► Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ – Η ΕΕ ΣΕ ΑΚΟΜΗ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΚΡΙΣΗ!

► ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – Η CGT ΚΗΡΥΞΕ 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

► ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

milan-november-16-2018-students-450w-1233315436

Από τη διαδήλωση μαθητών/τριών στο Μιλάνο (16/11/2018) ενάντια στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης για τα σχολεία.

Η ύφεση στην ιταλική οικονομία βάθυνε στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 με το ΑΕΠ στο -0,2%. Το προηγούμενο τρίμηνο (Ιούλης-Σεπτέμβρης) το ΑΕΠ ήταν -0,1%. Στη Γερμανία αναθεωρήθηκε προς τα κάτω η πρόβλεψη για το ΑΕΠ: από 1,8% σε 1%.

Όλες οι τράπεζες της Ιταλίας (όπως και οι δυο μεγαλύτερες της Γερμανίας) είναι χρεοκοπημένες με “κόκκινα δάνεια” που υπολογίζονται στα 200 δισ. ευρό. Επίσης κατέχουν 20% του δημόσιου χρέους (ομόλογα) της Ιταλίας.

Διαδοχικές ιταλικές κυβερνήσεις “ανακεφαλαίωσαν” με δισεκατομμύρα ευρό τις τράπεζες για να αποφευχθεί μια τραπεζική κατάρρευση που θα εξαπλωθεί αμέσως στις τράπεζες της Γαλίας, Γερμανίας και Ισπανίας που κατέχουν μεγάλο αριθμό ιταλικών ομολόγων (15%) και έχουν δανείσει τεράστια ποσά στις ιταλικές τράπεζες.

Στις 2 Γενάρη κήρυξε χρεοκοπία η ιταλική τράπεζα Banca Carige την οποία τώρα προσπαθεί να ξεπουλήσει η ΕΚΤ (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα).   

Η Δεξιά ρατσιστική κυβέρνηση συνασπισμού που κυβερνά την Ιταλία προπαθεί απελπισμένα να λύσει το Γόρδιο Δεσμό της οικονομικής κρίσης. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο στο σημερινό καπιταλισμό της παγκόσμιας κρίσης.

Η ΕΕ και οι τραπεζίτες απαιτούν την άμεση εφαρμογή μέτρων βάρβαρης λιτότητας από την ιταλική κυβέρνηση για να αποφευχθεί η οικονομική κατάρρευση. Όμως τα δυο κόμματα τής ιταλικής κυβέρνησης κέρδισαν τις εκλογές με πρόγραμμα την έξοδο από τη λιτότητα. Τα νέα μέτρα λιτότητας θα οδηγήσουν αναπόφευχτα σε τεράστιες ταξικές συγκρούσεις.

fullsizeoutput_52a4

Από τις χτεσινές (Σάββατο 2 Φλεβάρη) κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι ενάντια στην αστυνομική βία. Φωτό Francois Mori

Οι συνεχείς διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων και οι απεργίες στη Γαλία είναι ένα δείγμα της οργής των εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και μικροεπαγγελματιών ενάντια στα μέτρα λιτότητας.

Αυτή η οργισμένη αντίσταση μετατρέπεται σε εξεγερτικές κινητοποιήσεις καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να επιβιώσουν.

Ο Πρόεδρος Μακρόν αποφάσισε να πάρει κι άλλα μέτρα καταπίεσης και καταστολής ενάντια στις κινητοποιήσεις. Στη γαλική βουλή ψηφίζεται νόμος που θα δίνει διχτατορικές εξουσίες σε Περιφερειάρχες και στην αστυνομία. Αν ψηφιστεί η αστυνομία θα καταρτίσει καταλόγους και φακέλους με τα ονόματα όσων έχουν συλληφθεί σε διαδηλώσεις και όσων νομίζει ότι μπορεί να δημιουργήσουν επεισόδια. Η αστυνομία θα έχει το δικαίωμα να τους φυλακίζει τις μέρες διαδηλώσεων.

Αυτό το μέτρο είχε εφαρμοστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση που είχε κηρύξει διχτατορική “κατάσταση έκτακτης ανάγκης”. Επίσης το νομοσχέδιο της γαλικής κυβέρνησης προβλέπει πρόστιμο 15.000 ευρό σε διαδηλωτή που φορά κράνος ή έχει καλυμμένο το πρόσωπο του.

Για την Τρίτη 5 Φλεβάρη η CGT κήρυξε 24ωρη Γενική Απεργία και καλεί σε υποστήριξη του αγώνα των Κίτρινων Γιλέκων. Μετά από 12 βδομάδες κινητοποιήσεων η ηγεσία της CGT θυμήθηκε να κηρύξει απεργία!

Τα κύρια αιτήματα της Γενικής Απεργίας είναι για 1.800 ευρό κατώτερο μισθό και σύνταξη, ίδια αμοιβή για άντρες και γυναίκες, μείωση του ΦΠΑ, αύξηση φορολογίας στους πλούσιους, ανάπτυξη των κοινωνικών υπηρεσιών και σεβασμό στα δημοκρατικά δικαιώματα.

Η ηγεσία της CGT αρνείται να οργανώσει με τις άλλες ομοσπονδίες Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας για την ανατροπή του Μακρόν, όπως απαιτούν τα Κίτρινα Γιλέκα.-

fullsizeoutput_52aa

Από τη σημερινή πανελλαδική συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια Θεσσαλίας. Φωτό larissanet.gr

► ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ!

Ενημέρωση Κυριακή 3/2: Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας πανελλαδική συνέλευση αγροτών που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων με συμμετοχή περίπου 200 αγροτών. Αποφασίστηκε “κλιμάκωση των κινητοποιήσεων”, με κλείσιμο των αυτοκινητόδρομων, και κάλεσμα στους αγρότες όλης της Ελλάδας να μπουν στον αγώνα. Για τις χαμηλές τιμές στο μπαμπάκι θα γίνει προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η συνέλευση ζητά και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.-

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s