► «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!»

► Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑ!

► ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ! 

fullsizeoutput_5292

fullsizeoutput_5298

Από τη σημερινή πορεία αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα και καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πραξικοπήματος των ΕΠΑ. Φωτό Ε.Α.

Περίπου 600 εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν σήμερα Πέμπτη βράδυ ενάντια στο πραξικόπημα των ΕΠΑ στη Βενεζουέλα. Την κινητοποίηση οργάνωσαν η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης και κόμματα της Αριστεράς.

Η πορεία, με κορυφή το πανό της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης «Somos Venezuela – Είμαστε Όλοι Βενεζουέλα», ξεκίνησε από τα Προπύλαια, πέρασε από τα γραφεία της ΕΕ στην Αθήνα και κατέληξε στην αμερικανική πρεσβεία.

Σ’ όλη τη διάρκεια της πορείας οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στους ιμπεριαλιστές ΕΠΑ και ΕΕ, για αλληλεγγύη στο λαό και στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας και κάλεσαν την κυβέρνηση Τσίπρα να μην υποστηρίξει το πραξικόπημα.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους και σημαίες η Λαϊκή Αντίσταση, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (ΝΑΡ και ΣΕΚ), η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ, η ΛΑΕ, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας και το ΠΑΚΣ.

Κλούβες των ΜΑΤ είχαν τοποθετηθεί μπροστά στα γραφεία της ΕΕ, στη Ρηγίλλης και στην Πρεσβεία των ΕΠΑ. –

fullsizeoutput_52a2

Δεκάδες τρακτέρ διαδήλωσαν σήμερα Παρασκευή βράδυ στο κέντρο της Λάρισας. Φωτό larissa net.gr

ΑΓΩΝΑΣ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΔΙΑΔΛΩΣΗ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3/2 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ

Εντυπωσιακή διαδήλωση δεκάδων τρακτέρ στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας σήμερα Παρασκευή 1/2. Πανελαδική Συνέλευση την Κυριακή 3 Φλεβάρη στο Μπλόκο Νίκαιας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων σε ανακοίνωση της αναφέρει:

«Το ρόλο του διπρόσωπου Ιανού παίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης. Με το ένα του πρόσωπο παρουσιάζεται σαν “φίλος και υποστηρικτής” των αγωνιζόμενων αγροτών, καλώντας μας σε διάλογο. Και με το άλλο, ως εκφραστής των μνημονίων και τοποτηρητής των δανειστών, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να ικανοποιήσει αγροτικά προβλήματα γιατί δεν το επιτρέπουν τα “δημοσιονομικά δεδομένα” και η υποχρέωση για “ματωμένα πλεονάσματα”.

[…] Η κυβέρνηση προσφέρει 1,1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για φτηνό πετρέλαιο στους εφοπλιστές, τους ιδιοκτήτες αεροπορικών εταιριών, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοκλινικάρχες, αλλά ούτε ένα ευρώ για το πετρέλαιο των αγροτών που το πληρώνουμε μέχρι και 1,40 ευρώ το λίτρο. […]

Και με την ευκαιρία δηλώνουμε ότι ως οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς τασσόμαστε υπέρ μιας πολύ μεγαλύτερης αύξησης του κατώτατου μισθού για τους εργαζόμενους, διαμηνύοντας στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται ούτε οι αγρότες, ούτε οι εργάτες, ούτε τα άλλα λαϊκά στρώματα θα πέσουν στη λούμπα του “κοινωνικού αυτοματισμού” που η ίδια θέλει να μας σπρώξει.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους να ενισχύσουν κι άλλο μπλόκα, ώστε, έχοντας ως όπλο μας και τη λαϊκή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη, να δυναμώσουμε την αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας.

Την Κυριακή 3 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ, στη Νίκαια της Λάρισας, θα οργανώσουμε πανελλαδική σύσκεψη στην οποία θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα». –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s