► ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ «ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ!

► Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΔΟΕ – ΟΛΜΕ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 17/1 10:00 ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

► Η ΑΔΕΔΥ ΚΗΡΥΞΕ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/1! 

fullsizeoutput_50d9

Η κορυφή της σημερινής απεργιακής πορείας στα Χαυτεία. Φωτό Ε.Α.

Με μεγάλη, ενθουσιώδη και σε ατμόσφαιρα νίκης απεργιακή πορεία σήμερα Δευτέρα μεσημέρι, από την Κατάληψη Πρυτανείας (Προπύλαια) στη Βουλή, πάνω από 2.500 εκπαιδευτικοί και φοιτητές απαίτησαν την οριστική απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου και το μόνιμο διορισμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ κάλεσαν τις ηγεσίες των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να κηρύξουν άμεσα 3ήμερη πανελλαδική απεργία (Τρίτη-Πέμπτη) με πορεία και συγκέντρωση στη Βουλή την Πέμπτη.

Η πορεία στη Βουλή συνάντησε τη συγκέντρωση εκπαιδευτικών που οργάνωσε το ΠΑΜΕ, και έτσι γέμισε το πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

fullsizeoutput_50b7

Γιούπι-για-για, γιούπι-γιούπι-για, Το ποτάμι πίσω δεν γυρνά! Φωτό Ε.Α.

Με συνεχή συνθήματα, παλαμάκια, τραγούδια, τύμπανα, σφυρίχτρες και κρόταλα, η πορεία ξεκίνησε στις 2:15 από τα Προπύλαια για τη Βουλή, με το μεγάλο πανό του Συντονιστικού Αναπληρωτών – Αδιόριστων Εκπαιδευτικών.

Ακολουθούσαν τα πανό των ΕΛΜΕ και Συλλόγων Εκπαιδευτικών, αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ, το μεγάλο φοιτητικό μπλόκο, αντιπροσωπίες νοσοκομειακών, γιατρών, συνδικαλιστικές παρατάξεις και αριστερά κόμματα.

Μερικά από τα συνθήματα στην πορεία: «Εμπρός λαέ μπορείς να τους νικήσεις!», «Αγώνα, αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό Παιδείας!», «Εδώ και τώρα απεργία!», «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή – αγώνας, ρήξη, ανατροπή!», «Μόρφωση δουλειά για όλο το λαό!», «Όχι στα παζάρια των γραφειοκρατών!», «Ετούτη η πορεία είναι η αρχή – έρχεται εξέγερση πανεκπαιδευτική!» κ.α.

Έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου) παρατασιούχοι-συμβασιούχοι των ΟΤΑ με το πανό τους μπήκαν στην πορεία. 

fullsizeoutput_50c2

Πανό εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Έξω από τη Βουλή είχαν στηθεί δυο μικροφωνικές, από την Κατάληψη Πρυτανείας και από το ΠΑΜΕ. Η εκπρόσωπος της Κατάληψης Πρυτανείας Βαγγελίτσα Δημοπούλου τόνισε την αποφασιστικότητα για νίκη των απεργών εκπαιδευτικών και απαίτησε την κήρυξη 3ήμερης απεργίας από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ. Επίσης μίλησαν ο Πρόεδρος της ΔΟΕ και ο Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ, αλλά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος αναφέρθηκαν σε απεργία.

Για σήμερα Δευτέρα η ΔΟΕ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ μόλις μια τρίωρη στάση 11-2 μμ.

Μετά τη σημερινή πορεία, για την Πέμπτη 17/1 η ΔΟΕ κήρυξε 24ωρη απεργία, ενώ η ΟΛΜΕ τρίωρη στάση 11-2 μμ, παρά το αίτημα των καθηγητών για 3ήμερη απεργία. Τελικά η ΑΔΕΔΥ κήρυξη 24ωρη απεργία για την Πέμπτη. 

Από το ΠΑΜΕ μίλησε η Δώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ από το ΠΑΜΕ που χτηπήθηκε από κροτίδα των ΜΑΤ στο κεφάλι την προηγούμενη Παρασκευή. Ανάφερε ότι η συμμετοχή στην απεργία ήταν μεγάλη και στην περιοχή της, Βύρωνα, ήταν 90%. Παρά τα μαχητικά της λόγια η Δριμάλα δεν απαίτησε απεργία.

fullsizeoutput_50a4

Χαμόγελα νίκης στη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Το φοιτητικό μπλοκ και αρκετά πανό εκπαιδευτικών – όχι από το ΠΑΜΕ – ανέβηκαν τη λεωφόρο Βασ. Όλγας που ήταν φραγμένη έξω από την κύρια είσοδο της Βουλής, από διπλή σειρά κλουβών της αστυνομίας συνοδεία διμοιριών ΜΑΤ!

fullsizeoutput_50c1

Το μαζικό φοιτητικό μπλοκ στη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Καθώς οι διαδηλωτές πλησίασαν τις κλούβες, τα ΜΑΤ τους ψέκασαν με δακρυγόνα, τους χτύπησαν με γλομπ και τους έριξαν κροτίδες πάνω στα σώματα τους!

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν με πολύχρωμα βεγγαλικά ψηλά προς το χτίριο της Βουλής! Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε συνέλευση στην κατειλημμένη πρυτανεία.

marios

Από την επίθεση με χημικά και γκλομπ των ΜΑΤ ενάντια στους φοιτητές και εκπαιδευτικούς έξω από τη Βουλή. Φωτό Μάριος Λώλος

Η σημερινή αναβολή της ψήφισης στη Βουλή του μισητού προσοντολόγιου – Νομοσχέδιου Γαβρόγλου, είναι μια πρώτη σημαντική νίκη του αγώνα των εκπαιδευτικών!

Αλλά η μνημονιακή κοινοβουλευτική μειοψηφική χούντα Τσίπρα επιμένει να ψηφιστεί το προσοντολόγιο αυτή την Πέμπη, αμέσως μετά τη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης την Τετάρτη το βράδυ.

Η πρώτη νίκη των εκπαιδευτικών – που είναι νίκη όλης της εργατικής τάξης και νεολαίας – πρέπει άμεσα να συνοδευτεί από 3ήμερη πανελλαδική απεργία (Τρίτη-Πέμπτη) των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ με στήριξη από 24ωρες απεργίες της ΑΔΕΔΥ ώστε όλος ο δημόσιος τομέας να παλέψει για την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου, που θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα στα μνημόνια!

Οι εκπαιδευτικοί και η ΑΔΕΔΥ πρέπει να ζητήσουν τη κήρυξη Γενικής Απεργίας Διαρκείας από τη ΓΣΕΕ.

fullsizeoutput_50cc

ΟΧΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ! Από τη σημερινή απεργιακή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Η μόνη και αληθινή αντιπολίτευση σήμερα στον Τσίπρα, τον Μητσοτάκη και τα μνημόνια, είναι ο αγώνας των εκπαιδευτικών και φοιτητών, μέρος της αντίστασης των εργαζομένων σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στη λιτότητα της φτώχειας και ανεργίας.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να απαιτήσουν την οργάνωση Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας για τη συντριβή των μνημονίων και την ανατροπή όποιας κυβέρνησης τα εφαρμόζει!

Για ν’ ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή του καπιταλισμού και την εργατική εξουσία που θα στηρίζεται στα συνδικάτα, εργατικές επιτροπές και καταλήψεις, νεολαία, αγρότες και λαϊκές συνελεύσεις. –

fullsizeoutput_50ae

Μέρος της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης εξω από τη Βουλή. Φωτό Ε.Α.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΓΩΝΑ 14/1 ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! 

[…]

  • Καταγγέλλουμε την ξεπουλημένη στάση της πλειοψηφίας των δύο ομοσπονδιών, που αρνούνται ακόμα και τώρα να κηρύξουν τριήμερη απεργία και να οργανώσουν αποφασιστικό αγώνα για την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου.
  • Τις επόμενες δύο μέρες μαζικά βγαίνουμε για εξορμήσεις στα σχολεία, μεταφέροντας το αγωνιστικό κλίμα του καυτού τετραημέρου καλώντας όλες και όλους να πάρουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους.
  • Την Τρίτη και την Τετάρτη καλούμε τους συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ να καλέσουν έκτακτες γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν 3μερη απεργία και ολομέλειες προέδρων. Η μαζική παρουσία όλων στις συλλογικές διαδικασίες θα επιβάλλει τη συνέχιση του αγώνα!
  • Καλούμε όλες και όλους να στηρίξουν έμπρακτα την κατάληψη της πρυτανείας, διατηρώντας την ως κέντρο αγώνα της μάχης που δίνουμε.
  • Χαιρετίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους που ήδη με τις αποφάσεις τους στέκονται στο πλευρό μας και δίνουμε από κοινού τη μάχη. Καλούμε κάθε εργαζόμενο/η, φοιτητή/τρια, άνεργο/η, γονείς, όλη την κοινωνία να ενώσουμε τις φωνές μας για το δικαίωμα όλων για μόνιμη και σταθερή εργασία, μόρφωση και αξιοπρεπή ζωή.
  • Καλούμε όλους και όλες σε νέα συνέλευση της κατάληψης αύριο Τρίτη 15/1 στις 18:30 για την οργάνωση των επόμενων δράσεων.
  • Την Τετάρτη 16/1 στις 8μμ θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας στην Αμερική. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
  • Καλούμε τους συναδέλφους/ισσες να αναλάβουν αντίστοιχες δράσεις σε όλη τη χώρα, στέλνοντας πανελλαδικό μήνυμα συνέχισης του αγώνα.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s