► «Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!» – ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ, ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ!

► Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ 151 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΜΟΛΙΣ 149 (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ) ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ! – ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ Μ’ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!  

►Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

fullsizeoutput_511d

Από τη σημερινή (Πέμπτη) απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

«Η μόνη αντιπολίτευση είμαστε εμεις!», «Τσίπρα, Κούλη ακούστε το καλά – Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά!», «Αγώνα, αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας!», «Μόνιμη δουλειά για όλο το λαό – Όχι μόνο τον εκπαιδευτικό!», «Όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών!».

Αυτά τα συνθήματα, με σφυρίχτρες, τύμπανα, παλαμάκια και ντέφια, κυριάρχησαν στη σημερινή (Πέμπτη) ενθουσιώδη και μαχητική πορεία πάνω από 5.000 απεργών εκπαιδευτικών και φοιτητών, από την κατάληψη Πρυτανείας ΕΚΠΑ στη Βουλή.

Μπροστά στην πορεία το μεγάλο πανό της Κατάληψης Πρυτανείας Αναπληρωτών Εκπαιδ. Σωματείων, Φοιτ. Συλλόγων που ανάφερε: «ΥΠΑΚΟΥΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΔΟΥΛΟΙ ΤΕΛΟΣ! Να μην κατατεθεί το προσοντολόγιο έκτρωμα – Κανένας-Καμιά Απολυμένος–η».

fullsizeoutput_510a

Το πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανω Λιοσίων-Ζαφειρίου στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην πορεία συμμετείχαν μαζί με τα δεκάδες πανό των ΕΛΜΕ, Σωματείων, Συλλόγων και φοιτητών, με τα δικά τους πανό εργαζόμενοι ΟΤΑ, νοσοκομειακοί, ο Σύλλογος Εργαζομένων Καθηγητών σε Φροντιστήρια, η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας, συνδικαλιστικές παρατάξεις, το ΠΑΜΕ και αριστερά κόμματα.

fullsizeoutput_5197

Εκπαιδευτικοί έξω απο τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

Η σημερινή πορεία ήταν η μεγαλύτερη των εκπαιδευτικών και φοιτητών που απαιτούν την απόσυρση του πανάθλιου Νομοσχέδιο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση και τους διορισμούς εκπαιδευτικών.

17 jan 18 mr

Στα σκαλιά της Βουλής. Φωτό Μάριος Λώλος

Στη Βουλή οι αστυνομικές κλούβες απέκλεισαν τη λεωφ. Βασ. Όλγας, ενώ τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και γκλομπ στους φοιτητές που ανέβηκαν τις σκάλες από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη.

Διμοιρίες ΜΑΤ εμπόδισαν με ασπίδες και γκλομπ τους διαδηλωτές που προσπάθησαν να ανοίξουν δρόμο για να περάσει αντιπροσωπεία της κατάλειψης της Πρυτανείας και απεργών καθηγητών, από είσοδο δίπλα από το γκαράζ της Βουλής.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η μειοψηφική χούντα Τσίπρα βρήκε μόλις 149 βουλευτές να ψηφίσουν το προσοντολόγιο Γαβρόγλου! 126 βουλευτές ψήφισαν κατά και υπήρξαν 3 αποχές. Οι υπόλοιποι ούτε καν ψήφισαν!  

dsc04548

Μπροστά στο γκαράζ της Βουλής. Η πορεία προσπαθεί ν’ ανοίξει δρόμο σε αποκλεισμένη από τα ένοπλα ΜΑΤ αντιπροσωπεία των εκπαιδευτικών που σκόπευαν να παραδώσουν ψήφισμα στο Προεδρείο της Βουλής. Φωτό Ε.Α.

Χτες Τετάρτη βράδυ η μειοψηφική κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα μόλις επιβίωσε (151 ψήφοι) με τις ψήφους 6 δεξιών βουλευτών που προέρχονται από τρία διαφορετικά κόμματα.

Πριν τη ψηφοφορία ο Κομισάριος Οικονομικών της Ε.Ε. Μοσκοβισί επισκέφτηκε την Αθήνα για να διατάξει την κοινοβουλευτική χούντα να μην κάνει πίσω στο Νομοσχέδιο Γαβρόγλου και να αρπάξει άμεσα ακόμα περισσότερα σπίτια, μαγαζιά και χωράφια με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Πρόκειται για μια μνημονιακή χούντα που θα σκληρύνει τις επιθέσεις της στην εργατική τάξη, νεολαία, αγρότες, συνταξιούχους και μικροεπαγγελματίες, και θα συνεχίσει τα απάνθρωπα ρατσιστικά μέτρα ενάντια στους πρόσφυγες.

fullsizeoutput_519e

Πάνοπλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ καλοσορίζει φοιτητές και εκπαιδευτικούς στη Βουλή σήμερα. Φωτό Ε.Α.

Οι υποσχέσεις που δίνει η χούντα Τσίπρα και ο Γαβρόγλου σε καθηγητές και φοιτητές είναι φούμαρα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η χούντα – ή οποιαδήποτε άλλη μνημονιακή κυβέρνηση – θα κάνει τα πάντα για να καταστρέψει τις εργασιακές σχέσεις και των μόνιμων εκπαιδευτικών, να επιβάλλει με τη βία των ΜΑΤ “ελαστικές σχέσεις” με δούρειο ίππο το πανάθλιο προσοντολόγιο.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι στην πρωτοπορία της αντίστασης των εργαζομένων στα μνημόνια. Οι εκπαιδευτικοί και οι φοιτητές δεν πρέπει να παλεύουν μόνοι τους! Για τη νίκη απαιτείται η απεργιακή κινητοποίηση όλης τής εργατικής τάξης και νεολαίας, με την οργάνωση ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ για τη συντριβή των μνημονίων, του Κούλη και του Τσίπρα!

Για να ανοίξει ο δρόμος σε κυβέρνηση των εργαζομένων, της νεολαίας και των συμμάχων τους, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για εθνικοποίηση των τραπεζών, για διαγραφή του δημόσιου χρέους.-  

fullsizeoutput_51b9

Από την τεράστια απεργιακή διαδήλωση εκπαιδευτικών και γονέων στο Λος Άντζελες στις 15 Γενάρη 2019. Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν αύξηση της χρηματοδότησης στην παιδεία για προσλήψεις προσωπικού, λιγότερες ώρες δουλειάς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και αυξήσεις μισθών. Οι απεργίες και διαδηλώσεις των εκπαιδευτικών στις ΕΠΑ πραγματοποιούνται διαδοχικά από Πολιτεία σε Πολιτεία. Φωτό Robys Beck.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s