► «ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ!»: ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

► «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!»: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΑ ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ!

DSC04323

Από τη σαββατιάτικη πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

5045

Γαλικά ΜΑΤ (CRS) με χημικά εναντίον διαδηλωτών το περασμένο Σάββατο 15/12 στην περιοχή της Όπερας Γκαρνιέ στο κέντρο του Παρισιού. Φωτό Zakaria Abdelkafi

Με κύρια συνθήματα την κατάργηση του μισητού μνημονιακού Νόμου 4387/16 (Κατρούγκαλου) και την επιστροφή των κλεμμένων, πάνω από 8.000 συνταξιούχοι απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με τα πανό τους στη χτεσινή σαββατιάτικη πορεία στην Αθήνα από την πλατεία Κλαυθμώνος στην Ηρώδου Αττικού.

Ήταν μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των συνταξιούχων τα τελευταία χρόνια. Τα κύρια συνθήματα στην πορεία ήταν “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα”, όχι στις περικοπές στη δημόσια υγεία, και απόδοση των δώρων.

DSC04326

Από τη σαββατιάτικη πορεία των συνταξιούχων στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Βασικές διεκδικήσεις των συνταξιούχων είναι αυξήσεις και μίνιμουμ σύνταξη 600 ευρό (σήμερα είναι 360 ευρό!), κατάργηση του νόμου 4387/16 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, άμεση απόδοση των δώρων, ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου, της περικοπής των οικογενειακών επιδομάτων, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων χηρείας.

Τη διαδήλωση συνοργάνωσαν τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ – OAEE – Δημοσίου – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ.

DSC04327

Από τη σαββατιάτικη πορεία των συνταξιύχων στην Αθήνα. Φωτό Ε.Α.

Μετά από πολλές ομιλίες η πορεία κατευθύνθηκε από την οδό Ακαδημίας στο γραφείο του Πρωθυπουργού, στην Ηρώδου Αττικού που ήταν φραγμένη από κλούβες και ΜΑΤ. Αντιπροσωπεία των συνταξιούχων έδωσε ψήφισμα στον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου.

Οι διοργανωτές άλλαξαν την πορεία της διαδήλωσης ώστε να μην περάσει από την πλατεία Συντάγματος που υπήρχε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα κίτρινα γιλέκα της Γαλίας και αντιφασιστική συγκέντρωση. Κατά τους διοργανωτές της πορείας των συνταξιούχων, οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος ήταν “μπαχαλάκηδες” και “αναρχικοί”! –

DSC04316

► «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ!»: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!

Σήμερα Κυριακή η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία ενάντια στην κυριακάτικη εργασία.

Με κεντρικά συνθήματα “Κάτω τα χέρια από τις Κυριακές και τις ζωές μας!” και “Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τους αγώνες μας!”, ο Σύλλογος Βιβλίου Χάρτου Ψηφιακών Μέσων Αττικής καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα. –

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s