► ΚΑΤΩ Η «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ», ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ! – ΜΕ ΤΟ ΣΟΒΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Η ΔΕΞΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΠ’ Τ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

4-tsipras-zaev

Τα βαλκάνια τσιράκια του ιμπεριαλισμού Τσίπρας και Ζαέφ στις Πρέσπες. Μνημόνια λιτότητας, πόλεμοι και συμφωνίες προς χάριν των ιμπεριαλιστών ΕΕ και ΕΠΑ. Φωτό Γραφείο Έλληνα Πρωθυπουργού.

Την περασμένη Κυριακή η Δεξιά κινητοποίησε δεκάδες χιλιάδες στο Σύνταγμα ενάντια στη ψήφιση την Πέμπτη τής «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τη μειοψηφική κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα και τα ρετάλια του μικροκομματισμού.

Η Δεξιά προσπαθεί να αρπάξει την εξουσία με το μοντέλο Ουκρανία: με μαζική κινητοποίηση όλου του αντιδραστικού συρφετού: σοβινιστές, χουντικούς, ρατσιστές, φασίστες, θρησκόληπτους, τσιφλικάδες, βασιλικούς, εισοδηματίες, τραμπούκους, παραστρατιωτικούς κ.α. που αποτελούν ιστορικά τη ραχοκοκαλιά της Δεξιάς στην Ελλάδα από την εποχή της Διχτατορίας του Μεταξά (1936).

Αυτές τις αντεπαναστατικές δυνάμεις έχει οργανώσει και κινητοποιεί η Νέα Δημοκρατία σε συμμαχία με την εκκλησία, τη Χρυσή Αυγή και τις άλλες φασιστικές και νεο-ναζιστικές οργανώσεις, τις παραστρατιωτικές ομάδες κ.α.

Στην Ελλάδα η άρχουσα τάξη δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα μαζικό ρατσιστικό κόμμα, όπως σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, μετά τη στασιμότητα της Χρυσής Αυγής. Ένα τέτοιο κόμμα θα κυβερνούσε με τη ΝΔ σε μια μνημονιακή κυβερνητική χούντα που θα συνέτριβε την εργατική τάξη και τη νεολαία για δεκαετίες.

Το σχέδιο αυτό της άρχουσας τάξης των τραπεζιτών, εφοπλιστών επιχειρηματιών και της ΝΔ, μπορεί και ελκύει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού δεξιού προσανατολισμού που υποφέρει από τη βάρβαρη λιτότητα, ανεργία και φτώχεια των μνημονίων ΕΕ-ΔΝΤ.

Με τίποτα η ΝΔ δεν θα μπορούσε να κινητοποιήσει μεγάλα τμήματα του πληθυσμού υπέρ της ΕΕ στη σημερινή συγκυρία. Το Δημοψήφισμα του 2015 είναι απόδειξη.

Η ΝΔ και η συμμαχία της με τους ρατσιστές, φασίστες, εκκλησία έχουν ντυθεί Μακεδονομάχοι Έλληνες για να δημιουργήσουν μαζικές κινητοποιήσεις εκδίωξης της αδύναμης Κυβέρνησης Τσίπρα και να εγκαθιδρύσουν μια καθαρά ρατσιστική αντεπαναστατική κυβέρνηση.

Με το μοντέλο των φασιστικών συμμοριών στην Ουκρανία, την Κυριακή οι σοβινιστές-χρυσαυγίτες-θρησκόληπτοι επιτέθηκαν με άγρια βία στη Βουλή και στα ένοπλα ΜΑΤ τα οποία τους έλουσαν με χημικά και ξύλο.

Η εργατική τάξη και η νεολαία με τα συνδικάτα, οργανώσεις και κόμματα της, πρέπει να αναπτύξει άμεσα δράση για την ανατροπή απ’ τ’ αριστερά της κοινοβουλευτικής μειοψηφικής χούντας Τσίπρα με την οργάνωση εξεγερτικής Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας.

Οι φασίστες και ρατσιστές μπορούν να συντριβούν με την οργάνωση από τα εργατικά συνδικάτα και κόμματα και από τις οργανώσεις της νεολαίας, Εργατικής Πολιτοφυλακής και Ομάδων Αυτοάμυνας σε κάθε περιοχή.

ΑΝΤΑ

Το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην αντι-εθνικιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια την περασμένη Κυριακή. Σχεδόν πανομοιότυπα και τα συνθήματα του ΚΚΕ. Δήθεν αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα στο αντιδραστικό πατσιφιστικό πλαίσιο της «ειρηνικής συνύπαρξης με τον ιμπεριαλισμό» του σταλινισμού. 

Στην αντι-εθνικιστική συγκέντρωση που οργάνωσαν Αριστερά κόμματα στα Προπύλαια την Κυριακή, το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανάφερε: «ΟΧΙ στη ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ των ΠΡΕΣΠΩΝ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ – ΦΑΣΙΣΜΟ – ΠΟΛΕΜΟ — ΕΙΡΗΝΗ και ΦΙΛΙΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ των ΛΑΩΝ».

Την Πέμπτη το ΚΚΕ οργανώνει συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θσσαλονίκη με συνθήματα: «Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ», «Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ», «Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό», «Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών». Αντι-ιμπεριαλιστικά συνθήματα στο πλαίσιο του μικροαστικού πατσιφισμού και της σταλινικής συνύπαρξης με τον καπιταλισμό.

Η μεγάλη πολιτική αδυναμία των κινητοποιήσεων του ΚΚΕ, τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων Αριστερών ενάντια στους σοβινιστές-εθνικιστές-φασίστες, είναι ότι οι ηγεσίες αυτών των Αριστερών κομμάτων αρνούνται να κηρύξουν ανοιχτό αγώνα για την ανατροπή της χούντας Τσίπρα. Παραμένουν στο αντι-φασιστικό, αντι-ρατσιστικό στάδιο αποκομμένο από την κύρια αποστολή της εργατικής τάξης και νεολαίας: την ανατροπή της μνημονιακής καπιταλιστικής κυβέρνησης.

Η διάλυση των μικρών αστικών κομμάτων, οι μετατάξεις βουλευτών (στην Ελλάδα και στη Βόρεια Μακεδονία) για να ικανοποιηθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ΝΑΤΟποίησης όλων των Βαλκανίων ενάντια στη Ρωσία, δείχνει τη διάλυση του σημερινού πολιτικού καθεστώτος.

Η υποστήριξη «ανεξάρτητων» βουλευτών προς τη χούντα Τσίπρα, είναι μόνο και μόνο για να ψηφιστεί η «Συμφωνία των Πρεσπών» από τη Βουλή. Αμέσως μετά θα αρχίσουν οι διαρροές που μπορεί σε σύντομο χρόνο να οδηγήσουν σε εκλογές.

fullsizeoutput_50b7

Από τη μεγαλειώδη πορεία των εκπαιδευτικών και φοιτητών την περασμένη Πέμπτη ενάντια στο Νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Αυτή είναι η επαναστατική δύναμη για τη συντριβή της μειοψηφικής χούντας Τσίπρα και της Δεξιάς συμμαχίας Κούλη, Χρυσής Αυγής, εθνικιστών, θρησκόληπτων, σοβινιστών, ρατσιστών και φασιστών για την κατάχτηση της εξουσίας. Φωτό Ε.Α.

Όλη η ενέργεια της εργατικής τάξης, των αγροτών και της νεολαίας πρέπει να κατευθυνθεί στην πάλη για την ανατροπή της χούντας Τσίπρα! Ο αγώνας ενάντια στους ρατσιστές-φασίστες και στους εθνικιστές είναι μέρος της πάλης ενάντια στη μνημονιακή μειοψηφική κυβέρνηση Τσίπρα, δεν είναι ξέχωρος από την ταξική πάλη, δεν μπορεί να είναι πατσιφιστικές ανοησίες.

Η ανατροπή του Τσίπρα με εξεγερτική μαζική Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με έξωση της γραφειοκρατίας από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, θα είναι και συντριβή του Κούλη και της συνωμοσίας της Δεξιάς.

Θα ανοίξει το δρόμο για τη συντριβή των μνημονίων, έξοδο από ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών και εργατική-αγροτική κυβέρνηση που θα βασίζεται σε συμβούλια και επιτροπές εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας, αγροτών, συνταξιούχων, μικροεπαγγελματιών. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s