► ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΦΑΙΡΕΣ! – ΝΕΑ ΑΚΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΔΩΡΟ 40 δισ. ευρό ΣΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ» ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

fullsizeoutput_5278

Από την απεργιακή κινητοποίηση των ταχυδρομικών τον περασμένο μήνα. Οι ΕΕ-ΔΝΤ και τραπεζίτες απαιτούν άμεσο ξεπούλημα.  

«H Eλληνική Kυβέρνηση δέχθηκε να μειωθούν οι συντάξεις, αλλά δεν επέβαλε φόρους στους εφοπλιστές». – Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, τον Οχτώβρη 2017, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η πανάθλια μνημονιακή μειοψηφική κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα και λοιπά κουρέλια συμφώνησε με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (γνωστών χρηματοδοτών ακροδεξιών οργανώσεων όπως είχε αποκαλύψει η εγγλέζικη εφημερίδα The Guardian), οι εφοπλιστές να καταβάλουν εθελοντικά» φόρο 10% ως φυσικά πρόσωπα στα έσοδα τους από τα μερίσματα των ναυτιλιακών επιχειρήσεων τους!

Όπως αποκάλυψε με υπερηφάνεια προχτές Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, «στο πλαίσιο της προσφοράς τους προς την ελληνική οικονομία» (!) οι εφοπλιστές προσωπικά θα καταβάλουν «οικιοθελώς» (!!) ένα 10% ως φόρο εισοδήματος, ενώ οι επιχειρήσεις τους θα συνεχίσουν να μην πληρώνουν καθόλου φόρους!!!

Θρασύτατα ο Βενιάμης απαίτησε ναυτιλιακές σχολές όπως τις θέλουν οι εφοπλιστές για Έλληνες αξιωματικούς, και μισθούς πείνας για τα πληρώματα.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε οι τράπεζες πληρώνουν φόρους (η φορολογία τους έχει «αναβληθεί» (!) μέχρις να καταφέρουν να αναπληρώσουν τη ζημιά από το «κούρεμα» των ελληνικών κρατικών ομολόγων το 2012 (PSI)!

fullsizeoutput_5197

Απεργοί εκπαιδευτικοί έξω απο τη Βουλή στις 18/1/2019. Φωτό Ε.Α.

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Δραγασάκης (πού πήγε στο Πεκίνο και ξεπούλησε το λιμάνι Πειραιά ενώ οι Συριζαίοι στην Ελλάδα ορκιζόντουσαν στον αγ. Νικόλαο ότι τα λιμάνια θα μείνουν στο δημόσιο) ετοιμάζει εντατικά ένα ακόμη μνημονιακό νομοσχέδιο για να ακυρώσει εντελώς το Νόμο Κατσέλη (ν. 3869/2010) και να αρπάξουν πιο γρήγορα οι τράπεζες και τα χετζ-φαντς σπίτια, μαγαζιά και χωράφια.

Το μνημόνιο αναφέρει ότι τα «κόκκινα δάνεια» πρέπει μέχρι το 2021 να αποτελούν μόνο 20% των συνολικών δανείων μιας τράπεζας. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 48%. Οι στόχοι που επέβαλαν ΕΕ-ΔΝΤ στις τράπεζες είναι 40.000 πλειστηριασμοί ακινήτων μέσα στο 2019 και 130.000 μέχρι το 2021!

Πώς γίνεται αυτό; Το μνημόνιο (καλοκαίρι 2018) το αναφέρει: δίνει συγχαρητήρια στα ΜΑΤ για τη δράση τους (ξύλο με γκλομπ, χημικά, συλλήψεις) στην επιβολή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο Δραγασάκης με την ανεξάρτητη Τράπεζα της Ελλάδας, όργανο της ΕΚΤ, σχεδιάζουν την ίδρυση ενός «Οχήματος Ειδικού Σκοπού», ένα οικονομικό οργανισμό στον οποίο θα μεταφερθούν ο «Αναβαλλόμενος Φόρος» των τραπεζών (περίπου 7,5 δισ. ευρό) μαζί με τα  «κόκκινα δάνεια» (περίπου 40 δισ. ευρό). Αυτός ο οργανισμός θα πουλάει τα «κόκκινα δάνεια» στα χετζ φαντς «επενδυτές».

Εγγυητής θα είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Δηλαδή τη ζημιά 40 δισ. των ελληνικών τραπεζών από τα «κόκκινα δάνεια» θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι! Για μια ακόμη φορά!

Η μόνη λύση είναι η εθνικοποίηση των τραπεζών και των εφοπλιστικών και μεγάλων επιχειρήσεων, η διαγραφή του δημόσιου χρέους και των χρεών των εργατικών νοικοκυριών, από μια εργατική κυβέρνηση κεντρικά σχεδιασμένης σοσιαλιστικής οικονομίας. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s