► AΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΜΕΡΚΕΛ: ΤΑ ΜΑΤ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΚΛΟΜΠ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ!

Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 13:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!

¡»«Õ¡ - ”’√ ≈Õ‘—Ÿ”« ƒ…¡Ã¡—‘’—…¡” √…¡ ‘«Õ ≈–…” ≈ÿ« ‘«”  ¡√ ≈À¡—…œ’ ‘«” √≈—áՅ¡” ¡. Ã≈— ≈À(EUROKINISSI/”‘≈À…œ” Ã…”…Õ¡”)

Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΧΤΑΤΟΡΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ: Τα ένοπλα ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά ενάντια στους διαδηλωτές σήμερα Πέμπτη βράδυ στην Αθήνα. Φωτο Eurokinissi

fullsizeoutput_4ee5

Με διαταγές της μνημονιακής κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα, διμοιρίες ΜΑΤ επιτέθηκαν την Πέμπτη βράδυ με δακρυγόνα, βόμβες κρότου-λάμψης και γκλομπ στην ειρηνική διαδήλωση εργαζομένων και νεολαίας ενάντια στην επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα. Η κυβέρνηση Τσίπρα με διχτατορική απόφαση απαγόρευσε οποιαδήποτε διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές καθώς κήρυξε την πόλη σε “κατάσταση πολιορκίας”.

“Καθ’ υπόδειξιν της αστυνομίας” κεντρικοί σταθμοί του Μετρό ήταν κλειστοί. Κλούβες της αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν κλείσει την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και άλλους δρόμους.

Παρά τα παράνομα διχτατορικά μέτρα και την κρατική τρομοκρατία, περίπου 700 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και σχημάτισαν πορεία προς τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

fullsizeoutput_4ee3

Το πανό στην κορυφή της σημερινής πορείας. Φωτο Ε.Α.

Στην πορεία συμμετείχαν με τα πανό τους: Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Ενότητα, Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Ανασύνθεση, Δρόμος Ανοιχτός, Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας – Αγώνας, και η Ταξική Αντεπίθεση.

Επίσης συμμετείχε με το πανό της αντιπροσωπία από το χωριό Μουσιωτίτσα, Ιωαννίνων, που καταστράφηκε στις 25-27 Ιούλη 1943 από το στρατό των Ναζί που εκτέλεσαν 153 κατοίκους.

fullsizeoutput_4ee0

Αντιπροσωπεία κατοίκων Μουσιωτίτσας στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Στην αγωνιστική πορεία η νεολαία φώναζε συνέχεια αντιιμπεριαλιστικά και αντικυβερνητικά συνθήματα, ενάντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή και για την ανατροπή της κυβέρνησης. Μερικά συνθήματα της πορείας: “Έξω η Μέρκελ από την Ελλάδα”, “Έξω η ΕΕ”, “Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες – ΕΕ και ΝΑΤΟ οι πρώτοι τρομοκράτες”.

Κλούβες της αστυνομίας ήταν παραταγμένες στη Σταδίου έξω από το Ιστορικό Μουσείο με διμοιρίες ΜΑΤ που επιτέθηκαν στην πορεία όταν διαδηλωτές έφτασαν στις κλούβες.

Πρωταρχικός σκοπός της επίσκεψης τής Μέρκελ είναι η υποστήριξη στη Συμφωνία των Πρεσπών και η “ευγενική υπενθύμιση” προς το τσιράκι τής ΕΕ Τσίπρα να υπακούει πλήρως στις μνημονιακές διαταγές των Βρυξελών.

Σήμερα όμως η Μέρκελ δεν είναι η πανίσχυρη Καγκελάριος, που επέβαλε τη θέληση των Γερμανών καπιταλιστών και τραπεζιτών σ’ όλη την Ευρώπη με τον Σόϊμπλε. Η Μέρκελ ήρθε στην Αθήνα ουσιαστικά ως συνταξιούχος καθώς οι Γερμανοί τραπεζίτες και βιομήχανοι την απέσυραν για να αντιμετωπίσουν τη διαρκώς αυξανόμενη οικονομική και πολιτική κρίση.

fullsizeoutput_4ee2

Το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη σημερινή πορεία. Φωτό Ε.Α.

Από το Μπρέξιτ η κατάσταση στην Ευρώπη έχει αλλάξει με την επίμονη μαζική αντίσταση των εργαζομένων που εκφράστηκε στον αγώνα ανεξαρτησίας της Καταλονίας, στις ήττες των σοσιαλδημοκρατικών και “αριστερών” κομμάτων υποστηριχτών της ΕΕ, και τώρα με την πάλη των Κίτρινων Γιλέκων και μαθητών στη Γαλία που ανάγκασε τον Μακρόν σε άτακτη υποχώρηση.

Με μαζική εξέγερση και Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας οι εργαζόμενοι, νεολαία, αγρότες, μικρομεσαίοι και συνταξιούχοι καλούνται στην πάλη ανατροπής του Τσίπρα, συντριβής του Μητσοτάκη, διαγραφής του δημόσιου χρέους με έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, εθνικοποίησης τραπεζών, για εργατική εξουσία με προοπτική τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s