► ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!

► ΜΑΔΟΥΡΟ:  ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΡΟΔΟΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΤΩ ΣΤΙΣ ΕΠΑ!

4 2 2018 workers sidor steel plant avn photo

Συγκέντρωση (4/2/2018) εργαζομένων στην εθνικοποιημένη χαλυβουργία SIDOR, υποστηριχτών του Μαδούρο. Φωτό AVN.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε όλο τον κόσμο να εναντιωθεί στον Τραμπ και δήλωσε ότι δεν θα υποταχτεί στη Γουάσινγκτον και δεν θα γίνει ποτέ ένας προδότης.

Ο Μαδούρο τόνισε ότι ο Τραμπ θέλει να αρπάξει τον πλούτο της Βενεζουέλας, πετρέλαιο, χρυσό, φυσικό αέριο, διαμάντια και σίδηρο.

Ο Μαδούρο είπε ότι είναι «τρέλλα» να μιλά ο Τραμπ για πόλεμο στον 21ο αιώνα. Αναρωτήθηκε αν ο Τραμπ θέλει να δημιουργήσει ένα Βιέτ-ναμ στη νότια Αμερική.

Τόνισε ότι οι «δεξιοί συνωμότες» υποστηρίζουν τον Τραμπ και ζητάν να εισβάλει στη Βενεζουέλα. Ο Μαδούρο είπε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Βενεζουέλας θα προστατεύσουν τη χώρα από οποιονδήποτε εισβολέα.

Ο Μαδούρο υπογράμμισε ότι ο υπερ-πληθωρισμός έχει δημιουργήσει τρομερή ζημιά στη χώρα. Ο στρατός της Βενεζουέλας σταμάτησε την είσοδο στη χώρα «ανθρωπιστικής βοήθειας» καθώς ο Μαδούρο ανακοίνωσε ότι αν θέλουν οι ΕΠΑ και η ΕΕ πραγματικά να βοηθήσουν το λαό της Βενεζουέλας, τότε δεν έχουν παρά να άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει.

fullsizeoutput_5292

Από τη διαδήλωση στην Αθήνα (31/1/2019) υποστήριξης της Βενεζουέλας. Φωτό Ε.Α.

Η ουσιαστική αιτία που σπρώχνει τις ΕΠΑ στον πόλεμο και στην αλλαγή καθεστώτος στη Βενεζουέλα είναι η οικονομική και πολιτική κρίση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Οι ΕΠΑ, ΕΕ και Βρετανία έχουν εμπλακεί σ’ ένα παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο και φοβούνται μια τραπεζική κατάρρευση.

Το «Αμερικάνικο Όνειρο» και η «Πλούσια Ευρώπη» έχουν μετατραπεί σε εφιάλτες χρέους, φτώχειας, ανεργίας, ρατσισμού.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση επέβαλε τη λιτότητα, διχτατορικά διατάγματα και πολέμους και έχει αναγκάσει εκατομμύρια στην Ευρώπη και στις ΕΠΑ να απεργούν και να διαδηλώνουν. Αυτή η αντίσταση στη λιτότητα τώρα παίρνει μορφές εξέγερσης, παρά τις προσπάθειες των ρεφορμιστικών συνδικαλιστικών ηγεσιών να συγκρατήσουν την οργή και ορμή του εργατικού κινήματος και της νεολαίας.

NL VENEZUELA

Από τη διαδήλωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα στην Κεντρικη Τράπεζα της Αγγλίας στο Λονδίνο την Πέμπτη. Η Τράπεζα κατακρατεί 31 τόννους χρυσού της Βενεζουέλας αξίας $1,3 δισ. Φωτό The News Line

Το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο τη Βνεζουέλα ενάντια στην επίθεση των ΕΠΑ, ΕΕ και των συμμάχων τους. Οι αγωνιστές πρέπει να απαιτήσουν την οργάνωση πολιτικών απεργιών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, και την υποστήριξη της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση.

Αυτή η πάλη είναι αναπόσπαστο μέρος της σημερινής ταξικής πάλης για τη συντριβή των μνημονίων και του Κούλη, για έξοδο απο ΕΕ και ΝΑΤΟ, για ανατροπή της μειοψηφικής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, για να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία σε μια εργατική σοσιαλιστική κυβέρνηση. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s