► ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ΤΕΛΟΣ! ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

► ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12:00: ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ! Η κυβέρνηση μειοψηφίας Τσίπρα ΑΝΕΒΑΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/1 τη σημερινή συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου! 

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 μ.μ. ΓΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟΥ-ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ! 

fullsizeoutput_4f68

Από τη μεγαλειώδη πορεία εξέγερσης των εκπαιδευτικών την περασμένη Παρασκευή. Για Γενική Απεργία Διαρκείας απόσυρσης του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου και μόνιμων διορισμών όλων των αναπληρωτών. Φωτό Ε.Α.

Η μνημονιακή υπόδουλη σε ΕΠΑ-ΕΕ κυβέρνηση συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ κατέρρευσε παρά την πλήρη υποστήριξη από την Μέρκελ και τον Τραμπ. Οι πιέσεις και αντιθέσεις που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλισμού στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα, είναι πολύ πιο δυνατές από τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Ο Τσίπρας διόρισε Υπουργό  Άμυνας τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη. Για πρώτη φορά στρατιωτικός χρίζεται υπουργός από την εποχή της χούντας των συνταγματαρχών! 

Τώρα ο απεργιακός αγώνας των εκπαιδευτικών, η εργατική τάξη και η νεολαία αντιμετωπίζουν την αδύναμη πολύχρωμη κυβέρνηση μειοψηφίας Τσίπρα.

Οι γραφειοκρατικές ηγεσίες σε ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ πρέπει να εξαναγκαστούν να καλέσουν άμεσα ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, για την απόσυρση του Νομοσχεδίου Γαβρόγλου, για τη νίκη των εκπαιδευτικών, που θα είναι μια ιστορική νίκη όλων των εργαζομένων ενάντια στα μνημόνια!

fullsizeoutput_4f88

Από την απεργιακή πορεία της Παρασκευής στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η κατάληψη της Πρυτανείας, η μεγαλειώδης απεργιακή πορεία της Παρασκευής, η θαρραλέα αντίσταση στη βία των ΜΑΤ, αποκάλυψαν τον εξεγερτικό χαραχτήρα του αγώνα των εκπαιδευτικών, που είναι στην εμπροσθοφυλακή τής πάλης τής εργατικής τάξης και νεολαίας για τη συντριβή των μνημονίων.

Τη Δευτέρα όλη η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να υποστηρίξουν ενεργά την απεργία και την πορεία στη Βουλή των εκπαιδευτικών, με κλειστά όλα τα σχολεία και με καταλήψεις.

Η νίκη των εκπαιδευτικών θα ανοίξει το δρόμο της εξέγερσης των εργαζομένων για τη συντριβή των μνημονίων βάρβαρης λιτότητας, την ανατροπή απ’ τα αριστερά του Τσίπρα, τη διάλυση του Μητσοτάκη και των ρατσιστών-φασιστών!

paris 12 jan 2018

Χτες Σάββατο πάνω από 100.000 εργαζόμενοι και νεολαία διαδήλωσαν στη Γαλία ενάντια στην κυβέρνηση του Προέδρου Μακρόν, για 9η συνεχή βδομάδα. Φωτό C. Hartmann

Τα αιτήματα και οι ανάγκες των εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας, συνταξιούχων και μικροεπαγγελματιών, μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με την ανατροπή του καπιταλισμού και την εγκαθίδρυση μιας εργατικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης εξόδου από ΕΕ και ΝΑΤΟ, διαγραφής του δημόσιου χρέους και εθνικοποίησης των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.

Οι αγωνιστές στη νεολαία και στο εργατικό κίνημα καλούνται στο ιστορικό καθήκον δημιουργία ενός μαζικού μαρξιστικού επαναστατικού κόμματος για τη νίκη τής εργατικής τάξης και των συμμάχων της. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s