► ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!

► ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

fullsizeoutput_3da5

Το πανό των 8μηνιτών συμβασιούχων ΔΕΗ Μεγαλόπολης σε απεργιακή πορεία τον περασμένο Απρίλη στην Αθήνα. Εργάζονται μόνο 8 μήνες με μισθό 500-700 ευρό – μετά απόλυση! Φωτό Ε.Α.

Τα χειρότερα Χριστούγεννα για δεκαετίες έχουν επιβληθεί στην εργατική τάξη, αγροτιά, νεολαία, συνταξιούχους, μικροεπαγγελματίες και πρόσφυγες από την κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ των επικυρίαρχων ΕΕ-ΔΝΤ.

Μετά τα Μνημόνια 2010-18 η χούντα Τσίπρα υπόγραψε το διαρκές Μνημόνιο λιτότητας το καλοκαίρι, παραδίδοντας όλη την κρατική περιουσία στο “Υπερταμείο” ΕΕΣΥΠ, την «Ανεξάρτητη Αρχή» των ΕΕ-ΔΝΤ, και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τα σπίτια, χωράφια και μαγαζιά στις τράπεζες και τα χετζ-φαντ!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και τής Γιούροστατ, πάνω από 35% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει στη φτώχεια: γονείς δεν τρώνε για να ’χουν ένα πιάτο φαΐ τα παιδιά τους, και εργατικές, αγροτικές και μικροαστικές οικογένειες δεν μπορούν τα πληρώσουν οικιακούς λογαριασμούς και το μισητό ΕΝΦΙΑ.

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι το Νοέμβρη 2018, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ήταν 1,1 εκατομ. άνθρωποι, από 1,04 εκατομ. το Νοέμβρη 2017, αύξηση 5,25%. Απ’ αυτούς/ες μόνο 154,5 χιλιάδες έλαβαν επίδομα ανεργίας!

fullsizeoutput_4a91

Από την πορεία του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Η νεολαία στην πρωτοπορία της πάλης ενάντια στη φτώχεια, ανεργία, καταστολή. Το μέλλον της νεολαίας στον καπιταλισμό είναι φτώχεια και ανεργία – ώρα για δημιουργία επαναστατικού κόμματος ανατροπής του χρεοκοπημένου καπιταλισμού. Φωτό Ε.Α.

Στη νεολαία το ποσοστό ανεργίας είναι πάνω από 50% με εκτοντάδες χιλιάδες νέους και νέες μετανάστες και σε μεροκάμματα πείνας στα καφέ και εστιατόρια των μεγάλων πόλεων.

Η μαζική ανεργία έχει γίνει ενδημική στους ναυτικούς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, εμποροϋπαλλήλους, τεχνίτες, αρχαιολόγους κ.α. Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε 15.000 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών (για 8 χρόνια δεν είχε γίνει καμιά πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού) αλλά αρνείται να προσλάβει τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Την Τετάρτη οι αναπληρωτές έκαναν κατάληψη στη διεύθυνση εκπαίδευσης περιφέρειας Αττικής.

Οι ιδιωτικοποιήσεις εντείνονται με το ξεπούλημα των μονάδων λιγνίτη στη Μεγαλόπολη και στη Κοζάνη, της ΔΕΣΦΑ και όλων των ελληνικών λιμανιών. Πηγή της μαζικής ανεργίας είναι οι ιδιωτικοποιήσεις, τις οποίες έχει αποδεχτεί η μνημονιακή συνδικαλιστική ηγεσία της ΓΣΕΕ αλλά και των ομοσπονδιών που καλούν 24ωρες απεργίες διαμαρτυρίας και αποπροσανατολισμού, και εκλιπαρούν τους νέους ιδιώτες ιδιοχτήτες!

Η Χαλυβουργική κατάρρευσε και αντί για ένα πρόγραμμα καταλήψεων και μπλοκαρισμάτων, και κινητοποίησης όλης της εργατικής τάξης σε γενική απεργία διαρκείας, οι υποταγμένοι συνδικαλιστές προσφέρουν “γη και ύδωρ” στους Αγγελόπουλους για να τους λυπηθούν!

Αυτοί οι πανάθλιοι “συνδικαλιστές-τσιράκια” της εργοδοσίας είναι υποταγμένοι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στους δουλέμπορους των “ενοικιαζόμενων” εργατών, στην ανασφάλιστη εργασία, αλλά και στις φοβερές ανισότητες μισθολογίου που σπέρνουν διχόνοια στους εργαζομένους. Στα ταχυδρομεία για την ίδια εργασία υπάρχουν 5 διαφορετικά μισθολόγια!

DSC04187

Το πανό στην κορυφή της Διακλαδικής απεργιακής πορείας της 1ης Νοέμβρη 2018 στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Η κοινοβουλευτική χούντα Τσίπρα επιμένει στην επιβολή της κυριακάτικης εργασίας που απαιτούν τα μολ, σε συνθήκες γαλέρας με μισθούς πείνας στα μεγάλα εμποροκαταστήματα.

Με τα εφταμηνίτικα “προγράμματα ωφέλιμης εργασίας” έχει επιβάλλει την πιο άγρια εκμετάλλευση των 490 ευρό (καθαρά) με περιορισμένα εργατικά δικαιώματα.

Η πλειοψηφία των συνταξιούχων έχει κάτω από 500 ευρό σύνταξη. Οι μνημονιακές μειώσεις των προ-2014 συντάξεων αναβλήθηκαν για ένα χρόνο, αλλά οι μεγάλες μειώσεις στις νέες συντάξεις ισχύουν!  

Η απάνθρωπη βία του καπιταλιστικού κρατικού ρατσιστικού μηχανισμού έχει ξεσπάσει πάνω στους πρόσφυγες και μετανάστες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης οργανωμένης βίας των ΜΑΤ, δολοφονίες και πνιγμοί στον Έβρο και στο Αιγαίο. 

Διεθνείς οργανισμοί και ο Οργανισμός για τους Πρόσφυγες των Ενωμένων Εθνών κατηγορούν με τεκμήρια την απάνθρωπη βία των ελληνικών κρατικών αρχών (αστυνομία, λιμενικό, στρατός κλπ.) και τις παράνομες απελάσεις προσφύγων, όμως η κυβέρνηση αρνείται να αλλάξει πολιτική καθώς εφαρμόζει τις διαταγές των επικυρίαρχων ΕΕ και ΕΠΑ.

Sylvain Thomas

Τα “κίτρινα γιλέκα” και η νεολαία στη Γαλία συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στον Μακρόν. Την Παρασκευή 21/12 σκοτώθηκε οδηγός σε σύγκρουση κοντά στην πόλη Περπινιάν της νότιας Γαλίας. Ήταν το 10 θύμα στις 5 βδομάδες των κινητοποιήσεων των “κίτρινων γιλέκων”. Φωτό Sylvain Thomas.

Οι εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία, συνταξιούχοι και μικροεπαγγελματίες πολεμούν με θάρρος σ’ όλη την Ευρώπη ενάντια στη βάρβαρη μνημονιακή λιτότητα των Βρυξελών.

Τώρα είναι η ώρα οργάνωσης αυτής της αντίστασης σε επαναστατική εξέγερση όπως στη Γαλία, με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας, με καταλήψεις και μπλοκαρίσματα, για τη συντριβή των μνημονίων, των ρατσιστών-φασιστών και του Μητσοτάκη, την ανατροπή της κοινοβουλευτικής χούντας Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ!

Για να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι και οι σύμμαχοί τους στην εργατική εξουσία της σχεδιασμένης οικονομίας, στην εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, για έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενάντια στους πολέμους του ιμπεριαλισμού, για τη συμμαχία των λαών της Βαλκανικής και της Τουρκίας. –  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s