ Ονφρέ σε πρόσφατο κείμενο του (6/2/2019, Le Brute https://michelonfray.com) αποκαλύπτει την υποστήριξη του καπιταλιστικού γαλικού Τύπου προς το καθεστώς Μακρόν και τις βίαιες μεθόδους ενάντια στους διαδηλωτές. Ο Ονφρέ κατηγορεί το Γάλο Πρόεδρο Μακρόν ότι σκοπός του δεν είναι «να διατηρήσει την ειρηνική κοινωνική τάξη», αλλά αντίθετα να καταστείλει βίαια τις κοινωνικές διαμαρτυρίες.

Ο Ονφρέ γράφει ότι οι κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων δεν ξεκίνησαν απλά και μόνο ως μια διαμαρτυρία αγροτών στην αύξηση της τμής της βενζίνης, όπως παρουσιάζεται από το γαλικό και διεθνή Τύπο, αλλά ως αντίδραση στην πολιτική του Γάλου Προέδρου. Οι Γάλοι είπαν «δεν μπορούμε να πληρώνουμε πια!».

Αντί να ακούσει τις διαμαρτυρίες, γράφει ο Ονφρέ, ο Μακρόν εξαπόλυσε τη βία των CRS ενάντια στα Κίτρινα Γιλέκα και είναι υπεύθυνος αυτός ως ηγέτης της Γαλίας για κάθε τραυματισμό από τα CRS. Ο Μακρόν κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι δεν είναι παρά ρατσιστές, αντι-σημίτες και ομοφοβικοί και τους εργαζομένους με μισθούς πείνας ότι «δεν δουλεύουν και πολύ».

Ο Ονφρέ τονίζει ότι η ρίζα του προβλήματος βρίσκεται στη «νεοφιλελεύθερη Συμφωνία του Μάαστρχτ” (1992) που είναι το ευαγγέλιο του πρώην χρηματιστή και τραπεζίτη Μακρόν. Ο Μακρόν διατήρησε τους «φορολογικούς παραδείσους» και εξαφάνισε τους φόρους για τους πλούσιους.

Αυτή είναι η πολιτική του Τραμπ και η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα που δεν επιβάλλει φόρους στις τράπεζες και στους εφοπλιστές και ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις διαρκώς μειώνεται.

Όμως για τους εργαζομένους και άνεργους, υπάρχει 24% ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ και διαρκώς αυξανόμενοι οικιακοί λογαριασμοί.

fullsizeoutput_510a

Από τις μαζικές πορείες των εκπαιδευτικών και φοιτητών το Γενάρη για τη μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών. Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα τους επιτέθηκε με τα ΜΑΤ των γκλομπ, χημικών και κροτίδων που τραυμάτισαν διαδηλωτές. Φωτό Ε.Α.

Η βία και τρομοκρατία των αστυνομικών δεν είναι μόνο η μέθοδος επιβολής της βάρβαρης λιτότητας των μνημομιών. Είναι ο ταξικός εμφύλιος πόλεμος που έχουν κηρύξει οι γραφειοκράτες των Βρυξελών οι τραπεζίτες και τα αφεντικά ενάντια στους εργαζομένους, αγρότες και νεολαία, όπως οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι ενάντια στη Συρία, στο Αφγανιστάν και στην Αφρική, και ο ρατσιστικός πόλεμος ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αντίσταση των εργαζομένων μετατρέπετεαι σε εξέγερση και μαζική δράση της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης ενάντια στην ΕΕ. Η Ακροδεξιά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την αντίσταση, οργή και συναίσθημα προδοσίας των εργαζομένων, καθώς τα Σοσιαλδημοκρατικά και Αριστερά κόμματα αποδέχτηκαν και αποδέχονται το Μάαστριχτ και την ΕΕ.

Το καθήκον των αγωνιστών είναι η ταξική πάλη για ένα επαναστατικό μαρξιστικό κόμμα που θα ηγηθεί της εξέγερσης ενάντια στην ΕΕ για την ανατροπή του καπιταλισμού, με προοπτική τις Ενωμένες Σοσιαλιστικές Χώρες της Ευρώπης.-

fullsizeoutput_4a3f

Από απεργιακή πορεία νοσοκομειακών τον περασμένο Νοέμβρη στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ! – ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 11-3 ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ 11/2/2019

ΘΕΜΑ: Κλήση από το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος για Ανωμοτί κατάθεση σε Συνδικαλιστές. Ανακάλυψαν ότι πρώτη φορά στη μεταπολίτευση κινδυνεύει η Δημοκρατία από την ΠΟΕΔΗΝ

Για πρώτη φορά μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενεργοποιείται το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος που ανήκει στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής/ Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας κατά του Συνδικαλιστικού Κινήματος.
Σε συγκέντρωση Συνδικαλιστικών Στελεχών 2/4/2018 έξω από το Μέγαρο Μαξίμου ζητήσαμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας για να θέσουμε τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Υγεία και οι λιγοστοί εργασιακά εξουθενωμένοι εργαζόμενοι.
Επίσης λόγω Πρωταπριλιάς επισημάναμε τα ψέματα της κυβέρνησης. Αντί συνάντησης μας «λιάνισαν» στο ξύλο τα ΜΑΤ. Τραυματίστηκαν συνάδελφοι οι οποίοι διακομίσθησαν για πρώτες βοήθειες σε εφημερεύον Νοσοκομείο.
Σε άλλη κινητοποίηση μας κατέσχεσαν τη ντουντούκα η οποία βρίσκεται στην Κρατική Ασφάλεια όπως ενημερώθηκε η δικηγόρος μας και εξετάζεται ως προϊόν εγκληματικής οργάνωσης για ταυτοποίηση των αποτυπωμάτων.
Σε αυτή την ντουντούκα παρεμπιπτόντως υπάρχουν τα αποτυπώματα και του Πρωθυπουργού, ο οποίος ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμμετείχε στις κινητοποιήσεις μας κρατώντας την ντουντούκα για να χαιρετίσει τους εργαζόμενους. Τότε που το Κόμμα του είχε κηρύξει ανένδοτο κατά των Μνημονίων. 
Το εν λόγω τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος έστειλε κλήση για παροχή εξηγήσεων στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και την Προεδρεύουσα του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός που ήταν μία από τους συναδέλφους που τραυματίστηκαν και διεκομίσθη σε Νοσοκομείο. Και δεν ξέρουμε πόσες άλλες θα ακολουθήσουν.
Η κλήση έγινε για να εξεταστούν ανωμοτί στο πλαίσιο διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης με αδικήματα το μισό ποινικό κώδικα όπως διατάραξη ειρήνης, αντίστασης, σωματικές βλάβες κ.α. Ανακάλυψαν ότι η Δημοκρατία κινδυνεύει από την ΠΟΕΔΗΝ και τους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια που καθημερινά σώζουν ζωές ασθενών.
Την Τρίτη 12/2/2019 κηρύσσουμε Παννατική Στάση Εργασίας 11.00 πμ – 15.00 μμ και συγκέντρωση 11:30 πμ στο Τμήματα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.
Η Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11.30πμ την ώρα που θα καταθέτουμε για να διαπιστώσουμε και εμείς ποιος και πόσος μεγάλος είναι ο κίνδυνος για το δημοκρατικό πολίτευμα από την ΠΟΕΔΗΝ.
Καλούμε συνδικαλιστικούς, κοινωνικούς φορείς, τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου πλην Χρυσής Αυγής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. Να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Να πάρουν θέση στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν την καταστολή των κινητοποιήσεων. Θέλουν να επιβάλλουν «Γενικό Σιωπητήριο». Μας αφορά όλους.
Σας κοινοποιούμε τις κλήσεις για παροχή εξηγήσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s